این روزها بیشتر از هر زمان دیگری واژهی سرور را میشنویم. دلیل آن هم واضح است؛ تکنولوژی اینترنت در حال نفوذ به تمامی حوزههایی است که روزانه از آنها استفاده میکنیم. حالا دیگر حتی برای انجامِ تحقیقاتِ علمی، بازیهای آنلاین و گروهی و همچنین ترید کردن هم نیاز به سرورهایی داریم که بتوانند نیازهای ما را مرتفع کنند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع سرور و کاربردهایی که دارد آشنا کنیم. توجه به نکاتی که در این مقاله عنوان میشود به شما برای انتخاب و خرید سرور مناسب کمک خواهد کرد.
خرید سرور به چه منظور انجام میشود؟
ابتدا اجازه دهید تا در مورد دلایل خرید سرور پرسرعت حرفهای توضیح دهیم و بعد به سراغ توضیح انواع سرور برویم. همانطور که در مقدمهی این مطلب نیز عنوان شد، امروزه استفاده از سرورها در بسیاری از کارها کاربرد فراوان دارد. بهعنوان نمونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- خرید سرور برای ترید
فعالیت در بازار رمز ارزها و همچنین بازارهای مالی خارج از کشور یکی از مشاغل پرطرفدار در دنیای امروزی است. با این وجود با توجه به اینکه لازمهی ورود به این کار، تعامل مستقیم مالی با صرافیهای خارج از کشور است و این صرافیها بهدلیل تحریم، با کاربران ایرانی همکاری نمیکنند، استفاده از سرورها میتواند یک راهکار مناسب در این موارد باشد.
۲- خرید سرور برای بازیهای آنلاین
با ورود اینترنت به دنیای بازیها و بهوجود آمدن امکان بازی آنلاین و گروهی برایِ گیمرها، فصل جدیدی در این دنیای جذاب باز شد. برای اینکه بتوانید بهصورت گروهی و آنلاین با دوستان خود بازی کنید، نیاز به سروری قدرتمند دارید. در این موارد توصیه میشود که از سرور اختصاصی که توضیحِ آن در ادامه ارائه میشود استفاده کنید.
۳- خرید سرور برای استفاده در وبسایتها
سنتیترین خریداران سرورها، توسعهدهندگان و صاحبین وبسایتها هستند. تمامی اطلاعات مربوط به وبسایت، اعم از فایلهای کُدنویسی شده و همچنین تمامی محتواهایی که باید در وبسایت نشان داده شوند، باید روی سرور بارگذاری شوند.
۴- خرید سرور برای تحقیقات علمی
محققین و دانشجویان نیز یکی از جدیدترین گروههایی هستند که به خرید سرور نیاز دارند. با توجه به اینکه این افراد نیاز به دسترسی به آخرین مقالات علمی و معتبر دارند و باز هم به دلایل تحریم، دسترسی از داخل ایران به این مقالات وجود ندارد، با استفاده از یک سرور خارجی میتوان این محدودیتها را برطرف کرد.
انواع سرور
حالا که تا حدودی با نقش سرور در کارهای روزمره آشنا شدهاید، بهتر است در مورد انواع آن نیز اطلاعاتی کسب کنید تا بتوانید خرید سرور را بر اساسِ نیاز خود به بهترین شکل انجام دهید.
۱- سرور اختصاصی
سرورهای اختصاصی یکی از قدرتمندترین نوعِ سرورها هستند و با توجه به اینکه در این سرورها به تمامی منابع سرور بهصورت انحصاری دسترسی خواهید داشت، خرید سرور اختصاصی در مواردی مناسب است که نیاز به سختافزار قوی و یا سختافزار قدرتمند دارید.
۲- سرور مجازی
در صورتیکه منابع یک سرور، شامل منابع سختافزاری و همچنین پهنای باند آن با استفاده از تکنیکهای موسوم به مجازیسازی بین چند نفر تقسیم شود، به هر یک از این سرورها، سرور مجازی گفته میشود. Vps سرور هم از نظر هزینه بسیار مقرونبهصرفه است هم و تقریباً برای وبسایتها و کارهای معمولی میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
همچنین بخوانید: سرور مجازی vps چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
۳- سرور ابری
تکنولوژی Cloud یا ابری حالا دیگر در بسیاری موارد و از جمله در زمینهی سرورها، پیشتازِ فناوریها است. با استفاده از این تکنولوژی در سرورها، Down شدن سرورها بسیار کمتر از گذشته اتفاق میافتد. همچنین در صورتیکه بخواهید مشخصات سرور خود را تغییر دهید، انجام این کار به سادگی برای شما امکانپذیر خواهد بود. به این قابلیت، مقیاسپذیری در سرورها گفته میشود.
