دستگاه پوز یکی از پرکاربردترین وسایل الکترونیکی در زندگی روزمره ما می باشد، تقریبا می شود گفت روزانه ۴ الی ۵ بار ما از این دستگاه استفاده می کنیم.
کارتخوان ها با ورود به زندگی ما زمان ما را صرفه جویی کرده اند و تراکنش ها به صورت دقیق تر و سریع تر انجام می شود، شما برای پرداخت هزینه یک محصول یا خدمات با دستگاه پوز نیازی به دریافت مابقی پول ندارید و حتی می توانید به صورت دقیق تر مبلغ خود را وارد کنید.
استفاده از دستگاه کارتخوان دو وجه دارد، یک طرف فروشنده و درواقع مالک دستگاه پوز می باشد و طرفی دیگر مشتری یا کسی که تراکنش را انجام می دهد.
در ایران به طور معمول تمامی فروشندگان کارتخوان ها را در پیشخوان خود قرار می دهند و از مشتری رمز را می پرسند که این کار تا بخشی صحیح می باشد.
چرا تا بخشی؟ به علت اینکه اصول کار در ابتدا رعایت شده و کارتخوان باید در پیشخوان فروشنده قرار گیرد اما به دلایل امنیتی نباید رمز در دسترس بقیه قرار گیرد، رمز کارت بانکی شما محرمانه می باشد و هیچ کس حق دانستن آن را ندارد.
با ورود دستگاه افزایشی دستگاه های کارتخوان این مشکل حل می شود و مشتری می تواند کارت خود را جهت تراکنش بکشد و فروشنده را مبلغ را وارد کند و مجددا مشتری رمز خود را وارد کند تا تراکنش انجام شود.
اما در دنیای امروز بسیاری از فاکتورها برای آسان و بهتر زیستن اهمیت دارد، از همین رو تولیدکنندگان دستگاه پوز عواملی را که موجب تسهیل در استفده از دستگاه پوز می شوند را طراحی کرده اند و با تکنولوژی روز تطبیق داده اند.
قبل از معرفی دستگاه کارتخوان و نمره دهی به آن ها لازم است طرز کار آن ها را بدانید تا شما هم در تصمیم گیری و نمره دهی به آن ها سهیم باشد.
دستگاه پوز چگونه کار می کند؟
عملکرد دستگاه کارتخوان به این صورت است که کارت بانکی از سمتی که نوار مشکی رنگی دارد در دستگاه بارگذاری می شود.
این نوار مشکی رنگ همان نوار مغناطیسی است که اطلاعات بانکی شما در آن ذخیره شده است.
سپس درخواست مبلغ بر روی صفحه ظاهر می شود و باید مبلغ را به ریال وارد کنید و سپس کلید تایید را فشار دهید.
دستگاه پوز بعد از بررسی حساب بانکی شما و موجودی آن از شما رمز کارت را میخواهد و پس از وارد کردن رمز باید کلمه تایید را وارد کنید و در نهایت صورت حساب صادر می شود.
یک نسخه چاپ شده برای مشتری و دیگری برای فروشنده است.
مبلغ از حساب شما کسر شده و به حساب فروشنده واریز می شود.
انواع کارتخوان
کارتخوان سیار
دستگاه پوز سیار از طریق خدمات سامانه تلفن همراه به شبکه های بانکی متصل می شود، تراکنش این دستگاه از خدمات GPRS استفاده می کند.
دستگاه پوز سیار قابل حمل است و محدودیت مکانی ندارد. سرعت تراکنش بالا و طول عمر آن طولانی است. بهترین گزینه برای شبکه های قابل حمل مانند اینترنت و وای فای محسوب می شود.
اتصال به اینترنت این دستگاه از بستر دیتا موبایل بوده و در پشت دستگاه مکانی برای قرار دادن سیم کارت تعبیه شده است. این دستگاه با باتری نیز کار می کند.
کارتخوان های سیار معمولاً دارای دو سیم کارت هستند و از باتری قابل شارژ استفاده می کند. این باتری ها در کارتخوان های نسبتا خوب معمولا ظرفیت بالایی دارند و معمولا این دستگاه ها از نظر حافظه قوی هستند. باتری دستگاه پوز سیار برای عملکرد بهتر باید از جنس لیتیوم یونی باشد.
کارتخوان سیار موبایلی
دستگاه پوز در واقع یک وسیله فیزیکی است که به روش های مختلف به تلفن همراه متصل می شود. در واقع این دستگاه توسط اپلیکیشن های خاصی بر روی گوشی موبایل نصب می شود و نقش کارتخوان را ایفا می کند و در واقع اطلاعات بانکی شما را بر روی گوشی موبایل صادر می کند. دو رویکرد فیزیکی برای این دستگاه ها وجود دارد، یکی خواندن فیزیکی کارت و دیگری وارد کردن رمز کارت.
دستگاه پوز ثابت
دستگاه های ثابت بیشترین تقاضا و کاربرد را دارد. این دستگاه پوز از طریق اتصال کابل ارتباط برقرار می کند و در ایران نسبت به دستگاه کارتخوان سیار سریعتر تراکنش ها را انجام می دهند.
این نوع دستگاه ها ظاهر چندان جالبی نداشته و معمولا بیشتر از سه یا چهار نوع مدل در ایران وجود ندارد.
کارتخوان جیبی
دستگاه کارتخوان جیبی نوع کوچکتری از کارتخوان موبایلی است که در برخی مدل ها با سیم کارت کار می کند.
دستگاه پوز با Wi-Fi
این مدل از دستگاه پوز قابلیت اتصال به اینترنت را دارد. محدوده خوبی را پوشش می دهد و نیازی به سیم کشی ندارد. این یک گزینه بسیار خوب برای فروشگاه هایی است که به چندین کارتخوان نیاز دارند.
