آسان ترین فرمان های Command Prompt برای پیمایش دایرکتوری را بیاموزید. با روش پیمایش دایرکتوری و پوشه ها در Command Prompt ویندوز ۱۱ همراه باشید.
هنگامی که می خواهید ویژگی های یک فایل خاص را تغییر دهید، یک پوشه خاص را اسکن کنید یا هر عمل دیگری را در Command Prompt انجام دهید، ابتدا باید به آن دایرکتوری بروید. خوشبختانه، هنگامی که فرمان ها را بدانید، پیمایش در دایرکتوری ها و پوشه ها در خط فرمان ویندوز ساده است. در این مطلب روش پیمایش دایرکتوری و پوشه ها در Command Prompt ویندوز ۱۱ را می بینید.
Command Prompt را با دسترسی ادمین باز کنید
ابتدا Command Prompt را با دسترسی ادمین باز کنید. این مرحله بسیار مهم است. در غیر این صورت، ویندوز ممکن است در برخی موارد به شما اجازه تغییر دایرکتوری ها را ندهد. برای انجام این کار، عبارت Command Prompt را در جستجوی ویندوز تایپ کنید، روی Command Prompt راست کلیک کنید و Run as administrator را انتخاب کنید. اگر پنجره UAC از شما خواسته شد، روی Yes کلیک کنید.
این عمل یک پنجره Command Prompt را راهاندازی می کند و به شما امکان می دهد تا بدون محدودیت کارهای اداری را انجام دهید. مراقب مجوزهای ادمین باشید، زیرا اگر اشتباهی مرتکب شوید، مشکل ایجاد میشود.
دستورها برای پیمایش در دایرکتوری ها در Command Prompt
برای جابجایی در پوشه ها در Command Prompt، باید با دو دستور اصلی آشنا باشید:
تغییر دایرکتوری: cd
فهرست دایرکتوری: dir
دستور فهرست، فهرستی از دایرکتوری های موجود را که می توانید وارد کنید به شما می دهد، در حالی که دستور تغییر دایرکتوری شما را به دایرکتوری مورد نظر می برد. اگر نام دایرکتوری را میدانید که می خواهید به آن پیمایش کنید، آن را بعد از «cd» وارد کنید تا به آنجا بروید (مانند «دانلودهای سی دی»). اگر می خواهید به دایرکتوری قبلی برگردید، دو نقطه در کنار دستور ‘cd’ اضافه کنید. مانند این: ‘cd.’
نکته: شما فقط زمانی نیاز دارید که فهرستی از فهرست ها داشته باشید که در مورد مکان حرکت مطمئن نیستید. اگر از قبل نام دایرکتوری را میدانید، استفاده از دستور ‘dir’ ضروری نیست.
روش پیمایش دایرکتوری و پوشه ها در Command Prompt ویندوز ۱۱
بیایید با یک مثال دقیق تر به نحوه هدایت دایرکتوری ها در Command Prompt با استفاده از دستورهای ‘cd’ و ‘dir’ نگاه کنیم.
فرض کنید می خواهید از نقطه شروع (C:Windowssystem32) به پوشه Downloads (C:Users username Downloads) بروید.
ابتدا باید به درایو C: برگردید. برای انجام این کار، دو بار از دستور ‘cd.’ استفاده کنید تا از پوشه های System32 و Windows خارج شوید و شما را به دایرکتوری ریشه بازگرداند.
اکنون، اگر در مورد نام دقیق اولین پوشه ای که باید به آن پیمایش کنید مطمئن نیستید، می توانید دایرکتوری های موجود را برای یافتن پوشه صحیح فهرست کنید. برای نمایش لیست، ‘dir’ را تایپ کنید.
با دانستن اینکه باید به پوشه Users بروید، ‘cd Users’ را تایپ کنید، به C:Users هدایت خواهید شد. از آنجا، می توانید با استفاده از دستور ‘cd’ به دو پوشه بعدی مانند زیر بروید:
cd <username>
cd Downloads
توجه داشته باشید که سیستم شما پوشه ehtas نشان داده شده در بالا را نخواهد داشت. آن نام کاربری مختص سیستم من است. نام کاربری را در آنجا وارد خواهید کرد.
۲- فرمان هایی برای پیمایش آسان دایرکتوری
جدای از دستوراتی که قبلا به آنها نگاه کردیم، چند دستور اضافی، پیمایش دایرکتوری ها را در Command Prompt آسان تر می کند:
۱- می توانید از دستور ‘cd ‘ برای بازگشت به فهرست اصلی درایو فعلی استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر در پوشه C:WindowsSystem32AppLocker هستید و می خواهید مستقیم به درایو اصلی C: برگردید، این دستور را تایپ کنید و Enter را بزنید.
۲- به همین ترتیب، برای جابجایی درایوها از دایرکتوری ریشه (یا هر دایرکتوری دیگری)، حرف درایو و سپس یک دونقطه را وارد کنید، مانند ‘S:’.
نحوه باز کردن Command Prompt در یک دایرکتوری از File Explorer
باز کردن یک پنجره CMD از File Explorer، نیاز به پیمایش به جلو و عقب در پوشه ها با استفاده از دستورهای مختلف در Command Prompt را از بین می برد.
File Explorer را با کلیک بر روی آیکون پوشه در تسک بار باز کنید. به فهرستی که می خواهید در Command Prompt به آن دسترسی داشته باشید بروید. ‘cmd’ را در نوار آدرس تایپ کنید و Enter را فشار دهید. این عمل Command Prompt را در فهرست فعلی باز می کند.
روش پیمایش دایرکتوری و پوشه ها در Command Prompt ویندوز ۱۱ را دیدید. پیمایش در Command Prompt می تواند طاقت فرسا به نظر برسد و مطمئنا نیاز به عادت کردن دارد. اما به محض اینکه دستورهای ناوبری را یاد بگیرید، می توانید به راحتی دایرکتوری ها را بچرخانید.
روش پیمایش دایرکتوری و پوشه ها در Command Prompt ویندوز ۱۱ به این ترتیب است.