دوربین مدار بسته در قرن ۲۱ که قرن پیشرفت علم و تکنولوژی است بی شک از مهم ترین محصولات نظارتی و حفاظتی به حساب می آید و وجود آن در هر محیطی ضروری است. چرا که با پیشرفت صنعت و گسترش کسب و کارتان بی شک نمی توانید تمام وقت در شرکت خود حاضر شوید و برای کنترل کیفیت کار و تسلت بر شرایط در مواقع ای که حضور ندارید به یک دوربین مدار بسته در محیط نیاز دارید تا بتوانید اوضاع و شرایط را کنترل کنید. از طرفی معمولا در خانواده ها پدر و مادر هر دو شاغل هستند و نمیتوانند در خانه و کنار فرزندانشان باشند. لذا بدین منظور پرستار استخدام میکنند. در چنین شرایطی برای نظارت به کار پرستار و کنترل فرزندان نیازمند یک دوربین مدار بسته در خانه خود هستنید.
نکته بسیار مهم این است که دوربینی که در کارخانه های صنعتی استفاده میشود با دوربینی که بر سر چهار راه ها برای کنترل ترافیک استفاده می شود و یا دوربینی که در خانه ها برای کنترل کودکان هنگامی که والدینشان در منزل نیست استفاده میشود تفاوت های بسیار زیادی دارند. در این مقاله ما قصد داریم تا انواع و اقسام دوربین ها را بر اساس شکل ظاهری، تکنولوژی به کار رفته در ساخت آن و ویژگی و امکانات خاصی که دارد بررسی کنیم تا بتوانید بهترین دوربین مداربسته را برای هر محیطی که میخواهید تهیه کنید.
انواع دوربین مدار بسته بر اساس شکل ظاهری
دوربین مدار بسته بر اساس شکل ظاهری به انواع مختلفی تقسیم میشوند که مهم ترین آنها عبارتند از: دوربین لامپی، دوربین اسپیددام، دوربین دام، دوربین بولت و…. هر کدام از این دوربین ها به خاطر شکل ظاهری که دارند مناسب استفاده در یک مکان خاص هستند، مثلا دوربین اسپیددام مناسب فضاهای وسیع و دوربین دام مناسب فضاهای مسقف است. در ادامه به برسی هر یک از انواع، اشکال متفاوت دوربین مدار بسته خواهیم پرداخت.
دوربین مدار بسته لامپی
دوربین مداربسته لامپی یکی از انواع دوربین مدار بسته است که بخاطر شکل ظاهریش به دوربین مخفی و یا جاسوسی نیز مشهور است. همانطور که از نامش پیداست، این دوربین شبیه به یک لامپ میماند و تشخیص آن از لامپ های معمولی برای افراد غیر متخصص چندان کار راحتی نیست. این دوربین مدار بسته نیاز به دستگاه نداشته و نصب آن بسیار ساده است و کافیست تا آن را به سری لامپ وصل کنید
دوربین مدار بسته اسپیددام
دوربین اسپیددام دوربین های بزرگ و مجهزی هستند که معمولا سر چهار راه ها برای کنترل ترافیک استفاده می شوند این دوربین ها بسیار مجهز بوده و کمتر نیاز به تعمیر دوربین مداربسته پیدا میکنند. این دوربین بسیار بزرگ است و در ساخت آن از لنز های بسیار قوی ای استفاده شده که همین امر موجب میشود تا از آن در محیط های وسیع نظیر سر چهار راه ها یا محیط بیرونی کارخانه های بسیار بزرگ استفاده شود. دوربین مدار بسته اسپیددام قابلیت چرخش داشته و به همین دلیل آن را با نام هایی همچون دوربین گردان و دوربین PTZ نیز می شناسند.
دوربین دام
دوربین دام که به انگلیسی DOME نوشته میشود نام خود را از شکل ظاهری اش الهام گرفته است. لغت دام در زبان انگلیسی به معنای گنبد است و دلیل این نام گذاری گنبدی شکل بودن این دوربین مداربسته است. دوربین دام، بیش تر در محیط های داخلی استفاده می شود چرا که شکل ظاهری آن به گونه ای است که نصب این دوربین را بر روی سقف و یا کنج دیوار ساده تر کرده است و در این مکان ها بدون اندکی سختی نصب میشود. البته این دوربین ها، اکثرا ضد ضربه و ضد آب هستند که همین امر موجب میشود تا بتوان از این دوربین مداربسته در فضا های بیرونی نیز استفاده کرد. در حال حاضر، شرکت های مطرح جهانی در زمینه تولید و توزیع و تولید انوع سیستم های تظارتی، از جمله هایک ویژن و داهوا، به منظور ارائه ی خدمات بهتر به کاربران و افزایش تنوع محصولات ، دوربین مداربسته دام را تولید میکنند.
دوربین مدار بسته بولت
دوربین مدار بسته بولت که آن را به صورت BULLET می نویسند یکی دیگر از اشکال ظاهری دوربین مداربسته است که مانند دوربین دام نام خود را از شکل ظاهری اش الهام گرفته است. بولت در لغت انگلیسی به معنای گلوله است و علت این نام گذاری استوانه ای شکل بودن دوربین بولت است. از این دوربین ها معمولا در محیط های خارجی و فضای آزاد مانند باغ های شخصی و یا حیاط های بزرگ استفاده میشود. اکثر مدل های دوربین مداربسته بالت از استاندارد IP66 و IP67 پشتیبانی کرده و این به آن معنا است که در مقابل شرایط جوی نامساعد، مقاوم هستند. شرکت داهوا یکی از برترین تولید کنندگان دوربین بولت در جهان است. بهترین محل برای نصب این دوربین ها بر روی دیوار است. اما در زیر سقف نیز قابل نصب هستند. نصب دوربین مداربسته بولت بسیار آسان بوده و نسبت به سایر دوربین های مـداربسته از پیچیدگی کمتری برخوردار است.