ابزارهای زیادی برای تست استرس CPU در ویندوز وجود دارد، اما هنگام انجام چنین فرآیندی باید دمای CPU را به طور مداوم بررسی کنید. این به شما کمک می کند حرارت CPU را بسنجید و ببینید سیستم خنککنندهتان خوب کار می کند یا خیر. در این مطلب ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ را می بینید.
در موارد دیگری که با مشکل گرمای بیش از حد مواجه هستید، می توانید خوانش های دمای هسته CPU را بررسی کنید تا متوجه شوید که آیا این مشکل توسط CPU ایجاد شده است یا خیر. این آموزش ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ را به شما نشان می دهد.
حتی می توانید بدون نرمافزار شخص ثالث یا با استفاده از برخی برنامه های ابتدایی و پیشرفته دمای پردازنده را بررسی کنید. بیایید پیش برویم و ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ را یاد بگیریم.
محدوده دمای CPU ایدهآل برای دستگاه شما چند است؟
در حالت ایدهآل، دمای CPU باید در حدود ۶۰ تا ۷۰ درجه سانتیگراد (۱۴۰ تا ۱۵۸ درجه فارنهایت) هنگام اجرای برنامه های ضروری و حدود ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتیگراد (۱۰۴ تا ۱۱۳ درجه فارنهایت) در حالت بیکار باشد. علاوه بر این، محدوده دمای ایمن CPU برای بازی تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد است. اگر CPU شما مرتب بالاتر از این محدودههای دمایی باشد، باید کامپیوترتان را تمیز کنید، سیستم خنککننده را بهبود ببخشید و خمیر حرارتی را دوباره بمالید.
در چه نقطه ای باید نگران دمای بالای CPU باشید؟ اگر ۱۰ درجه سانتیگراد با حداکثر دمای کارکرد CPU (که با عنوان Tj. Max یا Temperature Junction نیز شناخته می شود) فاصله دارید، باید ولتاژ را کاهش دهید و به یک پروفایل اورکلاک متوسط بروید.
علاوه بر این، باید گرد و غبار داخل لپ تاپ یا دسکتاپ را تمیز کنید و سیستم خنککنندهتان را ارتقا دهید. این کار باید دمای CPU را کاهش دهد. اکنون بیایید ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ را ببینیم.
بررسی دمای CPU بدون استفاده از برنامه خاص
اولین روش از ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱، بررسی دما بدون نصب برنامه شخص ثالث است. اگر نمی خواهید از نرمافزارهای شخص ثالث برای بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ استفاده کنید، می توانید این کار را از طریق صفحه BIOS یا UEFI انجام دهید. از آنجا می توانید دمای CPU را زیر نظر داشته باشید.
۱- منوی Start را باز کنید و به منوی Power بروید. دکمه Shift را بزنید و نگه دارید. سپس روی Restart کلیک کنید. اکنون می توانید کلید Shift را رها کنید.کامپیوتر مستقیم در صفحه Advanced Startup راهاندازی می شود.
۲- از طرف دیگر، می توانید برنامه Settings را باز کنید و از اینجا صفحه Advanced Startup را باز کنید. میانبر کیبورد Windows 11 ‘Windows + I را فشار دهید تا برنامه تنظیمات ویندوز باز شود و به System – Recovery بروید. سپس، روی دکمه Restart now در کنار Advanced startup کلیک کنید.
۳- در صفحه Advanced Startup روی Troubleshoot کلیک کنید و UEFI Firmware Settings را انتخاب کنید. سپس روی Restart کلیک کنید.
۴- اکنون وارد صفحه BIOS/ UEFI می شوید. اگر رابط مدرن UEFI دارید، دمای CPU در خود صفحه اصلی ظاهر می شود. به عنوان مثال، این دستگاه نشان می دهد که دمای هسته CPU، چهل و چهار درجه سانتیگراد است.
۵- اگر کامپیوتر ویندوز ۱۱ شما صفحه نمایش بایوس قدیمی دارد، دمای CPU را در منوی «Power» یا «H/W Monitor» جستجو کنید. اگر نمی توانید دمای CPU را در جایی پیدا کنید، باید یک برنامه شخص ثالث را نصب کنید.
بررسی دمای CPU با Core Temp
دومین مورد از ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱، استفاده از برنامه Core Temp است. Core Temp یکی از بهترین برنامه ها برای بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ است. این برنامه سبک وزن، رایگان است و اطلاعات دقیق دمای تمام هسته های CPU را ارائه می دهد. تنها مشکل Core Temp این است که سعی می کند حین نصب یک برنامه همراه را نیز نصب کند که آزار دهنده است. با این حال، می توانید آن را زمان نصب غیر فعال کنید. اکنون بیایید نحوه نظارت بر دمای CPU در ویندوز ۱۱ با Core Temp را بیاموزیم.
۱- برنامه را دانلود، اکسترکت و نصب کنید. مطمئن شوید چک باکس را غیر فعال کنید تا از نصب bloatware در دستگاه ویندوز ۱۱ جلوگیری کنید.
۲- پس از نصب، Core Temp را باز کنید و دمای واقعی تمام هسته ها را نمایش می دهد. دمای فعلی را در ستون دوم دریافت می کنید. توجه داشته باشید که “Tj. Max‘ بالاترین دمایی است که هسته CPU شما می تواند در آن کار کند، اما همیشه توصیه می شود آن را ۲۰ تا ۳۰ درجه زیر حداکثر مقدار نگه دارید تا از آسیب رساندن به سختافزار جلوگیری کنید.
