اگر دستگاه ویندوز شما درصد باتری اشتباه را نشان می دهد، با نحوه رفع مشکل درصد اشتباه باتری در ویندوز ۱۱ همراه باشید. این پست مطمئنا به شما در رفع این مشکل کمک می کند.
برای برخی از کاربران، هنگام قرار دادن نشانگر ماوس روی آیکون باتری در سینی سیستم، درصد باتری متفاوت است و با کلیک روی آیکون باتری، درصد باتری متفاوتی را نشان می دهد. برای برخی دیگر، در حالی که شارژر به برق وصل است، درصد باتری ۱۰۰٪ را نشان می دهد، اما پس از مدتی استفاده از آن، افت شدیدی در سطح باتری نشان می دهد.
با این حال سایر کاربران گزارش داده اند که درصد باتری لپ تاپ ویندوز ۱۱ یا ۱۰ آنها کاهش نمی یابد و لپ تاپ به طور ناگهانی خاموش می شود. خوشبختانه، راه حل های مفیدی برای رفع این مشکل تخمین درصد باتری ناهماهنگ یا نادرست وجود دارد.
قبل از ادامه راه حل ها، اگر به روز رسانی خودکار شما خاموش شده، باید ویندوز را به آخرین نسخه آپدیت کنید و ببینید آیا کمکی می کند یا خیر. اگر نه، از گزینه های مطرح شده در این پست استفاده کنید. بیایید نحوه رفع مشکل درصد اشتباه باتری در ویندوز ۱۱ را ببینیم.
روش حل مشکل درصد باتری اشتباه در لپ تاپ ویندوز
برای رفع مشکل درصد باتری اشتباه در لپ تاپ ویندوز ده و یازده، می توانید از راه حل های زیر استفاده کنید:
۱- Power Troubleshooter را اجرا کنید.
۲- باتری لپ تاپ را کالیبره کنید.
۳- دستگاه های Battery را دوباره وصل کنید.
۴- درایورهای Battery device را دوباره نصب کنید.
۵- بررسی کنید که آیا باتری لپ تاپ نیاز به تعویض دارد یا خیر.
در نحوه رفع مشکل درصد اشتباه باتری در ویندوز ۱۱، این پنج راه را با جزئیات می بینید.
۱- Power Troubleshooter را اجرا کنید
اولین نحوه رفع مشکل درصد اشتباه باتری در ویندوز ۱۱، که برای برخی از کاربران جواب داده، استفاده از Power Troubleshooter است. برای یافتن و رفع مشکلات مربوط به تنظیمات برق، افزایش عمر باتری و… می توانید از عیب یاب Power ویندوز ۱۱/۱۰ استفاده کنید.
برای اجرای عیب یاب Power در ویندوز ۱۱، برنامه Settings را باز کنید، روی گزینه Troubleshoot کلیک کنید (در دسته System)، گزینه Other troubleshooters’ را انتخاب کنید و از دکمه Run برای Power troubleshooter استفاده کنید.
اگر از ویندوز ۱۰ استفاده می کنید، پس از آن در برنامه تنظیمات، بخش Update & Security را باز کنید، صفحه Troubleshoot را انتخاب کنید، روی گزینه Power کلیک کنید و روی دکمه Run the troubleshooter کلیک کنید.
اکنون عیب یاب مسائل مختلف مربوط به طرح برق، تنظیم روشنایی صفحه نمایش، حداقل وضعیت پردازنده، تنظیمات آداپتور بی سیم بهینهسازی شده برای صرفه جویی در مصرف انرژی و… را بررسی می کند و سپس در صورت یافتن مشکلات، راه حل هایی را ارائه می کند.
۲- باتری لپ تاپ را کالیبره کنید
در نحوه رفع مشکل درصد اشتباه باتری در ویندوز ۱۱، روش های مختلف حل مشکل را می بینید.
اگر نشانگر باتری درصد باتری و زمان باقیمانده را اشتباه نشان می دهد، این یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده است. ویندوز تنها زمان باقی مانده باتری را بسته به میزان استفاده از لپ تاپ تخمین می زند و فرض می کند که شما به همان روش از آن استفاده خواهید کرد. با تغییر استفاده از لپ تاپ، تخمین نیز بر این اساس تغییر می کند.
اگرچه این تخمین تقریبا دقیق است، اگر حین استفاده از لپ تاپ شاهد افت ناگهانی زمان و درصد باقی مانده باتری بودید، می توانید باتری لپ تاپ را به صورت دستی کالیبره کنید تا ویندوز تخمین بهتری داشته باشد و درصد باتری و زمان باقی مانده را با دقت نشان دهد.
