شرکت اپل سری آیفون ۱۴ را در سپتامبر سال جاری معرفی کرد و اکنون مشخص شده در برخی مناطق قیمت این گوشی ها افزایش یافته است.
افزایش قیمت اپل آیفون ۱۴ در برخی کشورها، در حال حاضر نوسانات قابل توجهی در نرخ دلار در بسیاری از مناطق وجود دارد. به همین دلیل، قیمت گوشی هوشمند پرچمدار جدید اپل، سری آیفون ۱۴ به شدت در حال افزایش است. با وجود افزایش شدید در سایر مناطق، اپل تمام تلاش خود را برای ثابت نگه داشتن قیمت در دو منطقه انجام می دهد. قیمتهای سری آیفون ۱۴ در چین و آمریکا ثابت باقی میماند، اینها بزرگترین بازارهای اپل هستند. بازار گوشی های هوشمند چینی بزرگترین بازار در جهان است. از سوی دیگر ایالات متحده سومین بازار بزرگ جهان است.
سری جدید آیفون ۱۴ اپل با صفحه نمایش بهتر، دوربین و پشتیبانی از ارتباطات ماهواره ای از جمله ویژگی های جدید دیگر ارائه می شود. پیش از عرضه، بسیاری از تحلیلگران انتظار داشتند که اپل به دلیل چالشهای زنجیره تامین و اثرات تورمی، قیمتهای جدیدترین آیفونهای خود را در کل افزایش دهد. اما در ایالات متحده و چین، مدل های جدید اپل در مقایسه با سری آیفون ۱۳ افزایش قیمت زیادی نداشته اند.
با این حال، برای مصرف کنندگان کشورهایی مانند بریتانیا، ژاپن، آلمان و استرالیا، قیمت گوشی های جدید اپل به شدت افزایش یافته است.
ایالات متحده
به عنوان مثال، قیمت آیفون ۱۴ در ایالات متحده از ۷۹۹ دلار شروع می شود، همان قیمت آیفون ۱۳ که سال گذشته عرضه شد.
انگلستان
در انگلستان، آیفون ۱۴ از ۸۴۹ پوند (۹۷۵ دلار) شروع می شود و آیفون ۱۳ در زمان عرضه از ۷۷۹ پوند (~ ۸۸۶ دلار) شروع می شود که حدود ۹۰ دلار افزایش یافته است.
استرالیا
در استرالیا، آیفون ۱۴ از ۱۳۴۹ دلار استرالیا (حدود ۹۰۴ دلار) و آیفون ۱۳ در زمان عرضه از ۱۳۴۹ پوند (حدود ۸۷۲ دلار) شروع می شود.
ژاپن
در ژاپن، آیفون ۱۴ از ۱۱۹۸۰۰ ین (حدود ۹۰۴ دلار) شروع می شود. آیفون ۱۳ در زمان عرضه با قیمت ۹۸۸۰۰ ین (حدود ۶۷۴ دلار) شروع شد.
آلمان
در آلمان، آیفون ۱۴ از ۹۹۹ یورو (حدود ۹۹۰ دلار) و آیفون ۱۳ در هنگام عرضه از ۸۹۹ یورو (حدود ۸۹۰ دلار) شروع می شود.
این تفاوت قیمت فقط برای مدلهای سطح ابتدایی است، در حالی که مدلهای سطح بالاتر تفاوت قیمتهای بیشتری دارند. به عنوان مثال، آیفون ۱۴ پرو مکس، ۱۵۰ پوند (حدود ۱۷۰ دلار) در بریتانیا گرانتر از زمانی است که آیفون ۱۳ پرو مکس در سال گذشته عرضه شد.
دلیل افزایش قیمت آیفون ۱۴
دلیل افزایش قیمت گوشی های موبایل در برخی کشورها توسط اپل به نوسانات نرخ ارز مربوط می شود. لوکا ماستری، مدیر ارشد مالی شرکت در هفته گذشته در مورد سود سهماهه چهارم گفت: اساساً تمام ارزهای دنیا در برابر دلار در حال کاهش هستند. این رشته برای ما چالش هایی ایجاد می کند. بدیهی است که قیمت گذاری در بازارهای نوظهور را برای ما دشوارتر می کند و روند تبدیل این درآمدها به دلار نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.
در حالی که اپل افزایش ۸ درصدی درآمد سهماهه چهارم مالی خود را به ۹۰.۱۵ میلیارد دلار گزارش داد، تیم کوک، مدیر اجرایی این شرکت، استدلال کرد که اگر دلار قویتر نبود، درآمد اپل در سهماهه رشد دو رقمی میبود. تاثیر منفی نوسانات ارز در سهماهه چهارم مالی بیش از ۶۰۰ واحد پایه بوده است. کوک گفت بدون تاثیر ارز، ما می توانستیم به رشد دو رقمی دست پیدا کنیم.
Maestri ادعا می کند که نرخ ارز خارجی عامل بسیار مهمی در عملکرد اپل است. این هم از منظر درآمد و هم از منظر حاشیه ناخالص است. او گفت که اپل قرار گرفتن در معرض ارزهای خود را “در بسیاری از نقاط جهان ممکن است” پوشش می دهد، اما این محافظت شروع به کاهش می کند زیرا این شرکت باید به خرید قراردادهای جدید ادامه دهد. او می افزاید که اپل هنگام عرضه محصولات جدید شرایط ارز را نیز در نظر می گیرد. این به افزایش قیمت اخیر کمک می کند.
در حالی که نوسانات اخیر ارز باعث شده است که مصرف کنندگان در برخی کشورها قیمت های بالاتری برای آیفون بپردازند، نمونه هایی نیز وجود دارد که اپل بخشی از هزینه ها را به دوش می کشد. در سال ۲۰۱۹، زمانی که دلار آمریکا نیز نسبت به سایر ارزها افزایش یافت، اپل قیمتها را در برخی بازارهای خارجی تعدیل کرد و آنها را به سطوح قابل مقایسه با ارزهای محلی در سال گذشته بازگرداند. با این حال، اپل این کار را به دلیل فروش کمتر به دلیل افزایش قیمت انجام داد. به عنوان مثال، در ترکیه، جایی که لیر محلی در برابر دلار در سال ۲۰۱۹ ۳۳ درصد کاهش یافت، فروش اپل ۷۰۰ میلیون دلار کاهش یافت. کوک در آن زمان در مصاحبهای گفت: «ما تصمیم گرفتیم قیمتهای آیفون را تغییر دهیم تا با قیمتهای محلی یک سال پیش متناسبتر باشد تا به افزایش فروش در آن مناطق کمک کنیم.»
اما اپل اعلام کرد که در سال ۲۰۲۲ کاهش تقاضا در این بازارها وجود نخواهد داشت. Maestri خاطرنشان کرد، حتی در ارزهای محلی، هند، اندونزی، مکزیک، ویتنام و سایر کشورها شاهد رشد دو رقمی درآمد بودند.
او در مورد درآمد گفت: «برای ما مهم است که به عملکرد این بازارها با ارزهای محلی نگاه کنیم زیرا این واقعاً به ما ایده میدهد که مشتریان ما چگونه به محصولات ما واکنش نشان میدهند، تعامل آنها با اکوسیستم ما و به طور کلی.» زنگ زدن. ما درک بهتری از قدرت برند خود داریم. باید بگوییم که از پیشرفتی که در بسیاری از بازارهای جهان در این زمینه داشته ایم بسیار خرسندیم.»