ویندوز ۱۰ چند سالی ست که منتشر شده است، اما ممکن است شما به تازگی از ویندوز ۸، ۷ یا XP ارتقا داده اید، یا از مک یا لینوکس به ویندوز سوئیچ کرده باشید، در این مقاله با ۲۵ ویژگی کاربردی ویندوز ۱۰ همراه شما هستیم تا تجربه ی بهتری را با ویندوز ۱۰ داشته باشید. در واقع ویندوز ۱۰ این پتانسیل را دارد که دوستداران نسخه های قدیمی ویندوز و حتی سایر سیستم عامل ها مانند macOS و لینوکس را جذب کند.
ویندوز ۱۰ دارای یک رابط کاربری پیشرفته Metro است و منوی Start را که همه در ویندوز ۸ از دست داده بودند باز می گرداند. همچنین بسیاری از ویژگی های جدید مانند دستیار دیجیتال، دسکتاپ مجازی، مرکز اطلاع رسانی، Windows Hello – پشتیبانی از احراز هویت بیومتریک و موارد دیگر را ارائه می دهد. بهترین های ویندوز ۷ و ۸ را به روشی جدید ترکیب می کند که مفید است و بهره وری را بهبود می بخشد.
۱. حرکات مفید پد لمسی را یاد بگیرید
در اولین نکته از ۲۵ نکته برای شروع ویندوز ۱۰ به حرکات مفید پد لمسی میپردازیم.
کار من مستلزم این است که از مک و ویندوز به طور منظم استفاده کنم. یکی از چیزهایی که هر زمان که از ویندوز استفاده می کردم در مورد سیستم عامل macOS بسیار از دست می دادم ژست های حرکتی بود. پس از اینکه مایکروسافت پشتیبانی کامل از حرکات پد لمسی در ویندوز ۱۰ را منتشر کرد، همه چیز تغییر کرد. اکنون اگر لپتاپ شما از درایورهای دقیق ویندوز استفاده میکند، به تعداد زیادی ژستهای حرکتی داخلی روی رایانه شخصی خود دسترسی خواهید داشت که حرکت در آن را برای شما آسانتر میکند.
ژستهای حرکتی جدید شامل استفاده از سوایپهای دو انگشتی برای پیمایش در یک سند یا صفحه وب، کشیدن انگشت با سه انگشت برای جابهجایی بین برنامهها و راهاندازی نمای چندوظیفهای، کشیدن چهار انگشت برای حرکت بین دسکتاپ مجازی و تعدادی حرکات و ضربههای دیگر است.
برای یافتن کارهایی که می توانید با تاچ پد روی دستگاه ویندوز ۱۰ خود انجام دهید و این حرکات را غیرفعال یا فعال کنید، کافی است به تنظیمات – دستگاه ها – پد لمسی( Settings -> Devices -> Touchpad) بروید و گزینه های مورد نظر خود را فعال کنید.
همچنین ویژگی جدید امنیتی بیومتریک در ویندوز ۱۰ به شما امکان میدهد تنها با یک نگاه یا لمس وارد رایانه شخصی ویندوز ۱۰ خود شوید و امنیت سیستم خود را بالاتر ببرید. در مطلب دیگر با نحوه استفاده از اثر انگشت برای ورود به ویندوز ۱۰ همراه شما خواهیم بود.
۲. از Storage Sense برای مدیریت فضای ذخیرهسازی استفاده کنید.
در دومین نکته از ۲۵ نکته برای شروع ویندوز ۱۰ به Storage Sense میپردازیم.
یکی از ویژگی های جدید مورد علاقه من در ویندوز، توانایی آن در حذف خودکار فایل های موقت و ناخواسته است. این ویژگی بهطور پیشفرض فعال نیست، بنابراین برای روشن کردن آن باید به برنامه تنظیمات برگردید. برای فعال کردن این ویژگی، به Settings – System – Storage رفته و ضامن را در زیر گزینه ‘Storage Sense‘ روشن کنید.
