شرکت سامسونگ یکی از برندهای بزرگ تولیدکننده چیپ موبایل بوده که با شرکت کوالکام رقابت سنگینی دارد.
سامسونگ و TSMC در حال گسترش امکانات تولید تراشه خود به کشورهای دیگر مانند ژاپن و ایالات متحده هستند، اما آنها می خواهند پیشرفته ترین فناوری های ساخت تراشه را در کشورهای خود حفظ کنند. در حالی که سامسونگ و TSMC قصد دارند تراشه های ۴ نانومتری در ایالات متحده بسازند، تولید تراشه های ۲ نانومتری را به ترتیب در کره جنوبی و تایوان حفظ می کنند.
بر اساس گزارش مشترک جدید SCMP و The Korea Times، سامسونگ سال آینده ساخت تراشه های نیمه هادی ۲ نانومتری را در کره جنوبی آغاز خواهد کرد. این شرکت تا سال ۲۰۴۷ مجموعاً ۵۰۰ تریلیون KRW (371 میلیارد دلار) در پروژه نیمه هادی “مگا خوشه” در نزدیکی سئول، کره جنوبی سرمایه گذاری کرده است و این همان جایی است که شرکت می خواهد تراشه های ۲ نانومتری بسازد. این خبر ماه گذشته توسط دولت کره جنوبی تایید شد. این خوشه، که شامل ۱۳ کارخانه تولید تراشه و سه مرکز تحقیقاتی است، در چندین شهر در استان گیونگگی قرار خواهد گرفت.
مارک لیو، رئیس TSMC، در تماس درآمد شرکت گفت که این شرکت در حال برنامه ریزی برای ساخت کارخانه های ساخت تراشه برای ساخت تراشه های نیمه هادی ۲ نانومتری در پارک های علمی در Hsinchu و Kaohsiung در تایوان است. این شرکت همچنین در تلاش است تا مجوزهای دولتی را برای کارخانه تولید تراشه دیگر در تایچونگ دریافت کند.
تراشه ۴ نانومتری سامسونگ، اگزینوس ۲۴۰۰، در گلکسی اس ۲۴ و گلکسی اس ۲۴ پلاس استفاده شده است و می توانید آن را در ویدیوی زیر ما به صورت عملی تماشا کنید.
در حالی که هم Samsung Foundry و هم TSMC در حال توسعه کارخانه های تولید تراشه در کشورهای دیگر هستند، آنها همچنین با مشکلات متعددی از جمله کمبود استعدادها و یارانه های دولت محلی مواجه شده اند. قانون تراشه و علم ایالات متحده ۵۳ میلیارد دلار برای یارانه برای تولید تراشه های نیمه هادی محلی در نظر گرفته است.
Samsung Foundry از سال ۲۰۲۱ یک کارخانه تراشه ۱۷ میلیارد دلاری در تگزاس ایجاد کرده است و انتظار می رفت که تولید تراشه های ۴ نانومتری را آغاز کند، اما این برنامه ها به تعویق افتاده است. TSMC دو کارخانه تراشه در حال ساخت در آریزونا دارد و انتظار می رفت که آنها تراشه های ۴ نانومتری را در سال ۲۰۲۴ و تراشه های ۳ نانومتری را تا سال ۲۰۲۶ بسازند. با این حال، حتی برنامه های آن نیز به دلیل کمبود استعدادها و مشکلات یارانه های دولت به تعویق می افتاد. اتحادیه های محلی مانع از جذب استعدادهای TSMC از تایوان شده اند.
اروپا، ژاپن و هند نیز برنامههای خود را برای ارائه یارانه به شرکتهایی که تراشههای نیمهرسانا در کشورهایشان میسازند، فاش کردهاند، اما Samsung Foundry و TSMC از سرمایهگذاری بزرگ خودداری کردهاند یا این پیشنهادها را به کلی رد کردهاند. تحلیلگران می گویند که این به دلیل هزینه های بالاتر ساخت کارخانه های تراشه در خارج از کشور خود، تایوان است. به عنوان مثال، به گفته ادی هان، مدیر تحقیقات Isaiah Research مستقر در تایوان، برای ساخت یک کارخانه در ایالات متحده ۴۰٪ بیشتر هزینه دارد.