به دنبال نارضایتی کاربران از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر معرفی شده در پیکسل ۶، به نظر می رسد گوگل در حال ایجاد تغییر با سری پیکسل ۹ است.
بر اساس گزارشی که توسط Android Authority منتشر شده، پیکسل ۹ و ۹ پرو جایگزین حسگر اپتیکال فعلی به نفع حسگر اثر انگشت اولتراسونیک خواهند شد. با این حال، انتظار میرود پیکسل ۹ پرو فولد حسگر خازنی جانبی خود را حفظ کند.
فناوری اثر انگشت اولتراسونیک از امواج صوتی نامفهوم برای ترسیم اثر انگشت کاربر استفاده می کند. این روش چندین مزیت بالقوه را نسبت به حسگرهای نوری مورد استفاده در پیکسل های قبلی ارائه می دهد.
بر خلاف سنسورهای نوری که به نور متکی هستند و میتوانند توسط محافظهای صفحه نمایش با مشکل مواجه شوند، حسگرهای اولتراسونیک میتوانند «بازتولید» دقیقتری از برآمدگیها و درههای اثر انگشت ایجاد کنند که منجر به باز کردن قفل سریعتر و مطمئنتر میشود.
سنسور اولتراسونیک خاصی که شایعه شده برای پیکسل ۹، کوالکام اسنپدراگون 3D Sonic Gen 2 (QFS4008) است. این سنسور که در سال ۲۰۲۱ معرفی شد، دارای مساحت سطح بزرگ تری (۸×۸ میلی متر) در مقایسه با نسل قبلی خود است که امکان قرار دادن انگشتان را آسان تر می کند و داده های بیومتریک بیشتری را برای دقت بهتر ضبط می کند.
علاوه بر این، ادعا می شود که QFS4008 سریعتر از راه حل های قبلی است، به خصوص زمانی که انگشتان خیس هستند، یک نقطه درد رایج برای سنسورهای نوری. این همان سنسوری است که در گلکسی اس ۲۴ اولترا استفاده شده است.
تصمیم گوگل برای تغییر به فناوری حسگر اثر انگشت تعجب آور نیست. از زمان پیکسل ۶، کاربران عملکرد ناسازگاری را با حسگر زیر نمایشگر گزارش کردهاند، بهویژه در مقایسه با اسکنر Pixel Imprint که در عقب بسیار مورد توجه قرار گرفته بود که در مدلهای قبلی استفاده میشد.
در حالی که گوگل با حسگر پیکسل 6a بهبودهایی انجام داد، محدودیتهایی مانند کاهش تعداد اثرانگشت قابل ثبت باقی ماندند.
تأخیر در پذیرش فناوری اولتراسونیک تا حدودی گیج کننده است. خوشبختانه، باز کردن قفل با چهره جهانی در پیکسل ۸ وجود دارد که به خوبی کار می کند. با این حال، بازگشایی با چهره محدودیتهایی دارد.
تکیه صرفاً به دوربین جلو آن را غیرقابل استفاده در شرایط کم نور می کند و نیاز به جایگزینی قوی مانند حسگر اثر انگشت قابل اعتماد را برجسته می کند.