ممکن است ویندوز ۱۰ هنوز یک راه حل برای برنامه ریزی خاموش شدن خودکار به شما ارائه ندهد، اما همچنان می توانید رایانه خود را که ویندوز ۱۰ دارد را با تایمر و بدون نیاز به دانش تخصصی خاموش کنید. ما در این مطلب به شما نشان خواهیم داد که چگونه رایانه ویندوز ۱۰ خود را با تایمر خاموش کنیم؟
رایانه ویندوز ۱۰ خود را با تایمر خاموش کنید.
در این مقاله توضیح می دهیم که چگونه می توانید از Command Prompt و همچنین برنامه های شخص ثالث برای خاموش کردن رایانه ویندوز ۱۰ خود استفاده کنید.
اگر میخواهید بازیهای کودکتان را کنترل کنید یا زمانی که هنگام تماشای فیلم نتفلیکس چرت میزنید، رایانه شخصی خود را به طور خودکار خاموش کنید، تایمر گذاشتن گزینه ای مناسب برای شماست.
باید خاطر نشان کنیم که هر دو روش مزایای خاص خود را دارند، بنابراین باید هر دو را خودتان بررسی کنید تا ببینید کدام یک با نیازهای شما بیشتر مطابقت دارد.
خاموش شدن را با استفاده از خط فرمان (Command Prompt) برنامه ریزی کنید.
سادهترین راه برای برنامه ریزی خاموش شدن در ویندوز ۱۰ استفاده از Command Prompt است.
ابتدا Command Prompt را در حالت Admin در رایانه ویندوز ۱۰ خود باز کنید.
برای انجام این کار، “cmd” را در نوار جستجوی ویندوز جستجو کنید و روی “Run as administrator” کلیک کنید.
اکنون shutdown -s -t [ثانیه] را در ترمینال تایپ کرده و Enter را بزنید.
مطمئن شوید که [ثانیه] را با تعداد واقعی ثانیههایی که میخواهید رایانهتان «روشن» بماند، قبل از خاموش شدن جایگزین کنید.
توجه: برای نسخه آزمایشی خود، ۳۰۰ ثانیه را انتخاب کردم که در عرض ۵ دقیقه کامپیوتر من خاموش می شود. اگر تایمر ۱۰ دقیقه ای می خواهید می توانید عدد ۶۰۰ و اگر تایمر نیم ساعته می خواهید عدد ۱۸۰۰ و … را وارد کنید.
برای لغو تایمر خاموش کردن، می توانید از دستور زیر استفاده کنید: shutdown -a، که در آن “a” مخفف “abort” است. اعلانی دریافت خواهید کرد که می گوید خاموشی لغو شده است.
توجه: میتوانید به جای خاموش کردن، کامپیوتر خود را با استفاده از «r» به جای «s» در دستور اولیه، راهاندازی مجدد کنید. دستور به این صورت خواهد بود: shutdown -r -t [ثانیه]
خاموش شدن را با استفاده از میانبر دسکتاپ برنامه ریزی کنید.
همچنین می توانید از میانبر دسکتاپ برای خاموش کردن خودکار ویندوز ۱۰ رایانه شخصی خود با استفاده از تایمر استفاده کنید.
برای خاموش شدن را با استفاده از میانبر دسکتاپ، می توانید از همان دستور قبلی استفاده کنید، اما آن را در یک میانبر بگذارید.
اینکار به شما امکان می دهد تایمر خاموش شدن را با یک کلیک ساده در هر زمان و هر بار فعال کنید، به جای اینکه مجبور باشید با Command Prompt هر دفعه روبرو شوید و سر و کله بزنید.
مراحل زیر را دنبال کنید:
برای ایجاد یک میانبر، روی یک ناحیه آزاد روی دسکتاپ خود کلیک راست کنید. با استفاده از منوی متنی که ظاهر می شود، به New -> Shortcut بروید.
“ایجاد میانبر” یا Create Shortcut باز می شود.
دستور قبلی را تایپ کرده یا کپی و پیست کنید: shutdown -s -t [seconds] و روی Next کلیک کنید.
مطمئن شوید که چارچوب زمانی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد. من از ۳۰۰ ثانیه (۵ دقیقه) برای اهداف نمایشی استفاده می کنم. همچنین می توانید چند میانبر با تایمرهای مختلف برای استفاده بعدی ایجاد کنید
نام پیشفرض میانبر (shortcut.exe) یا ورودی مانند shutdown-5min.exe را حفظ کنید تا تشخیص تایمر برای شما آسانتر شود.
در نهایت، بر روی “پایان” کلیک کنید تا میانبر تایمر خاموش کردن در دسکتاپ ویندوز ۱۰ شما ایجاد شود. برای شروع تایمر شمارش معکوس میتوانید در هر زمان روی آن دوبار کلیک کنید.
توجه: با استفاده از دستور shutdown -a در Command Prompt می توانید خاموشی برنامه ریزی شده را لغو کنید. ایجاد میانبر برای لغو تایمر نیز می تواند مفید باشد.
برنامه شخص ثالث: Shutdown Timer Classic
همچنین میتوانید از یک ابزار شخص ثالث برای برنامهریزی خاموش شدنها با استفاده از تایمر در ویندوز ۱۰ استفاده کنید. بهترین برنامه برای این کار، «Shutdown Timer Classic» رایگان و یا (FOSS) است که در GitHub و Windows Store موجود است.
Shutdown Timer Classic به شما امکان می دهد بین تمام گزینه های استاندارد خاموش کردن ویندوز، از جمله راهاندازی مجدد، Hibernate، Sleep، Logout و Lock، یکی را انتخاب کنید. همچنین می توانید تعیین کنید که برنامه ها به اجبار بسته شوند یا خیر.
پس از شروع شمارش معکوس، یک تایمر روی دسکتاپ دریافت خواهید کرد و کمک خواهد کرد که بدانید چقدر زمان دارید تا سیستم شما خاموش شود و به شما زمان کافی برای ذخیره کارتان می دهد. شما می توانید هر زمان که بخواهید فرآیند خاموش شدن را با بستن پنجره تایمر لغو کنید.
در این مطلب با سه راه برای پاسخ به سؤال ((چگونه رایانه ویندوز ۱۰ خود را با تایمر خاموش کنیم؟)) همراهتان بودیم. امیدوارم این مطلب برای شما آموزنده بوده باشد.