رشته برنامه نویسی سالها است که به عنوان مهارتی حیاتی در صنایع، شرکتها و کسب و کارهای مختلف شناخته میشود و به طور کلی میزان تقاضا برای برنامهنویسان حرفهای مانند فول استک هم در داخل و هم در خارج از کشور در سطح بسیار بالایی قرار دارد. به همین خاطر هم میتوان گفت میانگین درآمد برنامهنویسی در سطح مطلوبی است. در همین راستا یکی از پرسشهای مهم برای افرادی که به تازگی قصد شروع برنامه نویسی را دارند و به دنبال کسب درآمد از آن هستند این است که پردرآمدترین شغل برنامه نویسی چیست؟ در این مطلب شما را با پردرآمدترین زبانها و مشاغل برنامه نویسی آشنا خواهیم کرد.
پردرآمدترین شغل برنامه نویسی در ایران
برای افرادی که قصد کسب درآمد از برنامه نویسی در خانه را دارند این پرسش مطرح میشود که شغل های برنامه نویسی در ایران که پولساز هستند کدام هستند؟ به طور کلی یکی از پرتقاضاترین مشاغل در بازار کار برنامه نویسی کشور، توسعه اپلیکیشن موبایل است. توسعهدهندگان اپلیکیشن اندروید و iOS، اپلیکیشنهای متناسب با این سیستمهای عامل موبایل را کدنویسی، آزمایش، رفع اشکال و سپس بهروزرسانی میکنند. در ادامه این بخش شما را با سایر مشاغل برنامهنویسی درآمدزا در ایران آشنا میکنیم. به شما پیشنهاد میکنیم که به صفحه دوره آموزش پایتون پیشرفته نیز مراجعه کنید.
معمار اپلیکیشن
معمار اپلیکیشن به فردری گفته میشود که پیادهسازی فنی یک پروژه نرمافزاری را طرحریزی میکند. با افزایش نیاز کسب وکارها به اپلیکیشنهای پیچیده، بازار کار برنامه نویسی و دستمزد برنامهنویسانی که قادر به معماری اپلیکیشن هستند، روزبهروز افزایش پیدا میکند.
تحلیلگران سیستمهای کسب و کار
تحلیلگران سیستمهای کسب وکار بررسی میکنند که سیستمهای خودکار تا چه حد میتوانند مشکلات کسب و کارهای پیچیده را حل کنند. به دلیل استقبال بالای بازار سفارشی سازی IT و افزایش تکیه کسب و کارها به دادههای آماری، نیاز به استخدام برنامه نویس برای این جایگاه شغلی، درحال افزایش است.
اصولا یک تحلیلگر سیستمهای کسب و کار باید بتواند:
- دورنما و اهداف سیستمهای کسب و کار را فرموله و تعریف کند
- با مدیران کسب و کارها و کاربران به منظور جمعآوری دادهها و تعیین نیازمندیها تعامل داشته باشد
- پشتیبانی IT از فعالیتهای نظارتی و اجرایی
- تعیین نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری یک کسب و کار
سایر مشاغل درآمدزای برنامه نویسی در ایران به شرح زیر هستند:
- توسعهدهنده فنی برنامهریزی منابع سازمان (EPR)
- توسعهدهنده ارشد اپلیکیشن
- تحلیلگر رایانش ابری
- توسعهدهنده فنی مدیریت رابطه با مشتری (CRM)
- تحلیلگر توسعهدهنده یا برنامهنویس
بهترین شاخه برنامه نویسی برای مهاجرت
بازار کار برنامه نویسی در خارج از کشور چگونه است؟ و چطور میتوان از طریق مهاجرت در رشته برنامه نویسی کامپیوتر به درامد میلیاردی در این زمینه رسید؟ به طور کلی کانادا یک فهرست طبقهبندی مشاغل ملی با عنوان ناک (NOC) دارد که برنامه نویسی هم یکی از مشاغل آن به شمار میآید. این یعنی افرادی که در زمینه برنامهنویسی تخصص دارند شانس بسیار بالایی در زمینه اخذ ویزای کاری و مهاجرت به کشور کانادا دارند. در حال حاضر کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است. به همین دلیل مهاجرت کاری به کانادا از محبوبیت زیادی بین نیروهای ماهر و متخصص برخوردار میباشد.
عناوین پردرآمدترین شغل برنامه نویسی در کشور کانادا به شرح زیر هستند:
- جاوا اسکریپت (JavaScript)
- سوئیفت (Swift)
- پایتون (Python)
- جاوا (Java)
- سی شارپ (C#)
- روبی (Ruby)
- پیاچپی (PHP)
میزان درآمد هر زبان برنامهنویسی در کانادا به شرح زیر است:
- توسعه دهنده نرم افزار سالانه بین ۵۰ هزار تا ۱۰۰ هزار دلار
- جاوا اسکریپت سالیانه بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار
- برنامه نویس C# سالانه ۶۵ هزار دلار
- برنامه نویس پایتون نیز سالیانه ۱۵۰ هزار دلار
پردرآمدترین شغل برنامه نویسی در کشور آمریکا
در صورتی که میخواهید به عنوان برنامه نویس در کشور آمریکا کار و زندگی کنید، باید در ابتدا گرین کارت این کشور را دریافت کنید. در میان تمام ویزاهایی که برای مهارت برنامه نویسان به آمریکا وجود دارد، ویزاهای H-1B و J1 آسانترین نوع ویزاها برای مهاجرت برنامه نویسان ایرانی هستند.