با روشن شدن این حالت ویندوز به طور خودکار فایلهای غیرضروری مانند فایلهای موقت و فایلهای موجود در سطل زباله را حذف میکند تا فضای ذخیرهسازی دستگاه شما آزاد شود. میتوانید با کلیک بر روی گزینه «تغییر نحوه آزاد کردن فضای ذخیرهسازی» یا همان (Change how we free up storage) در زیر کلید و این عمل را سفارشی کنید. این ویژگی مخصوصاً برای افرادی مناسب است که همیشه فضای دیسک آنها کم است.
۳. نور شب را روشن کنید
بکی دیگر از موارد افزوده کوچک اما جذاب به ویندوز ۱۰ قابلیتی به نام Night Light است. کاری که این ویژگی انجام می دهد این است که تمام نور آبی را از صفحه نمایش شما حذف می کند که دلیل بزرگی برای بیدار ماندن ما در اواخر شب است. اگر شب ها با لپ تاپ خود کار می کنید و نمی خواهید روی عادات خواب شما تأثیر بگذارد، باید این ویژگی را روشن کنید.
می توانید هر زمان که بخواهید این ویژگی را به صورت دستی فعال کنید یا می توانید نور شب را برنامه ریزی کنید که این ویژگی را در زمان خاصی از روز فعال می کند. برای فعال کردن نور شب، به تنظیمات – سیستم – نمایش بروید و کلید کنار نور شب را روشن کنید. یاهمچنین میتوانید شدت نور شب را پیکربندی کرده و با کلیک بر روی گزینه «تنظیمات نور شب» که در تصویر زیر مشخص شده است، زمان آن را برنامهریزی کنید.
۴. دسترسی سریع به صفحه کلید Emoji
ایموجیها بیش از آنچه که هر کسی تصور میکرد محبوبیت پیدا کرده است و در حالی که دسترسی به آنها از طریق دستگاه تلفن همراه آسانتر است، هیچ راه آشکاری برای دسترسی سریع به ایموجیها در دستگاه ویندوز شما وجود ندارد. افراد زیادی در مورد این ویژگی نمی دانند، اما ویندوز ۱۰ در واقع به شما اجازه می دهد تا به سرعت به صفحه کلید ایموجی تنها با چند کلیک دسترسی داشته باشید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که ابتدا این ویژگی را فعال کنید. برای دسترسی به صفحه کلید ایموجی ابتدا دکمه صفحه کلید مجازی را با کلیک راست بر روی نوار وظیفه و کلیک بر روی ‘نمایش دکمه صفحه کلید لمسی’ فعال کنید.
اکنون هر زمان که می خواهید به صفحه کلید ایموجی دسترسی داشته باشید، ابتدا روی دکمه صفحه کلید لمسی در پایین سمت راست کلیک کنید و سپس روی نماد ایموجی کلیک کنید. در اینجا، می توانید تمام ایموجی هایی را که می خواهید انتخاب و استفاده کنید. اما قبل از شروع استفاده از ایموجی ها، به یاد داشته باشید که معانی ایموجی ها را یاد بگیرید تا ایموجی های اشتباه ارسال نکنید.
۵. Dynamic Lock را روشن کنید.
اگر شما فردی هستید که به طور مداوم فراموش میکند هر زمان که رایانه شخصی ویندوز خود را از آن دور میکند قفل کند، این نکته میتواند شما را از دردسرهای زیادی نجات دهد. هنگامی که این ویژگی روشن است، هر زمان که از میز کار خود دور شوید، به طور خودکار سیستم شما را قفل می کند. اساساً این ویژگی از اتصال بلوتوث با تلفن شما برای تعیین اینکه آیا نزدیک آن هستید یا نه استفاده می کند. هنگامی که تلفن شما از محدوده خارج می شود، سیستم شما به طور خودکار قفل می شود. میتوانید با رفتن به تنظیمات – حسابها – گزینه ورود ( Settings -> Accounts -> Sign-in) و فعال کردن ویژگی «قفل پویا» (Dynamic Lock) این ویژگی را فعال کنید. هنگامی که این ویژگی را فعال کردید، اگر قبلاً این کار را نکرده اید، باید تلفن هوشمند خود را با رایانه شخصی ویندوز خود جفت کنید.
