به تازگی دانشمندان موفق شدند تا سرمنشا حیات را به صورت احتمالی کشف کنند. سرمنشایی که نشان می دهد انسان و بشر از کجا آغاز شده است.
دستیابی دانشمندان به سرمنشا حیات احتمالی، به گزارش رویترز، دانشمندان بلوکهای سازنده DNA را در شهابسنگهایی که در آمریکای شمالی و استرالیا فرود آمدهاند، کشف کردهاند که نشان میدهد مواد اولیه حیات ممکن است از فضا منشأ گرفته باشند.
تاکنون، دانشمندان سه ماده از پنج ماده شیمیایی اساسی که DNA و RNA را میسازند، شناسایی کرده بودند. اما در مطالعه جدیدی که در مجله Nature Communications منتشر شده است، تیمی از محققان به سرپرستی یاسوهیرو اوبا، اختر شیمیدان در دانشگاه هوکایدو در ژاپن، آخرین کشف خود را شرح میدهند: دو قطعه پازل گم شده.
دو هستهباز، پورین و پیریمیدین، در شهابسنگهایی که بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۰ در کانادا، ایالات متحده و استرالیا سقوط کردهاند، کشف شدند. این تحقیق می تواند نحوه درک ما از فرآیندهای اولیه را تغییر دهد که مدت زیادی پس از شکل گیری منظومه شمسی امکان شکل گیری حیات در سیاره ما را فراهم کرد.
در این مطالعه آمده است: «این مطالعه نشان میدهد که تنوع هستههای شهابسنگ میتوانند به عنوان بلوکهای سازنده DNA و RNA در زمین اولیه عمل کنند.»
سرمنشا احتمالی حیات بشر
در حالی که DNA و RNA از نظر فنی حاوی اطلاعات کافی برای تشکیل موجودات زنده هستند، ما هنوز تصویر روشنی از چگونگی شکلگیری حیات برای اولین بار در میلیاردها سال پیش نداریم.
دنی گلاوین، دانشمند ناسا و یکی از نویسندگان این مطالعه، به رویترز گفت: «هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد مراحل شیمیایی که منجر به پیدایش حیات روی زمین شد، اولین سیستم خود-تکثیر شونده وجود دارد. این تحقیق مطمئناً به فهرست ترکیبات شیمیایی موجود در سوپ پری بیوتیک اولیه زمین می افزاید.»
اجزای دیگر، فراتر از پنج نوکلئوباز، نیز برای تشکیل حیات مورد نیاز هستند، از جمله اسیدهای آمینه، قندها و اسیدهای چرب. اما با این وجود این کشف یک سرنخ جدید و جذاب است.
اوبا به رویترز گفت: «نتایج کنونی ممکن است به طور مستقیم منشأ حیات در زمین را روشن نکند، اما من معتقدم که آنها می توانند درک ما را از موجودی مولکول های آلی در زمین اولیه قبل از شروع حیات بهبود بخشند.»