شرکت سامسونگ هر سال نسل جدیدی از گوشی های هوشمند پرچمدار خود را معرفی می کند و در این بین باید به سری گلکسی اس ۲۳ اشاره کرد.
گلکسی اس ۲۳ دارای پردازنده نسل جدیدی خواهد بود، ARM از نسل بعدی هستههای CPU و GPU خود رونمایی کرده است که در گوشیهای هوشمند اندرویدی ۲۰۲۳، حداقل در گوشیهای پرچمدار مورد استفاده قرار خواهند گرفت. هستههای Cortex-X3، Cortex-A715 و Cortex-A510 بهروزرسانیشده را میتوان در اسنپدراگون ۸ نسل ۲، اگزینوس ۲۳۰۰ و چیپست پرچمدار نسل بعدی مدیاتک استفاده کرد.
Cortex-X3 25٪ عملکرد بالاتری را ارائه می دهد، Cortex-A715 دارای ۲۰٪ بازده انرژی بهتر است.
هسته CPU Cortex-X3 جایگزین CPU Cortex-X2 سال گذشته شد که در Dimensity 9000/9000+، Exynos 2200 و سری Snapdragon 8 Gen 1 استفاده شده بود. هسته اصلی CPU جدید ۲۲٪ عملکرد بالاتری دارد، اما تنها زمانی که با فرآیند ساخت ۳ نانومتری استفاده شود. هنگام استفاده از همان گره فرآیند (۴ نانومتر) مانند سال گذشته، انتظار افزایش عملکرد ۱۱ درصدی را دارید. فقط از کد دستورالعمل ۶۴ بیتی پشتیبانی می کند، به این معنی که نمی تواند برنامه های قدیمی ۳۲ بیتی را اجرا کند.
ARM ادعا می کند که هسته CPU اصلی جدیدش ۳۴ درصد عملکرد بهتری نسبت به پردازنده مرکزی لپ تاپ Core i7-1260P اینتل ارائه می دهد. این خیلی چیزها را می گوید، و همچنین به این معنی است که این هسته CPU جدید می تواند در لپ تاپ های باریک و سبک میان رده و سطح بالا استفاده شود. با این حال، هنوز به سرعت پردازنده های M1 و M2 اپل نیست.
این شرکت همچنین از هسته میانی CPU خود، Cortex-A715، و نسخه به روز شده هسته CPU پایین رده Cortex-A510 رونمایی کرد. این تنها ۵ درصد عملکرد سریعتری ارائه میدهد زیرا ARM به شدت بر روی بهبود راندمان انرژی هسته CPU رده متوسط خود تمرکز کرده است. طبق گفته این شرکت، Cortex-A715 در صورت استفاده در همان گره فرآیندی سال گذشته باید ۲۰ درصد بازده انرژی بهتری ارائه دهد. این بدان معناست که گوشیهای هوشمند اندرویدی که سال آینده عرضه میشوند، عمر باتری بیشتری دارند.
ARM همچنین از نسخه به روز شده هسته های کوچک CPU Cortex-A510 با همین نام رونمایی کرد. نسخه به روز شده عملکرد مشابهی را ارائه می دهد اما بازده انرژی ۵ درصد بالاتری را ارائه می دهد. با کمال تعجب، پشتیبانی اختیاری از برنامه های ۳۲ بیتی را ارائه می کند که در Cortex-A510 اصلی وجود نداشت.
به طور کلی، هستههای CPU جدید ARM باید اوج بالاتر و عملکرد پایدار و همچنین بازده انرژی بهتری را ارائه دهند. هنگامی که در چیپست ساخته شده با استفاده از فرآیند ساخت ۳ نانومتری آتی TSMC و Samsung Foundry استفاده شود، سود بیشتر خواهد بود.
این شرکت بریتانیایی که ریزمعماری خود را برای تقریباً تمام سازندگان تراشه گوشیهای هوشمند عرضه میکند، از نسل بعدی خانواده GPU خود نیز رونمایی کرد. Immortalis-G715 اولین پردازنده گرافیکی ARM با پشتیبانی از سخت افزار raytracing است.
Raytracing یک فناوری جدید است که در مقایسه با شطرنجیسازی، نحوه روشنکردن صحنه را در یک بازی بهتر شبیهسازی میکند. این در پردازنده های گرافیکی PS5، Xbox Series X|S، Nvidia RTX و AMD Radeon RX6000 استفاده می شود. Exynos 2200 سامسونگ اولین چیپست گوشی هوشمندی بود که از این ویژگی در سطح سخت افزاری پشتیبانی می کرد.
پردازنده گرافیکی Immortalis-G715 دارای واحدهای ردیابی پرتو در هر هسته است، به این معنی که عملکرد ردیابی پرتو با هر تعداد هسته افزایش مییابد. ARM ادعا می کند که ۴% مساحت در GPU باعث ۳۰۰% عملکرد بهتر raytracing در مقایسه با raytracing مبتنی بر نرم افزار می شود. GPU جدید ۱۵ درصد عملکرد پردازش گرافیکی بالاتر و ۱۵ درصد راندمان انرژی بهتر ارائه می دهد. ARM همچنین ادعا می کند که عملکرد یادگیری ماشینی ۲ برابری در مقایسه با GPU Mali-G710 در سال گذشته دارد.
Mali-G715 (sans Immortalis) همان GPU است به جز توانایی های اشعه ردیابی آن. می توان آن را با ۷ تا ۹ هسته پیکربندی کرد و در درجه اول در گوشی های هوشمند میان رده بالا استفاده می شود. ARM همچنین از پردازنده گرافیکی میان رده Mali-G615 رونمایی کرد که از ۱ تا ۶ هسته تولید می شود. Mali-G715 و Mali-G615 از VRS (Shading با نرخ متغیر) پشتیبانی میکنند و عملکرد و کارایی مشابهی با GPU Immortalis-G715 ارائه میدهند.
از آنجایی که سامسونگ قصد دارد از پردازندههای گرافیکی AMD در تراشههای آیندهاش استفاده کند، انتظار نداریم که پردازندههای گرافیکی جدید ARM را در پردازندههای اگزینوس ببینیم. مدیاتک به احتمال زیاد از آنها در پردازنده های Dimensity خود در سال آینده استفاده خواهد کرد. چیپستهای گوشیهای هوشمند مبتنی بر آخرین CPU و GPU ARM میتوانند اواخر امسال یا اوایل سال آینده عرضه شوند.