درآمد برنامه نویسان به تفکیک گرایش در کشور آمریکا به صورت زیر است:
- مهندس توسعه نرم افزار سالیانه بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار دلار
- توسعه دهنده جاوا سالیانه بین ۱۱۴ تا ۱۱۷ هزار دلار
- مهندس نرم افزار ۱۱۳ هزار دلار
- توسعه دهنده نرم افزار سالیانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار دلار
- تحلیلگر کسب وکار سالیانه بین ۸۲ تا ۹۰ هزار دلار
زبانهای برنامه نویسی محبوب و پولساز در آمریکا نیز به شرح زیر هستند:
- زبان C
- زبان ++C
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپ
- زبان PHP
- زبان NET
- ویژوال بیسیک
مهاجرت برنامه نویسان به کشور آلمان
اما پردرآمدترین شغل برنامه نویسی در کشور آلمان کدام است؟ دورههای آوسبیلدونگ در کشور آلمان، دورههای یک الی سه سال هستند که رشتههای مختلفی از جمله برنامه نویس را شامل میشوند. شرکت در این دورهها که دروس آن درست مانند دروسی است که در دانشگاهها تدریس میشوند، امکان یادگیری مهارتهای مورد نیاز برای برنامه نویس شدن را برای افراد فراهم میکند و به این ترتیب افراد میتوانند سریعا وارد بازار کار آلمان شوند.
از پرطرفدارترین زبانهای برنامه نویسی در آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جاوا
- روبی
- پایتون
- جاوا اسکریپت
- ++C
درآمد برنامه نویسان در این کشور به صورت میانگین:
- توسعه دهنده سالیانه بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ یورو
- برنامه نویس اندروید سالیانه بین ۳۵۰۰ تا ۴۰۰ هزار یورو
- توسعه دهنده آنگولار ۳۲۷۰ یورو
- برنامه نویس AS400 سالانه بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار یورو
- توسعه دهنده Avaloq بین ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ هزار یورو
فاکتورهای انتخاب پردرآمدترین شغل برنامه نویسی
به طور کلی درآمد برنامه نویسی، نرخی ثابت و مشخص ندارد و معمولا عوامل زیادی هستند که بر روی میزان درآمد به فرض یک برنامه نویس پایتون تاثیر میگذارند. در ادامه این بخش عواملی را به شما معرفی خواهیم کرد که برنامه نویسان برای انتخاب موقعیت شغلی و زبان مورد نظر خود میتوانند به آنها دقت کنند.
یکی از فاکتورهای انتخاب پردرآمدترین شغل برنامه نویسی، تجربه برنامه نویس است
تجربه را میتوان عاملی تاثیرگذار بر درآمد بهترین برنامه نویس ایران دانست. اصولا فارغ از مبلغی که به عنوان حقوق دائم به برنامهنویسان پرداخت میشود، بر اساس تجربه و سطح مهارت افراد، مبالغ اضافهتر هم پرداخت میشود. به صورت کلی برنامه نویسان از نظر مهارت دستهبندی میشوند و با کسب مهارتهای بیشتر در این زمینه، درآمد بالاتری دریافت خواهند کرد. برای نمونه یک توسعه دهنده جوان یا همان Junior، به طور معمول درآمد کمتری در مقایسه با توسعه دهنده ارشد یا Senior دریافت میکند.
نوع شرکت و سازمانی که قصد استخدام شدن در آن را دارید
مورد مذکور در زمینه مهاجرت از طریق زبانهای برنامهنویسی نیز صادق است. این مساله به این معنا است که برای مثال در صورتی که حقوق ثابت یک برنامه نویس پایتون سالیانه در حدود ۱۰۰ هزار دلار باشد، شرکتهای کوچک قادر به پرداخت این مبلغ نخواهند بود و در بعضی از موارد هم حقوقی کمتر از این مبلغ پرداخت میکنند. همچنین به طور مشابه امکان دارد که شرکتهای بزرگ درآمد ثابتی بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار به صورت سالیانه برای برنامه نویسان پایتون خود در نظر داشته باشند.
انتخاب پردرآمدترین شغل برنامه نویسی با توجه به موقعیت مکانی شرکت
به طور کلی موقعیت مکانی یک شرکت و یا سازمان مانند کشور، شهر و یا حتی محله میتواند تاثیر فراوانی بر روی درآمد یک برنامه نویس داشته باشد. مثلا در کشورهای توسعه یافته و جهان اول، میزان درآمد در مقایسه با کشورهای کمتر توسعه یافته بیشتر است. به همین خاطر هم یک برنامه نویس ارشد در ایران قطعا به اندازه یک برنامه نویس ارشد در کشور آمریکا درآمد نخواهد داشت.