۳- دستگاه های باتری را دوباره فعال کنید
این راه حل دیگری است که به برخی از کاربران کمک کرده است. اگر مشکلی در دستگاه های باتری نصب شده وجود داشته باشد، ممکن است ویندوز درصد باتری صحیح را نمایش ندهد. برای حل این مشکل، باید دستگاه های باتری را با استفاده از Device Manager دوباره فعال کنید. در اینجا مراحل انجام می شود:
۱- Device Manager را باز کنید.
۲- بخش Batteries را گسترش دهید، دستگاه های در دسترس را خواهید دید.
۳- روی دستگاه باتری راست کلیک کنید.
۴- گزینه Disable device را انتخاب کنید.
۵- Yes را در باکس تایید بزنید.
۶- دوباره روی دستگاه راست کلیک کنید.
۷- این بار Enable device را برای فعال کردنش انتخاب کنید.
۸- این مراحل را تکرار کنید تا دیگر دستگاه های باتری را نیز فعال کنید.
کامپیوتر را ری استارت کنید. مشکل باید حل شود.
۴- درایورهای دستگاه باتری را دوباره نصب کنید
اگر فعال کردن دوباره دستگاه های باتری مشکل را حل نکرد، نصب مجدد درایورهای دستگاه باتری باید مفید باشد. برای آن، از این مراحل استفاده کنید:
۱- Device Manager را باز کنید.
۲- روی Batteries دابل کلیک کنید.
۳- منوی کلیک راست را برای درایور دستگاه باتری باز کنید. (Microsoft AC Adapter و Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery)
۴- روی Uninstall device کلیک کنید.
۵- در باکس Uninstall Device، گزینه Uninstall را بزنید.
۶- برای حذف سایر درایورهای دستگاه باتری موجود، مراحل بالا را دنبال کنید
۷- دستگاه را ری استارت کنید.
حالا ویندوز بعد از ری استارت، به طور خودکار درایورهای باتری را نصب می کند و مشکل درصد باتری اشتباه باید برطرف شود.
۵- بررسی کنید وقت تعویض باتری رسیده است یا خیر
آخرین نحوه رفع مشکل درصد اشتباه باتری در ویندوز ۱۱، تعویض باتری است. عملکرد باتری لپ تاپ و ظرفیت آن در طی یک دوره زمانی کاهش می یابد. چیزی که باید بررسی کنید این است که آیا ظرفیت شارژ باتری لپ تاپ شما بسیار کاهش یافته است یا خیر. ظرفیت باتری می تواند دلیل این باشد که چرا باتری سریعتر از حد معمول باتری تخلیه می شود و در مدت زمان کوتاهی به طور کامل شارژ می شود و به همین دلیل درصد باتری و زمان باقی مانده در چند دقیقه بسیار کاهش می یابد.
یکی از بهترین گزینهها برای بررسی ظرفیت شارژ باتری، تهیه گزارش سلامت باتری با استفاده از ابزار گزارش تشخیصی کارایی انرژی ویندوز ۱۱ است. برای استفاده از این ابزار، Command Prompt را به عنوان مدیر اجرا کنید و دستور زیر را اجرا کنید:
Powercfg /batteryreport
این فرمان گزارش سلامت باتری را در پوشه C:\Windows\System32 با نام battery-report.html ذخیره می کند. فایل HTML را در مرورگر باز کنید، Battery DESIGN CAPACITY, FULL CHARGE CAPACITY, BATTERY CAPACITY HISTORY و موارد دیگر را خواهید دید.
اگر افت شدیدی در ظرفیت شارژ کامل به ظرفیت طراحی مشاهده کردید، زمان تعویض باتری فرا رسیده است.
نحوه رفع مشکل درصد اشتباه باتری در ویندوز ۱۱ را دیدید. اگر باتری لپ تاپ در ویندوز ۱۱/۱۰ به سرعت خالی می شود، برنامه های پس زمینه، درایورهای باتری قدیمی یا خراب، استفاده از یک طرح برق با کارایی بالا و… می توانند دلیل آن باشند.
اما می توانید مشکلات تخلیه باتری در دستگاه ویندوز را با چند راه حل آسان برطرف کنید. باید درایورهای باتری را آپدیت کنید، برنامه های پس زمینه را بررسی کنید و موارد ناخواسته را غیر فعال کنید، به برنامه برق متعادل بروید، از حالت صرفه جویی در باتری استفاده کنید، از ابزار Windows Sleep Study استفاده کنید تا بفهمید چه چیزی باتری را در حالت خواب تخلیه می کند.
نحوه رفع مشکل درصد اشتباه باتری در ویندوز ۱۱ به این ترتیب است. آموزش های مشابه را در راهنمای چگونه آمار دقیق مصرف باتری لپ تاپ ویندوزی خود را مشاهده کنیم؟ ببینید.