۳- همچنین متوجه خواهید شد که Core Temp آیکون ها را در سینی سیستم در نوار وظیفه ویندوز ۱۱ اضافه می کند و به شما امکان می دهد دمای فعلی تمام هسته های CPU را در یک نگاه بررسی کنید.
۴- علاوه بر این، چند تغییر برای نظارت بر دمای CPU با استفاده از این برنامه پیشنهاد می شود. در Core Temp بر روی Options – Settings کلیک کنید و به تب Notification Area بروید. در اینجا، Highest temperature را انتخاب کنید تا تعداد آیکون ها در ناحیه سینی سیستم کاهش یابد. اکنون، فقط بالاترین دما را در بین تمام هسته های CPU نشان می دهد، اما اگر مکاننما را روی آیکون سینی سیستم نگه دارید، می توانید همه اطلاعات را ببینید.
۵- جدا از آن، به تب General بروید و گزینه Enable logging on startup را روشن کنید. هنگامی که کامپیوتر را روشن کنید، Core Temp به طور خودکار شروع می شود.
بررسی دمای CPU از طریق برنامه HWMonitor
اگر به دنبال یک برنامه پیشرفته برای بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ هستید، HWMonitor یک انتخاب عالی است. این برنامه راهی دیگر از ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ است.
1- ابتدا classic version برنامه HWMonitor را دانلود و نصب کنید.
۲- سپس برنامه را باز کنید و دنبال مدل پردازندهتان بگردید. پس از پیدا کردن آن، قسمت Temperatures را گسترش دهید تا دما را مشاهده کنید.
به خاطر داشته باشید که دمای فعلی همه هسته های CPU در ناحیه سینی سیستم را نشان نمی دهد. برای آن، باید به Core Temp که در بالا توضیح داده شده است، تکیه کنید.
بررسی دمای CPU با استفاده از Open Hardware Monitor
این برنامه Open-Source یکی از سادهترین راه های بررسی دما از میان ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ است.
۱- Open Hardware Monitor را دانلود کنید و فایل زیپ را اکسترکت کنید.
۲- فایل اکسترکت شده را باز کنید و OpenHardwareMonitor را اجرا کنید.
۳- اکنون می توانید دمای تمام هسته های CPU را با گسترش بخش «Temperatures» زیر نام پردازنده در برنامه بررسی کنید. حتی دمای پکیج CPU را که با استفاده از سنسور داخل پردازنده اندازه گیری می شود، نشان می دهد.
بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ با HWiNFO
HWiNFO یکی دیگر از برنامه های حرفه ای برای بررسی وضعیت CPU و یک راه دیگر از ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ است. شما می توانید دمای تمام هسته های CPU را ببینید و برای هر دو پردازنده Intel و AMD کار می کند.
۱- برنامه HWiNFO را دانلود و نصب کنید.
۲- سپس، برنامه را باز کنید و مطمئن شوید که تیک Sensors-only را فعال کرده اید. اکنون روی Start کلیک کنید.
۳- این پنجره در ابتدا کمی پیچیده به نظر می رسد، اما نگران نباشید. اگر CPU اینتل دارید، نام CPU را با نام DTS جستجو کنید. DTS سنسور حرارتی دیجیتال اینتل است که در CPU تعبیه شده است و اطلاعات مربوط به دمای فعلی همه هسته ها را رله می کند. در این بخش، Core Temperatures را جستجو کنید و آن را گسترش دهید.
۴- اگر AMD Ryzen CPU را دارید، باید CPU (Tctl/T die) را زیر نام پردازنده AMD چک کنید. این دمای CPU شماست.
بررسی دمای CPU با Ryzen Master برای AMD CPUs
آخرین مورد از ۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱، Ryzen Master است. اگر AMD CPU دارید، بهتر است از Ryzen Master برای یافتن دقیق ترین دمای CPU در ویندوز ۱۱ استفاده کنید. برخلاف سایر برنامه هایی که ‘tctl‘ را نشان می دهند، Ryzen Master دمای ‘tdie‘ را نشان می دهد که نزدیک به دمای واقعی CPU است. متوجه خواهید شد که سایر برنامهها حین اندازهگیری دمای CPU AMD Ryzen، حدود ۱۰ درجه سانتیگراد به دما اضافه میکنند. بنابراین اگر دستگاه شما با پردازنده AMD کار می کند، بهتر است از Ryzen Master استفاده کنید.
۱- Ryzen Master را دانلود و نصب کنید.
۲- Ryzen Master را باز کنید. دمای CPU Ryzen خودتان را در بالا خواهید دید. بررسی دما برای کاربران CPU AMD به همین راحتی است.
بهترین راه های بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱
۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ را دیدید. این شش روش ساده برای بررسی دمای CPU ویندوز ۱۱ هستند. من از تمام برنامه های ساده و پیشرفته را برای بدست آوردن دمای دقیق CPU Intel یا AMD نام برده ام. Core Temp باید برای کاربران اصلی کافی باشد، اما اگر اطلاعات بیشتری می خواهید، میتوانید HWMonitor یا HWiNFO را امتحان کنید.
۶ روش بررسی دمای CPU در ویندوز ۱۱ به این ترتیب است. برای دیدن آموزش های مشابه، راهنمای نحوه کاهش حافظه cpu در ویندوز ۱۱ را بخوانید.