۶. ابزار New Screenshot Tool را روشن کنید.
از آنجایی که من تعداد زیادی مقاله می نویسم، روزانه تعداد زیادی اسکرین شات می گیرم. پیش از این، گرفتن اسکرین شات در ویندوز آنقدر شهودی نبود که کاربران اگر می خواستند قسمتی از صفحه نمایش را بگیرند و نه کل صفحه نمایش، مجبور بودند از برنامه استفاده کنند.. با این حال ابزار جدید اسکرین شات با کنترل بیشتر کاربران، این مشکل را کاهش می دهد. همانطور که در بسیاری از این ویژگی ها وجود دارد، به طور پیش فرض روشن نیست و باید با رفتن به تنظیمات آن را فعال کنید. فقط به تنظیمات – سهولت دسترسی – صفحه کلید (Settings -> Ease of Access -> Keyboard ”) بروید و ‘میانبر صفحه چاپ’ ( “Print Screen Shortcut) را روشن کنید. پس از انجام این کار، هر زمان که دکمه Print Screen را فشار دهید با سه گزینه روبرو خواهید شد. شما می توانید از کل دسکتاپ عکس بگیرید، بخشی از دسکتاپ را بگیرید، یا بخشی از دسکتاپ را به صورت رایگان ضبط کنید. پس از گرفتن اسکرین شات، در پنجره ای باز می شود که می توانید به راحتی آن را حاشیه نویسی کنید و آن را با هرکسی که می خواهید به اشتراک بگذارید.
۷. تنظیمات حریم خصوصی
اگر نگران حریم خصوصی خود در ویندوز۱۰ هستید و نمیخواهید مایکروسافت به انواع خاصی از اطلاعات شما (مانند دادههای موقعیت مکانی، آشنایی با ویژگیهای شما و موارد دیگر) دست یابد، بهتر است مدتی را در حریم خصوصی سپری کنید. تنظیماتی برای تعیین اینکه چه چیزی را می خواهید و نمی خواهید با شرکت به اشتراک بگذارید. اول از همه، به تنظیمات – حریم خصوصی – عمومی (Settings -> Privacy -> General) بروید و اگر نمیخواهید ویندوز عادت کاربران را ردیابی کند و بر اساس رفتار شما پیشنهاداتی را به شما نشان دهد، همه جابهجاییها را خاموش کنید.
سپس به «Inking and typing personalization» بروید و آن را خاموش کنید. این کار ویندوز را از ردیابی تاریخچه تایپ و جوهر شما محدود می کند. به طور مشابه، میتوانید روی گزینههای دیگری مانند «تشخیص و بازخورد»، «سابقه فعالیت» و موارد دیگر کلیک کنید تا اشتراکگذاری اطلاعاتی را که نمیخواهید غیرفعال کنید. اگر منصف باشیم، ویندوز میزان استفاده شما را ثبت می کند تا خدمات بهتری به شما ارائه دهد، با این حال، اگر راحت نیستید اطلاعات خود را با مایکروسافت به اشتراک بگذارید، مطمئناً باید این موارد را خاموش کنید.
۸. ضبط صفحه با استفاده از برنامه Xbox (ضبط صفحه نمایش داخلی در ویندوز ۱۰)
کاربران زیادی این را نمی دانند اما ویندوز ۱۰ به شما امکان می دهد صفحه نمایش خود را بدون هیچ برنامه خارجی ضبط کنید. در واقع نه تنها میتوانید ویدئو، بلکه هم سیستم و هم صدای میکروفون را ضبط کنید. این ویژگی ‘Game Capture‘ نام دارد، اما با هر برنامه ای که استفاده می کنید کار می کند. من از این برنامه برای ضبط آموزش های کوتاه بی شماری برای دوستان و خانواده ام استفاده کرده ام. من عاشق این ویژگی هستم زیرا فراخوانی آن بسیار آسان است.
