کوالکام در حال آماده شدن برای یک انتقال بزرگ با اسنپدراگون ۸ نسل ۴ آینده است که قرار است در ماه اکتبر به طور رسمی معرفی شود. چیپ جدید دارای طراحی های داخلی پردازنده با هسته های سفارشی Oryon خواهد بود. با این حال، تغییر به سمت استقلال ممکن است برای سازندگان گوشی های هوشمند هزینه داشته باشد.
مشابه تراشه های سری M اپل، اسنپدراگون ۸ نسل ۴ نیز شایعه شده است که از فرآیند پیشرفته ۳ نانومتری TSMC (N3E) استفاده می کند. این اولین باری است که کوالکام از فناوری ۳ نانومتری برای چیپ های خود استفاده می کند و در حالی که این کار باید عملکرد و کارایی بهتری را ارائه دهد، منجر به هزینه های تولید بالاتر خواهد شد.
این بر اساس گفتههای ویبو افشاگر Digital Chat Station است که اخیراً فاش کرد که قیمت ویفر اسنپدراگون ۸ نسل ۴ افزایش یافته است که مستقیماً بر هزینه نهایی چیپ تأثیر میگذارد.
این افزایش قیمت کاملاً تعجب آور نخواهد بود. کوالکام پیش از این به دلیل استفاده از هسته های Oryon به قیمت بالاتری برای اسنپدراگون ۸ نسل ۴ اشاره کرده بود.
این افزایش قیمت می تواند تاثیری دومینویی بر بازار گوشی های هوشمند داشته باشد. با یک چیپ گرانتر، سازندگان تلفن ممکن است مجبور باشند پیکربندی کلی دستگاههای خود را به دقت در نظر بگیرند تا قیمت رقابتی را حفظ کنند.
به عنوان مثال، Redmi K70 Pro سال گذشته، با پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۳، یکی از مقرون به صرفه ترین پرچمداران بود. با این حال، با اسنپدراگون ۸ نسل ۴ گرانتر، دستیابی به قیمت مشابه برای جانشین آن میتواند برای شرکتهایی مانند شیائومی چالش برانگیز باشد.
شایان ذکر است که حتی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ نیز برای سازندگان ارزان نبود و طبق گزارش ها حدود ۲۰۰ دلار برای هر دستگاه قیمت داشت. افزایش بیشتر قیمت برای نسل ۴ می تواند سازندگان تلفن را در موقعیت دشواری قرار دهد و آنها را مجبور کند بین قربانی کردن حاشیه سود خود یا افزایش بالقوه قیمت نهایی برای مصرف کنندگان یکی را انتخاب کنند.