بهترین گزینه برای فروشگاه هایی که دارای طبقات متعدد می باشند، مانند رستوران ها و یا ادارات که چند طبقه هستند.
کارتخوان لمسی
نسل جدیدی از دستگاه های پوز تولید شده است که به مدل لمسی یا تاچی معروف هستند. استقبال خوبی از تولید این محصول شد که شاید به این دلیل باشد که مردم رابط کاربری بهتری را نسبتا به نسخه های قدیمی کارتخوان ها دارند.
صفحه نمایش لمسی استفاده شده در دستگاه پوز باعث می شود ارتباط بصری افراد با دستگاه قوی تر شود و سرعت انتخاب کاربر نیز افزایش می یابد، بنابراین کاربر می تواند تمامی موارد را که در مقابل خود ردیف شده اند ببیند.
و اما برویم سراغ اصل مطلب و معرفی چند کارتخوان که بهترین ها و بدترین های آن ها مشخص شود.
بهترین و بدترین دستگاه های پوز
رتبه بندی دستگاه پوز از طریق تست عملکرد و مقایسه آن با قابلیت ها و سخت افزاری که دارند انجام می شود و به طور کاملا قطعی نمی شود گفت بهترین یا بدترین دستگاه پوز کدام است، اما اختلاف این دستگاه ها در رتبه اول با رتبه های بالاتر کاملا مشهود است.
بهترین ها
- کارتخوان پکس مدل P90
این دستگاه پوز با داشتن یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر واقعی امکان نگهداری شارژ تا ۷۲ ساعت را برای کاربر آن فراهم می کند و با داشتن حافظه رم ۶۴ مگابایتی رابطه خوبی با سی پی یو قوی آن ایجاد کرده که سرعت خود دستگاه و تراکنش را بسیار عالی نموده است.
به طوری که تراکنش را زیر ۳ ثانیه انجام می دهد.
یکی از مزیت های این کارتخوان اتصال به وای فای می باشد.
پرینتر این نوع دستگاه پوز از نوع حرارتی با سرعت بالا می باشد.
نمایشگر آن از جنس LED و در ابعاد ۲.۸ اینچ می باشد.
- دستگاه پوز آنفولد مدل AF70
این دستگاه از دستگاه شماره یک مکی مشخصات پایین تری دارد و از یک باتری ۲۶۰۰ میلی آمپری پشتیبانی می کند و ابعاد صفحه نمایش آن از جنس LED ، ۲.۴ اینچ می باشد.
این کارتخوان نیز از شبکه WIFI پشتیبانی می کند و سرعت تراکنش خوبی را نیز برای کاربر به همراه دارد.
- کارتخوان اندرویدی مورفان مدل mf919
این دستگاه پوز از سیستم عامل اندروید پشتیبانی می کند و دارای قابلیت نصب تمامی برنامه های اندروید می باشد، این کارتخوان با توجه به کاربری که دارد و صفحه نمایش بزرگتری که دارد ز یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری پشتیبانی می کند و صفحه آن تمام لمسی می باشد.
قبالیت اتصال به وای فای ، دوربین برای فیلمبرداری و عکس برداری و چراغ قوه از مزیت ها و قابلیت های خوب این کارتخوان می باشد.
مشاهده مشخصات و قیمت این کارتخوان – اینجا کلیک کیند
بدترین ها
- دستگاه کارتخوان پکس مدل s90
این دستگاه یکی از زشت ترین دستگاه های پوز می باشد که با دو نوع صفحه نمایش رنگی و سیاه و سفید عرضه شده است، وزن بالای این دستگاه و تراکنش کندی که دارد بسیار اذیت کننده خواهد بود.
- دستگاه پوز ثابت پکس مدل s80
این کارتخوان هم ظاهر چندان خوبی ندارد و لازم به ذکر است که فقط به صورت ثابت و اتصال از طریق کابل قابل استفاده می باشد.
صفحه نمایش کوچک و سیاه و سفید یکی دیگر از علت های بد بودن این دستگاه می باشد اما اگر بخواهیم منصفانه در نظر بگیریمف در تراکنش ها سریع است و این هم به لطف اتصال مستقیم آن می باشد.
- دستگاه کارت خوان وریفان مدل vx680
برای یک دستگاه پوز سیار باتری ۱۸۵۰ میلی آمپری بسیار ضعیف بوده و برای کاربری های امروزه کافی نمی باشد، نمایشگر این کارت خوان از جنس LCD می باشد که برای دستگاه های کارتخوان با این قیمت بسیار غیر منصفانه می باشد.
ظاهر قدیمی و کسل کننده آن نیز یکی دیگر از دلایل به عنوان بدترین کارتخوان می باشد.
با نداشتن پرینتر حرارتی سرعت بالا و سی پی یو ضعیف این دستگاه تا ۵ ثانیه تراکنش را انجام خواهد داد، برای درک این موضوع می توانید ۵ ثانیه بشمارید تا متوجه عمق مسئله شوید.
نتیجه گیری
شما می توانید دستگاه پوز خود را با توجه به سلیقه خود انتخاب نمایید اما بدانید همه چیز ظاهر نیست و شما به یک کارتخوان با عملکرد خوب نیاز دارید.
قبل از خرید از فروشنده بخواهید کارتخوانی را به شما معرفی کنید که متناسب با کار شما باشد و یا اگر از فروشگاه های آنلاین کارتخوان قصد خرید دارید، ویژگی ها و قابلیت های دستگاه پوز را مطالعه کنید و آن ها را با یکدیگر مقایسه نمایید.
امیدواریم این مطلب به شما و خریدتان کمک کرده باشد.