دانشمندان موفق شدند با الگوریتم جدید بیش از ۱۰۰ سیارک جدید را در فضا کشف کنند که باید این حرکت را در نجوم قابل توجه دانست.
الگوریتم جدید موجب کشف بیش از ۱۰۰ سیارک جدید شد، محققان با استفاده از یک الگوریتم نوآورانه اختر دینامیک بیش از ۱۰۰ سیارک را کشف کردند که در تصاویر آرشیو شده از آسمان ناشناخته مانده بودند.
سیارک ها اجرام صخره ای هستند که از شکل گیری منظومه شمسی در بیش از ۴ میلیارد سال پیش به جای مانده اند. اندازه این اجسام صخره ای از چند فوت تا صدها مایل، بسیار کوچکتر از آن هستند که سیارات در نظر گرفته شوند.
۱۰۴ سیارک کشف نشده قبلی با استفاده از یک الگوریتم جدید به نام Tracklet-less Heliocentric Orbit Recovery (THOR) شناسایی شدند که بخشی از پلتفرم نجومی مبتنی بر تحلیل و نقشه برداری سیارک موسسه سیارک ها (ADAM) است. طبق بیانیه بنیاد B612، یک سازمان غیرانتفاعی که از تحقیقات و فناوریها برای نقشهبرداری و ناوبری منظومه شمسی پشتیبانی میکند، این الگوریتم سیارکها را تشخیص میدهد و مسیر آنها را با پیوند دادن نقاط نوری در تصاویر مختلف آسمان که با مدار سیارکها مطابقت دارند، محاسبه میکند.
اد لو، مدیر اجرایی موسسه سیارک ها، برنامه ای از بنیاد B612، در بیانیه ای گفت: “کشف و ردیابی سیارک ها برای درک منظومه شمسی، امکان توسعه فضا و محافظت از سیاره ما در برابر برخورد سیارک ها بسیار مهم است.”
لو، که همچنین یک فضانورد سابق ناسا است، گفت: «با اجرای THOR بر روی ADAM، هر تلسکوپ با آرشیو اکنون می تواند به یک تلسکوپ جستجوی سیارک تبدیل شود. ما از قدرت محاسبات عظیم استفاده میکنیم تا نه تنها اکتشافات بیشتری از تلسکوپهای موجود را امکانپذیر کنیم، بلکه سیارکهایی را در تصاویر تاریخی آسمان پیدا کرده و ردیابی کنیم که قبلاً مورد توجه قرار نگرفته بودند، زیرا هرگز برای جستجوی سیارکها در نظر گرفته نشده بودند.»
سیارک های جدید با استفاده از داده های تاریخی از کاتالوگ منبع NOIRLab کشف شدند. این داده ها توسط الگوریتم THOR بر روی پلتفرم ADAM که در Google Cloud اجرا می شود، تجزیه و تحلیل شدند. دادههای NOIRLab شامل مجموعهای از نزدیک به ۶۸ میلیارد رصد میشود که توسط رصدخانه ملی نجوم نوری بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ انجام شده است. نامزدهای سیارکی برای تأیید به مرکز سیارههای کوچک اتحادیه بینالمللی نجوم ارسال شدند.
متیو هولمن، دینامیست و متخصص الگوریتم جستجو در مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان و مدیر سابق مرکز سیارههای کوچک IAU، گفت: «نقشه جامع منظومه شمسی به منجمان بینشهای حیاتی هم برای علم و هم برای دفاع سیارهای میدهد». صورتحساب. الگوریتمهای بدون ردیابی مانند THOR انواع مجموعه دادههایی را که اخترشناسان میتوانند در ساختن چنین نقشهای استفاده کنند، بسیار گسترش میدهند.
به گفته محققان، شناسایی این ۱۰۴ سیارک اول با استفاده از الگوریتم THOR، راه را برای اکتشافات بیشتر سیارک ها با استفاده از مجموعه داده های تلسکوپ تاریخی در آینده باز می کند.