صفحه نمایش LTPO از فناوریهای جدید در زمینهی نمایشگرهای گوشیهای هوشمند است. این فناوری سال گذشته و امسال در دو گوشی هوشمند پرچمدار سامسونگ به کار گرفته شده است که با توجه به عملکردهای کاهش نرخ نوسازی آنی، کاهش مصرف انرژی و… مورد توجه تولیدکنندگان بزرگ تلفنهای هوشمند ازجمله اپل قرار گرفته است و در محصولات آتی این شرکت استفاده خواهد شد.
آیفون ۱۳ اس پرو مکس (iPhone 12s Pro) ، هواوی میت ۵۰ پرو (Huawei Mate 50 Pro) و شیائومی می۱۲ (Xiaomi Mi 12) و چند گوشی دیگر از نمایشگرهای LTPO استفاده خواهند کرد. بسیاری از این گوشیها امسال در بازار عرضه خواهند یا لااقل رونمایی خواهند شد.
گوشی هوشمند گلکسی اس ۲۱ اولترا سامسونگ اولین گوشی هوشمندی است که امسال به نمایشگر LTPO مجهز شده است. گلکسی نوت ۲۰ نیز سال گذشته از این صفحه نمایش استفاده کرد. به دلیل هزینه ساخت بالای این نوع صفحه نمایش، این دو نسخه تنها گوشیهایی هستند که تاکنون از این نمایشگر استفاده کردهاند. در حال حاضر، اگرچه بسیاری از تلفنهای هوشمند با این نوع صفحه نمایش ارائه نمیشوند، اما آخرین اطلاعات نشان میدهد که امسال تعداد بیشتری از تلفنهای همراه با نمایشگر LTPO روانه بازار خواهند شد.
راس یانگ، بنیانگذار و تحلیلگر ارشد DisplaySearch و DSCC، اخبار منتشر شده مبنی بر این که امسال گوشیهای هوشمند زیادی ازجمله: سری اوپو فایند X3 ، گلکسی زد فلیپ ۳ سامسونگ، زد فولد ۳ سامسونگ، شیائومی می ۱۲، هواوی میت ۵۰ پرو، آیفون 12s Pro و آیفون 12s Pro Max از نمایشگرهای LTPO استفاده خواهد کرد را تایید کرد. با این حال، این اطلاعات هنوز شایعه است و از سوی هیچ مرجع معتبر یا شرکتی به طور رسمی مورد تایید قرار نگرفته است.
صفحه نمایش LTPO چیست؟
LTPO مخفف « Low-Temperature Polycrystalline Oxide » اکسید پلی کریستالی با دمای پایین است. LTPO می تواند بدون هیچ سخت افزار اضافی میزان تازه سازی نمایشگرها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به عنوان مثال گوشی هوشمند جدید گلکسی اس ۲۱ اولترا سامسونگ براساس آنچه مشاهده میکنید از ۱۲۰ هرتز به ۱۰ هرتز کاهش مییابد، همه اینها به طور آنی اتفاق میافتند. یکی از بزرگترین مزایای داشتن نمایشگر LTPO این است که دستگاه میتواند با کاهش میزان تازه سازی در مصرف انرژی، صرفه جویی زیادی داشته باشد. با این حال ، تولید انبوه LTPO بسیار پیچیده است. و این پیچیدگی روند تولید باعث میشود تا هزینهها افزایش یابد.
سامسونگ و الجی و به نظر میرسد که در روند تولید نمایشگرهای LTPO تسلط یافته اند
با توجه به گزارش TheLec، به نظر میرسد، از آن جایی که الجی دیسپلی برای سایر دستگاهها نمایشگر LTPO تولید میکند، باید تولیدات صفحه نمایش این شرکت که از فناوری LTPO استفاده می شود، مورد تایید اپل قرار گرفته باشد. چون که الجی دیسپلی نمایشگرهای LTPS تولید میکرد و حال بخواهد به تولید کننده نمایشگرهای LTPO تبدیل شود باید مجوز کیفیت پنل اپل را به دست آورده باشد. الجی دیسپلی علاوه بر خطوط تولید E6-1 و E6-2 ، سرمایه گذاری بیشتری در خط E6-3 انجام خواهد داد. خط تولید E6-3 نیز به تولید صفحه صفحه نمایش برای اپل اختصاص یافته است. ظرفیت تولید این خط تولید در حدود ۱۵ هزار واحد است.
وقتی صحبت از تولید صفحه نمایش گوشی هوشمند با استفاده از فناوری LPTO میشود، به نظر میرسد که در حال حاضر فقط دو شکت الجی دیسپلی و سامسونگ دیسپلی برای تولید بر اساس این فناوری آماده هستند. شرکت چینی China BOE همچنان در ساخت پنلهای LPTO OLED نسبت به رقبای کره جنوبی خود عقب است. اگر سازندگان تلفن هوشمند سرانجام از این فناوری برای پرچمداران خود استفاده کنند، دیگر امیدی به BOE از این جنبه نیست که بتواند در ساخت و لید این نوع نمایشگرها بتواند همگام با رقبا گام بر دارد. این به معنای آن است که بیشتر این سازندگان گوشیهای هوشمند باید نمایشگرهای خود را از دو شرکت الجی یا سامسونگ تهیه کنند.