تنها کاری که کاربر باید انجام دهد این است که میانبر صفحه کلید ‘Windows+G‘ را زده و یک منوی ضبط باز می شود. در اینجا می توانید تنظیمات برگزیده خود را تنظیم کنید و سپس دکمه ضبط را فشار دهید تا ضبط شما شروع شود. در حالی که این ابزار واقعاً دارای ویژگی های غنی نیست، قطعاً استفاده از آن آسان است و در دسترس بودن به صورت بومی آن را به یکی از بهترین ابزارها برای ضبط و به اشتراک گذاری یک ضبط کوچک از رایانه شخصی ویندوز شما تبدیل می کند.
۹. حالت تاریک را فعال کنید
یکی از پرتقاضاترین ویژگی های کاربران ویندوز بالاخره در ویندوز ۱۰ معرفی شد. اکنون کاربران می توانند به راحتی با مراجعه به اپلیکیشن Settings حالت تاریک را فعال کنند. برای فعال کردن حالت تاریک به تنظیمات – شخصی سازی – رنگ ها (Settings -> Personalization -> Colors and scroll down and enable the dark mode) بروید و به پایین اسکرول کنید و حالت تاریک را فعال کنید. چیزی که من در مورد حالت تاریک در اینجا دوست دارم این است که واقعاً تاریک است بنابراین شما آن رنگ خاکستری تیره را که معمولاً در سایر سیستم عامل ها می بینید دریافت نمی کنید. همچنین از آنجایی که این یک حالت تاریک فعال سیستمی است تمام پانل های ناوبری شما در هر برنامه، از جمله تنظیمات، اکسپلورر فایل و موارد دیگر به حالت تاریک تبدیل می شوند. همانطور که گفته شد، این ویژگی همچنان به اصلاح در File Explorer نیاز دارد و یافتن چیزهایی که به دنبال آن هستید را کمی سخت می کند.
۱۰. استفاده از دسکتاپ های مجازی ویندوز ۱۰ را شروع کنید
مایکروسافت سرانجام پشتیبانی خارج از جعبه دسکتاپ مجازی را ارائه کرد که برای مدت طولانی در لینوکس و OS X در دسترس بود. ویژگی دسکتاپ مجازی به شما این امکان را میدهد که برنامهها و پنجرههای باز شده را با چماق کردن آنها در گروهها بهتر مدیریت کنید.
هر یک از دسکتاپ مجازی (یا گروه برنامه) می تواند در یک زمان فعال باشد و بنابراین یک نمای وظایف نامرتب را ارائه می دهد. برای شروع کار با دسکتاپ مجازی، Tasks View را با کلیک بر روی نماد آن در نوار وظیفه (در سمت راست نوار جستجو) باز کنید یا کلیدهای Win + Tab را نگه دارید.
۱۱. میانبرهای صفحه کلید جدید ویندوز ۱۰ را یاد بگیرید
ویندوز ۱۰ از نظر ویژگیها، عملکرد و پایداری کلی مسیر طولانی را طی کرده است. با این حال اگر می خواهید از مزایای کامل ویندوز ۱۰ استفاده کنید، باید میانبرهای صفحه کلید داخلی را یاد بگیرید که می تواند کار شما را به طور مؤثر بهبود بخشد
اگر میانبرها را برای انجام کارهای معمولی مختلف مانند استفاده از دسکتاپ مجازی، گرفتن برنامه ها و موارد دیگر یاد بگیرید، می توانید بهره وری بیشتری داشته باشید. در زیر میانبرهایی وجود دارد که به شما کمک می کند کارها را سریعتر انجام دهید.