قیمت سرور ابری بر اساس موقعیت جغرافیایی و منابع سخت افزاری مورد نظر تعیین می شود.برای خرید بهترین سرور کلود باید ابتدا کشور مورد نظر :ایران یا آلمان را انتخاب کرده و سپس میزان رم، هارد و پردازنده را مشخص کرده تا قیمت سرویس را مشاهده نمایید.
در خرید سرور به چه نکاتی باید توجه کرد؟
وقتی برای خرید سرور به وبسایت شرکتهای ارائه دهندهی این خدمات مراجعه میکنید، ممکن است با فاکتورهای مختلفی روبرو شوید که باید در مورد آنها تصمیم بگیرید. در ادامه با مهمترین نکاتی که برای انتخاب سرور مناسب نیاز دارید، آشنا خواهید شد:
۱- محل قرارگیری سرور
یکی از اولین فاکتورهایی که در خرید سرور باید به آن توجه کنید، محل قرارگیری سرور است. بهطور کلی موقعیت دیتاسنتر سرورها یا در ایران قرار دارد یا در خارج از ایران. اینکه کدام یک از این موارد بیشتر برای شما کاربرد دارد، کاملاً به نوعِ نیاز شما به سرور بستگی دارد. بهعنوان مثال اگر بخواهید از سرور برای ترید استفاده کنید، حتماً باید از سرور خارج از کشور استفاده کنید تا بتوانید به آی پی ثابت همان کشور دسترسی داشته باشید.
۲- سیستم عامل سرور
همانند هر کامپیوتر دیگری، سرورها نیز نیاز به سیستم عامل دارند. بهطور معمول روی سرورها سیستم عامل ویندوز و لینوکس نصب میشود. سرورهای با سیستم عامل ویندوز خارج از کشور با توجه به اینکه نیاز به لایسنس قانونی دارند، معمولاً گرانتر هستند. اما به هر حال در صورتیکه بخواهید از نرمافزارهای شرکت مایکروسافت مانند مجموعهی آفیس روی سرور استفاده کنید، به ناچار باید از سرور با سیستم عامل ویندوز استفاده کنید. از طرف دیگر سرورهای لینوکس بهدلیل رایگان بودنِ این سیستم عامل معمولاً از هزینهی پایینتری برخوردارند و همچنین امنیت بالاتری نیز دارند.
۳- کنترل پنل سرور
برای مدیریت سرور غالباً از ترمینال استفاده میشود. با این حال اگر تجربهی کمی در کُدنویسی و دستورات ترمینال دارید، میتوانید از کنترل پنل سرور نیز برای این منظور استفاده کنید. در هنگامِ خرید سرور، انتخاب نوع کنترل پنل نیز از جمله موارد دیگری است که باید در مورد آن تصمیم بگیرید. از جمله مهمترین کنترل پنلهایی که بر روی سرورها قرار میگیرند، میتوان به سی پنل، دایرکت ادمین و همچنین پلسک اشاره کرد.
جمعبندی
استفاده از سرورها در بسیاری از امور روزمرهی ما کاملاً کاربردی شده است. از قرارگیری اطلاعات وبسایتها گرفته تا بازیهای آنلاین، ترید و …، همه و همه به سرور نیاز دارند. به همین دلیل اینکه همهی ما در آیندهای نزدیک به یک سرور نیاز داشته باشیم، چندان دور از انتظار نیست. به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفتیم تا در مورد انواع سرور و همچنین نکاتی که برای خرید سرور نیاز دارید، اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم.
سوالات متداول
۱- سرور چیست؟
سرور به کامپیوترهای قدرتمندی گفته میشود که همیشه روشن و متصل به اینترنت بسیار پرسرعت هستند.
۲- خرید سرور برای چه افرادی لازم است؟
امروزه بسیاری از کارهای مبتنی بر اینترنت از طریق سرورها انجام میشود. بهعنوان نمونه خرید سرور پرسرعت حرفه ای برای توسعه دهندگان وب و صاحبین وبسایتها، تریدرها، گیمرهایی که به انجام بازیهای آنلاین علاقه دارند و … کاربرد دارد.
۳- در خرید سرور باید به چه نکاتی توجه کرد؟
از جمله مسائل تکنیکالی که در خرید سرور باید در نظر داشته باشید میتوان به سیستم عامل، محل قرارگیری دیتاسنتر سرور، کنترل پنل و البته قیمت سرور توجه داشت.
۴- استفاده از کدام سیستم عاملها بر روی سرور متداول است؟
بهطور معمول بر روی سرورها دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس نصب میشود.
۵- برای مدیریت سرور چه کنترل پنلهایی وجود دارد؟
سی پنل، دایرکت ادمین و پلسک، محبوبترین کنترل پنلهایی هستند که میتوان از آنها برای مدیریت سرور استفاده کرد.