محققان دانشگاه کمبریج با نقشه برداری از تاریخچه ژنتیکی ویروس کرونا از ماه دسامبر تا ماه مارس دریافتند این ویروس همزمان با سرایت کردن به کشورهای مختلف به سه نوع جهش پیدا کرده است.
پژوهشگران در مطالعات خود متوجه شدند سه نوع ویروس کرونا با شباهت های زیاد به یکدیگر وجود دارد و آنها را A, B و C نامگذاری کردند. آنها دریافتند نوع A همان ویروسی است که از خفاش ها و پنگولین ها به انسان سرایت کرده ولی شایع ترین ویروس چین نیست. رایج ترین نوع ویروس کرونا در چین، نوع B است که از شب کریسمس در این کشور شیوع پیدا کرد.
نوع A، شایع ترین نوع در کشورهای استرالیا و آمریکا بوده است. بیش از ۴۰۰ هزار نفر در ایالات متحده به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند که دو سوم آنها از نوع A بوده اند.
نوع B از نوع A مشتق شده و رایج ترین ویروس شهر ووهان و به طور کلی مناطق شرق آسیا بوده است. محققان دریافتند نوع B رایج ترین نوع کشور انگلستان هم هست و سه چهارم موارد ابتلا در این کشور از این نوع بوده است. کشورهای سوئیس، آلمان، فرانسه، بلژیک و هلند نیز بیشتر با همین نوع آسیب دیده اند.
نوع C به عنوان «دختر» نوع B شناخته شده و از طریق سنگاپور به کشورهای اروپایی سرایت کرده و در بیماران کشورهای فرانسه، ایتالیا، سوئد و انگلستان شناسایی شده است.
محققان می گویند ویروس کرونا برای شکست دادن سیستم ایمنی بدن جمعیت های مختلف، همواره در حال جهش است.
تاکنون بیش از ۱ میلیون و ۶۱۱ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۹۶ هزار و ۷۸۳ نفر جان خود را بر اثر آن از دست داده اند.