Win + Tab (باز کردن نمای وظایف)
Win + Left + Up (انتقال برنامه به ربع بالا سمت چپ)
Win + Left + Down (برنامه را به ربع پایین سمت چپ منتقل کنید)
Win + Right + Up (برنامه را به ربع بالا سمت راست منتقل کنید)
Win + Right + Down (برنامه را به ربع پایین سمت راست منتقل کنید)
Win + Ctrl + چپ یا راست (تغییر دسکتاپ مجازی)
Win + Ctrl + D (دسکتاپ مجازی جدید)
Win + Ctrl + C (با کورتانا صحبت کنید)
Win + S (مشاهده آب و هوا، اخبار، ورزش، راهنما و غیره)
Win + Ctrl + F4 (بستن دسکتاپ مجازی)
Win + بالا و پایین (برنامه ها را به بالا یا پایین صفحه بکشید یا آنها را به حداکثر برسانید)
برای یادگیری میانبرهای بیشتر به مطلب ۶۰ کلید میانبر مفید در ویندوز ۱۰ که باید استفاده کنید مراجعه کنید.
۱۲. با Command Prompt جدید آشنا شوید
Command Prompt در ویندوز جدید همیشه مورد نیاز کاربران بوده است. با پشتیبانی از گزینههای کپی و چسباندن استاندارد، بیش از هر زمان دیگری در دسترس قرار گرفته است. از این پس می توانید به راحتی با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + C و Ctrl + V محتوای متن را در خط فرمان (cmd.exe) کپی و پیست کنید. علاوه بر این، سفارشی سازی های زیادی را تحت گزینه Properties بسته بندی می کند.
۱۳. بهبود عمر باتری در ویندوز ۱۰
در صورتی که باتری لپ تاپ شما رو به اتمام باشد، ویژگی ذخیره باتری ویندوز ۱۰ می تواند به شما کمک کند. این به اندازه کافی هوشمند است که فرآیندهای پسزمینه و رشتهها را کاهش میدهد تا مصرف برق را محدود کند و در مصرف انرژی صرفهجویی کند تا دستگاه شما بیشتر دوام بیاورد. این حالت بهتر از حالتهای صرفهجویی در مصرف انرژی است که در نسخههای قبلی ویندوز یافت میشود و میتوان آن را با استفاده از این روش فعال کرد: روی منوی Start Settings System Battery Saver کلیک کنید.
۱۴. بارگذاری جانبی برنامه های غیر فروشگاهی در ویندوز ۱۰
ویندوز ۱۰ از بارگذاری جانبی برنامه ها پشتیبانی می کند که به شما امکان می دهد برنامه های خارج از فروشگاه مایکروسافت را دانلود و نصب کنید. برنامه های زیادی وجود دارند که در فروشگاه موجود نیستند و با استفاده از این ترفند می توان آنها را نصب کرد. بارگذاری جانبی برنامه ها فقط برای توسعه دهندگان مجاز است و بنابراین باید قبل از نصب برنامه های غیر فروشگاهی حالت توسعه دهنده را فعال کنید.
برای فعال کردن حالت برنامهنویس، منوی استارت را باز کنید، تنظیمات بهروزرسانی و امنیت برای توسعهدهندگان را باز کرده و حالت برنامهنویس را انتخاب کنید. پس از اینکه توسعهدهنده سیستم خود شدید، بارگذاری جانبی برنامهها را با انجام این مراحل فعال کنید: منوی استارت را بهروزرسانی تنظیمات و امنیت برای توسعهدهندگان راهاندازی کنید و Sideload Apps را انتخاب کنید. این همه است، اکنون می توانید برنامه ها را بارگیری و بارگذاری کنید.
۱۵. Windows 10 Notification and System Sounds را خاموش کنید
اعلان ها و صداهای سیستم برای هشدار دادن به کاربر هر زمان که یک عمل مهم انجام شود استفاده می شود. برای خاموش کردن صداهای سیستم در ویندوز ۱۰، باید مراحل زیر را انجام دهید: روی نماد Speakers در نوار وظیفه Sounds کلیک راست کرده و No Sounds را در زیر Sound Scheme انتخاب کنید و دکمه OK را فشار دهید. برای غیرفعال کردن همه صداهای اعلان برای همه برنامهها، منوی Start Settings System Notifications را باز کنید و Show app notifications را خاموش کنید. لطفاً توجه داشته باشید که تمام اعلانها و نه تنها صداهای اعلانها را نیز خاموش میکند. این نکته مفید ویندوز ۱۰ است که تضمین می کند بدون مزاحمت کار کنید.
