رگولاتور ضد انحصار بریتانیا، سازمان رقابت و بازار، اعلام کرده است که خرید چشمگیر اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت را مسدود خواهد کرد.
این سازمان در بیانیهای اعلام کرد که این معامله با ایجاد یک بازیکن انحصاری به بازار نوپای بازیهای ابری آسیب میزند. این شرکت افزود که در صورت منعقد شدن این معامله، مایکروسافت بین ۶۰ تا ۷۰ درصد سهم بازار خواهد داشت، “انگیزه ای برای کنار گذاشتن بازی های [Activision Blizzard] از رقبا و تضعیف قابل ملاحظه رقابت در این بازار مهم در حال رشد.”
ماهیت تحقیقات بریتانیا در ابتدا بر روی مسائل ابری و همچنین بازار گستردهتر بازی کنسول متمرکز بود. اما در ماه مارس سال جاری، گفت که بازار کنسول کمتر از آنچه که در ابتدا گمان می کرد، مشکل ساز خواهد بود. بهطور کلی نتیجهگیری این بود که اگرچه مایکروسافت میتواند عناوین پرمخاطب Activision Blizzard مانند Call of Duty، Overwatch و World of Warcraft را از پلتفرمهای رقیب مسدود کند، اما رها کردن همه این فروشها روی میز چندان منطقی به نظر نمیرسد. . و مایکروسافت با امضای قراردادی با نینتندو برای دسترسی به Call of Duty تلاش کرد تا این نگرانیها را از بین ببرد و برای همین موضوع به سونی پیشنهاد داد. در نتیجه، تحقیقات مجدداً بر بازار بازی های ابری متمرکز شد، جایی که دلیل بیشتری برای نگرانی پیدا کرد.
CMA در گزارش خود (PDF.) می گوید که نقاط قوت مایکروسافت به عنوان یک برند و به عنوان یک ارائه دهنده زیرساخت باید در نظر گرفته شود. به طور خاص که در حال حاضر ویندوز و ایکس باکس را کنترل می کند، هر دو برندهای بزرگ برای بازی و گیمرها، و همچنین زیرساخت پشتیبانی از آن، با xCloud و Azure در سمت ابر. رگولاتورها میگویند که اگر آنها با مجموعه عناوین بازی اکتیویژن بلیزارد ترکیب شوند، میتوان به راحتی در حوزه بازیهای ابری به سلاح تبدیل شد. و حتی اگر از آنها به عنوان ابزاری علیه سونی و نینتندو و همچنین سایر شرکتهای بازی ابری استفاده نمیشد، باز هم خطر بیماریهای عمومیتر یک ارائهدهنده انحصاری وجود داشت. به عنوان مثال، گفت که این معامله «شرایط و شرایطی را که بازیها بر اساس آن در دسترس هستند، استاندارد میکند، برخلاف اینکه آنها توسط پویایی و خلاقیت رقابت در بازار تعیین میشوند».
در مقایسه، رگولاتورها معتقد بودند که بدون ادغام، اکتیویژن بلیزارد «در آینده قابل پیشبینی شروع به ارائه بازیها از طریق پلتفرمهای ابری خواهد کرد». و اگر چنین شود، کاربران انتخاب گستردهتری از ارائهدهندگان خدمات خواهند داشت تا زمانی که تمام آن محتوا در اکوسیستم مایکروسافت قفل شده باشد، یا حداقل با شرایط ترجیحیتر در دسترس کاربران قرار گیرد (PDF). مقامات احساس می کردند که این یک “کاهش قابل توجه رقابت” خواهد بود که برای از بین بردن چکش کافی بود.
علاوه بر این، CMA احساس میکرد که راهحلهای پیشنهادی مایکروسافت به اندازه کافی برای اطمینان دادن به قانونگذاران در مورد نیات خود پیش نمیرود. به عنوان مثال، در حالی که این شرکت به مدت ۱۰ سال به پلتفرم های رقیب پشتیبانی کنسول ارائه کرده بود، “به اندازه کافی مدل های تجاری مختلف خدمات بازی های ابری، از جمله خدمات اشتراک چند بازی را پوشش نداد.” اعتراض دیگری بر این واقعیت متمرکز بود که مایکروسافت به «ارائهدهندگانی که ممکن است بخواهند نسخههایی از بازیها را بر روی سیستمعاملهای رایانه شخصی غیر از ویندوز ارائه کنند، قول زیادی نداده است».
این تنها موردی نیست که تنظیمکنندهها این نگرانی را مطرح میکنند که خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت ممکن است یک قدم بسیار دور باشد. در ایالات متحده، FTC در تلاش برای جلوگیری از این معامله شکایت کرد و گفت که مایکروسافت قبلاً قول داده بود IP خود را با سیستم عامل های رقیب به اشتراک بگذارد، اما بعداً نظر خود را تغییر داد. این شرکت به تصمیمات دیرهنگام برای ساخت عناوین انحصاری Starfield و Redfall Bethesda (متعلق به مایکروسافت) به عنوان مدرکی مبنی بر اینکه نمیتوان روی تضمینهای آن حساب کرد اشاره کرد. در همین حال، اتحادیه اروپا در ابتدا به دلایل رقابتی مشابه با این قرارداد مخالفت کرد، اما اکنون انتظار می رود که برکت خود را به این توافق ارائه دهد.
بابی کوتیک، مدیر عامل اکتیویژن بلیزارد، یادداشتی (از طریق Substack) منتشر کرده است که میگوید اگرچه این خبر آن چیزی نیست که او میخواست، اما «با حرف نهایی درباره این معامله فاصله زیادی دارد». وی افزود که مایکروسافت با این تصمیم مخالفت خواهد کرد و گفت که مسدود کردن این معامله “سرمایه گذاری، رقابت و ایجاد شغل را در سراسر صنعت بازی بریتانیا خفه می کند.” براد اسمیت، نایب رئیس و رئیس مایکروسافت نیز یادداشتی را در توییتر منتشر کرده و گفته است که این تصمیم “به نظر می رسد منعکس کننده درک ناقصی از این بازار و نحوه عملکرد واقعی فناوری ابری مربوطه است.”