System File Checker اولین درگاه تماس برای مشکلات مربوط به ویندوز است. در این مطلب نحوه اجرای System File Checker (SFC) در ویندوز ۱۰ را می بینید.
کامپیوتر ویندوز شما برای دریافت اطلاعاتی که برای اجرای روان نیاز دارد به فایل های سیستم عامل وابسته است. اما گاهی اوقات، این فایلها ممکن است خراب شوند یا از رایانه شما ناپدید شوند و به طرق مختلف روی سیستم شما تأثیر منفی بگذارند. به عنوان مثال، هنگامی که مشکلی در یک فایل سیستمی مهم وجود دارد، ممکن است دستگاه کند یا خراب شود.
یک راه آسان برای رفع مشکل فایل های سیستمی استفاده از System File Checker (SFC) است. این ابزار کامپیوتر شما را اسکن میکند، یکپارچگی هر فایل سیستمی را بررسی میکند و آنهایی را که آسیب دیده یا گم شدهاند تعمیر می کند.
با نحوه اجرای System File Checker (SFC) در ویندوز ۱۰ همراه باشید.
چگونه System File Checker را در ویندوز اجرا کنیم
بیایید نحوه اجرای System File Checker (SFC) در ویندوز ۱۰ را یاد بگیریم. برای استفاده از SFC، باید یک فرمان را در Command Prompt اجرا کنید.
۱- Win + S را بزنید تا Windows Search را باز کنید و command prompt را تایپ کنید.
۲- Command Prompt در نتایج جستجو ظاهر می شود. روی Run as administrator کلیک کنید.
۳- Yes را بزنید تا به Command Prompt اجازه ایجاد تغییرات بدهید.
۴- فرمان زیر را تایپ کنید و Enter را بزنید.
SFC /scannow
هنگام اجرای System File Checker چه اتفاقی می افتد؟
پس از اتمام اسکن System File Checker، پیامی را در پنجره Command Prompt با نتایج نمایش می دهد.
اگر فایلهای سیستم شما مشکلی ندارند، پیامی را مشاهده می کنید که میگوید “Windows Resource Protection did not find any integrity violations“. اگر SFC همه فایلهای مشکلدار را پیدا کند و مشکل را برطرف کند، پیام به عنوان Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them خوانده می شود.
از طرف دیگر، اگر فایلهای خراب را پیدا کند اما نتواند هیچ یک یا همه آنها را تعمیر کند، پیام Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them را می بینید. اگر SFC با مشکلی مواجه شود، پیام میگوید Windows Resource Protection could not perform the requested operation.
روش اجرای آفلاین SFC Scan در ویندوز
نحوه اجرای System File Checker (SFC) در ویندوز ۱۰ را دیدید. می توانید آفلاین هم این کار را انجام دهید. چند سناریو وجود دارد که استفاده از SFC را بدون ورود به ویندوز تضمین می کند. یکی از این سناریوها این است که فایل های سیستم عامل آنقدر خراب شده باشند که ویندوز نتواند راهاندازی شود.
در این صورت، می توانید با ایجاد یک دیسک یا درایو ویندوز قابل بوت و استفاده از آن برای تعمیر فایل های سیستم آسیب دیده، SFC را اجرا کنید. این اسکن آفلاین نامیده می شود.
نکته مهمی که در مورد اسکن آفلاین باید به خاطر بسپارید این است که باید به SFC بگویید ویندوز را در درایو قابل بوت کجا پیدا کند. اگر یک دستور /scannow آن را به صورت آفلاین اجرا کنید، به این صورت است:
SFC /scannow /offbootdir=d:\ /offwindir=d:\windows
دستور بالا به SFC می گوید که به دنبال ویندوز در پوشه ویندوز در درایو D: بگردد. اما به خاطر داشته باشید که برای موفقیت آمیز بودن اسکن و تعمیر، نسخه ویندوز روی رسانه بوتپذیر باید همان نسخه نصب شده روی ویندوز شما باشد.
SFC Log File را در کجا پیدا کنیم
پس از اینکه SFC کارش را انجام داد، نتایج اسکن و هر گونه تعمیراتی را که انجام داده است در یک فایل متنی به نام CBS.log ثبت می کند. برای باز کردن آن، Win + R را فشار دهید تا Windows Run باز شود، متن زیر را وارد کنید و OK را بزنید:
%windir%\logs\cbs\cbs.log
فایل CBS.log علاوه بر گزارشهای موجود در System File Checker شامل گزارشهای دیگری نیز میشود. هنگام بررسی ورودیها، به دنبال مواردی باشید که برچسب [SR] روی آنها وجود دارد. هر ورودی حاوی تاریخ و زمان اسکن، همراه با جزئیات آنچه اتفاق افتاده است.
اگر نمی خواهید از طریق فایل CBS.log ورودیهایی با برچسب [SR] را جستجو کنید، میتوانید آنها را در فایلی به نام sfcdetails.txt استخراج کنید. برای انجام این کار، Command Prompt را به عنوان ادمین باز کنید و دستور زیر را اجرا کنید:
findstr /c:"[SR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfcdetails.txt
می توانید sfcdetails.txt را با رفتن به This PC Local Disk (C:) Windows System32 پیدا کنید.
خواهید دید که فایل گزارش فقط حاوی ورودی هایی از System File Checker است.
اگر در حال انجام اسکن آفلاین هستید، می توانید ورود به سیستم را با مشخص کردن مسیر فایل با ساختار دستور زیر فعال کنید:
/offlogfile=[offline log file path]
فقط offline log file path را در پرانتز با مسیر واقعی که می خواهید فایل لاگ آفلاین را در فهرست آفلاین ذخیره کنید، جایگزین کنید. سپس، هنگام اجرای اسکن آفلاین SFC، کل این دستور را بعد از فرمان /windir وارد کنید.
اجرای آسان System File Checker
نحوه اجرای System File Checker (SFC) در ویندوز ۱۰ را یاد گرفتید. نحوه انجام کار در ویندوز ۱۱ هم به همین شکل است. با این حال، اکنون که میدانید چگونه SFC را (هم در داخل و هم در خارج از ویندوز) اجرا کنید، می توانید از این ابزار برای رفع مشکلات فایل های سیستم عامل به طور مؤثر استفاده کنید.
استفاده مؤثر از SFC یک مهارت ضروری برای هر کاربر ویندوز است و این تنها یکی از ابزارهای زیادی است که می توانید برای رفع مشکلات دستگاهتان از آن استفاده کنید.
نحوه اجرای System File Checker (SFC) در ویندوز ۱۰ به این ترتیب است. برای آموزش های مشابه، روش حل ارور Operation Failed 0x0000011B در ویندوز ۱۰ را ببینید.