۱۶. برنامه ها را به درایو دیگری منتقل یا نصب کنید.
برنامههای ویندوز ۱۰ برنامههای مترو هستند که در ویندوز ۸ معرفی شدند. آنها به طور پیشفرض در پارتیشن C (سیستم) نصب میشوند، اما اگر میخواهید با انتقال آنها به درایو دیگری فضا ایجاد کنید، این چیزی است که باید انجام دهید: برو به منوی Start Settings System App & Features بروید و روی برنامه ای که می خواهید جابجا شود کلیک کنید، Move را انتخاب کنید، درایو را انتخاب کنید و برای جابجایی برنامه روی Move کلیک کنید.
اگر تعداد زیادی برنامه نصب شده دارید، جابجایی یک به یک برنامه ها می تواند اذیت کننده باشد. تغییر محل نصب پیش فرض را بسیار آسان تر و راحت تر از جابجایی برنامه ها خواهید دید. برای تغییر مکان پیشفرض نصب برنامههای ویندوز ۱۰، منوی Start Settings System Storage را باز کنید. روی Save locations کلیک کنید، هر درایوی را برای New apps will save to انتخاب کنید. این ویژگی ممکن است در برخی نسخه ها موجود نباشد اما احتمالاً به زودی از طریق یک به روز رسانی ارائه می شود.
۱۷ از Snap Assist استفاده کنید
ویندوز ۱۰ قابلیت عکس برداری بهتری دارد و سعی می کند در هنگام گرفتن برنامه ها با استفاده از ماوس به شما کمک کند. وقتی سعی میکنید برنامهای را بگیرید و بخشی از صفحه هنوز خالی است، ویژگی Snap Assist با یک لیست کوچک از پنجرههای باز نشان داده میشود. میتوانید هر یک از برنامهها/پنجرهها را از فهرست انتخاب کنید تا به همراه پنجره برنامهای که قبلاً برداشتهاید، آن را به سمت چپ یا راست صفحه بچسبانید.
۱۸. از Windows 10 Hello استفاده کنید.
Windows Hello یک سیستم احراز هویت بیومتریک در سطح سیستم است. ادعا می شود که این فناوری بسیار ایمن تر از رمزهای عبور سنتی است و دسترسی فوری به دستگاه های ویندوز شما را فراهم می کند. با این حال، دستگاه شما نیاز به پشتیبانی از اثر انگشت یا دوربین برای این ویژگی دارد. میتوانید به منوی استارت تنظیمات، گزینههای ورود به حسابها بروید، ورودی Windows Hello و گزینههای تنظیم چهره یا اثرانگشت را بیابید، و پس از راهاندازی، میتوانید از خودتان برای ورود به ویندوز ۱۰ استفاده کنید. این یک نکته ویندوز ۱۰ است. که نه تنها حساب شما را ایمن می کند، بلکه ورود به سیستم را آسان تر می کند.
۱۹. برنامه های Startup را غیرفعال کنید.
یکی از دردسرهای اصلی ویندوز ۱۰ این است که با گذشت زمان کندتر می شود و حتماً افرادی را دیده اید که از این موضوع در اینترنت شکایت دارند. یکی از دلایل اصلی که باعث می شود رایانه شما کند می شود، برنامه های راهاندازی است. اینها برنامه هایی هستند که هنگام ورود به رایانه خود به طور خودکار در پس زمینه شروع می شوند. آنها در پسزمینه فعال باقی میمانند و حافظه رم، دیسک، قدرت و منابع مهم CPU را حتی زمانی که از آن برنامهها استفاده نمیکنید، افزایش میدهند.
بنابراین اگر مبتدی هستید، باید نحوه غیرفعال کردن برنامههای راهاندازی در ویندوز ۱۰ را بیاموزید. از آنجایی که به مرور زمان برنامههای بیشتری را نصب خواهید کرد، فهرست برنامههای راهاندازی ممکن است طولانیتر شود.
بنابراین باید روی برنامه های راهاندازی یک تب داشته باشید و هر از چند گاهی آنها را غیرفعال کنید. این یک نکته مفید ویندوز ۱۰ برای هر کسی است که می خواهد دستگاه خود را سالم نگه دارد. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است. روی Taskbar کلیک راست کرده و Task Manager را باز کنید. اکنون به برگه «Startup» بروید و برنامه هایی را که به طور منظم استفاده نمی کنید غیرفعال کنید. به این ترتیب می توانید سرعت ویندوز ۱۰ را افزایش دهید و منجر به بوت شدن سریعتر و عملکرد بهتر می شود.
۲۰. از برنامه تلفن خود استفاده کنید
مایکروسافت در حال بهبود ویندوز ۱۰ است. با برنامه جدید Your Phone، میتوانید پیامها، تماسها و اعلانها را از تلفن هوشمندتان به رایانه شخصی بهطور یکپارچه دریافت کنید. حتی می توانید از رایانه شخصی خود تماس بگیرید و دریافت کنید و همچنین به پیام ها پاسخ دهید. من از برنامه تلفن شما به طور گسترده استفاده کرده ام و می توانم قابلیت اطمینان آن را تضمین کنم. علاوه بر این اگر یک دستگاه سامسونگ دارید، حتی می توانید دستگاه خود را به ویندوز ۱۰ تغییر دهید و همه چیز را از رایانه شخصی خود کنترل کنید. چقدر عالیه پس ادامه دهید و برنامه Your Phone را نصب کنید تا شکاف بین گوشی هوشمند و رایانه شخصی ویندوز ۱۰ خود را پر کنید.
۲۱. دسترسی سریع به ابزارهای ویندوز
مواقعی وجود دارد که می خواهید به سرعت برنامه ای را حذف کنید یا درایور دستگاه خاصی را به روز کنید. با این حال اگر می خواهید به آن صفحه تنظیمات دسترسی پیدا کنید، باید آن را در نوار جستجوی ویندوز جستجو کنید یا برنامه را از طریق کنترل پنل به صورت دستی پیدا کنید که کار خسته کننده ای است. بنابراین اگر می خواهید به سرعت و بدون گذر از چندین حلقه به ابزارهای کلیدی ویندوز دسترسی داشته باشید، به سادگی بر روی منوی استارت ویندوز راست کلیک کنید و تمام ابزارهای ضروری ویندوز را در یک صفحه دریافت خواهید کرد. از اینجا می توانید هر ابزار یا صفحه تنظیمات را با یک کلیک باز کنید.
۲۲. کلیپ بورد ویندوز را باز کنید.
به عنوان یک مبتدی، باید بدانید که ویندوز ۱۰ دارای ویژگی جدید Clipboard History است. این به شما امکان می دهد تمام موارد کپی شده خود را در یک مکان مشاهده کنید. میتوانید چندین مورد را از تاریخچه کلیپبورد خود در هر کجا که میخواهید جایگذاری کنید. این برای کاربرانی که به طور منظم از قابلیت کپی پیست استفاده می کنند بسیار مفید خواهد بود. فقط کلید Windows + V را با هم فشار دهید و فوراً پنجره Clipboard History را دریافت خواهید کرد. از آنجا، میتوانید در میان تمام موارد کپی شده حرکت کنید و برای چسباندن یک متن یا یک تصویر، اینتر را فشار دهید.
۲۳. حالت تبلت را تجربه کنید
اگر یک لپ تاپ ویندوز ۱۰ با صفحه نمایش لمسی دارید ، می توانید از حالت تبلت اختصاصی استفاده کنید. این باعث می شود UI برای لمس ورودی کمی دوستانه تر شود و منوی Start را به یک رابط مانند پرتابگر منتقل کند. علاوه بر این می توانید پنجره ها را با یک ژست کشویی به پایین از بالا بکشید. بنابراین اگر می خواهید ویندوز ۱۰ را در حالت رایانه لوحی بچشید ، مرکز اکشن را از گوشه پایین سمت راست باز کرده و روی “حالت تبلت” کلیک کنید.
۲۴. ویندوز ۱۰ را ریست کنید.
اگر در رایانه شخصی ویندوز ۱۰ خود مشکل دارید، جای نگرانی نیست. مشابه گوشیهای هوشمند، اکنون ویندوز ۱۰ دارای قابلیت Reset کامل است که به شما امکان میدهد فایلهای شخصی خود را نگه دارید و رایانه خود را به آخرین نسخه ویندوز ۱۰ بازنشانی کنید.
در طی این فرآیند هیچ یک از فایل ها و پوشه های شخصی شما به جز درایو C لمس نمی شود و تمامی برنامه های نصب شده از فروشگاه مایکروسافت نیز به صورت خودکار نصب می شوند. خوشبختانه، برخی از تنظیمات ویندوز شما حتی پس از بازنشانی نیز دست نخورده باقی خواهند ماند. بنابراین اگر در آینده نیاز به تنظیم مجدد رایانه ویندوز ۱۰ خود داشتید، Windows Security را از منوی استارت باز کنید و به قسمت عملکرد و سلامت دستگاه – شروع تازه – (health -> Fresh Start -> Get Started) شروع کنید. این همه چیز است، با این حال، من به شما توصیه می کنم قبل از انجام فرآیند بازنشانی، از فایل های مهم خود در ویندوز ۱۰ نسخه پشتیبان تهیه کنید.
۲۵. از لینوکس در ویندوز ۱۰ استفاده کنید.
اگر شما فردی هستید که از لینوکس به ویندوز ۱۰ نقل مکان کرده اید، این انتقال را دوست خواهید داشت.
ویندوز ۱۰ اکنون با زیرسیستم ویندوز برای لینوکس (WSL) عرضه میشود و به شما امکان میدهد به لینوکس Bash Shell درست مانند توزیع مبتنی بر لینوکس خود دسترسی داشته باشید. این پروژه هنوز در مرحله بتا است، اما بسیار امیدوارکننده است زیرا میتوانید با هسته واقعی لینوکس و نه با ماشین مجازی تعامل داشته باشید. علاوه بر این، مایکروسافت WSL را بهبود بخشیده و آخرین WSL 2 را با پشتیبانی از توزیعهای متعدد مانند اوبونتو، دبیان، SUSE و کالی لینوکس به ارمغان آورده است. پس ادامه دهید و بدون هیچ محدودیتی از لینوکس در رایانه ویندوز ۱۰ خود لذت ببرید.
منوی استارت ویندوز ۱۰ را سفارشی کنید
منوی استارت ویندوز ۱۰ ترکیبی از دو جهان است – منوی استارت از ویندوز ۷ و صفحه استارت ویندوز ۸.
این منوی استارت از همیشه زیبا و کاربرپسند است و دارای مجموعه ای از گزینه های سفارشی سازی جدید است. برای پین کردن یک برنامه، روی آن در منوی Start کلیک راست کرده و Pin to Start را انتخاب کنید. برای برداشتن پین یک کاشی، روی آن کلیک راست کرده و Unpin from Start را انتخاب کنید. با کلیک راست روی یک کاشی، گزینههای بیشتری مانند تغییر اندازه و غیره ارائه میشود. برای ایجاد گروهی از کاشیها، کاشی را به فضای خالی در منوی Start بکشید تا یک نوار افقی یا عمودی ظاهر شود، و سپس میتوانید برنامههای بیشتری را برای ایجاد گروه به آنجا بکشید.
همچنین اگر می خواهید یک رنگ سفارشی برای نوار وظیفه و Start تنظیم کنید، گزینه ای در برنامه تنظیمات وجود دارد که میتوانید رنگ منوی استارت را عوض کنید در آموزش دیگر جزئیات نحوه تغییر رنگ منوی استارت در ویندوز ۱۰ را توضیح میدهیم.
در این مطلب با ۲۵ ویژگی کاربردی ویندوز ۱۰ همراه شما بودیم امیدوارم این آموزش برای شما مفید بوده باشد.