فضاپیمای جونو به تازگی دستاورد بزرگی داشته و توانسته تصویری از سایه قمر گانیمد روی مشتری را به تصویر بکشد.
تصویری از سایه گانیمد روی مشتری توسط فضاپیمای جونو، فضاپیمای جونو ناسا این منظره از مشتری را در طی چهلمین گذر نزدیک ماموریت از کنار این سیاره غول پیکر در ۲۵ فوریه ۲۰۲۲ ثبت کرد.
سایه بزرگ و تاریک در سمت چپ تصویر توسط قمر مشتری گانیمد ایجاد شده است. دانشمند بااستعداد توماس توموپولوس این تصویر با رنگ تقویت شده را با استفاده از داده های خام از ابزار JunoCam ایجاد کرد.
در زمانی که تصویر خام گرفته شد، فضاپیمای جونو در حدود ۴۴۰۰۰ مایل (۷۱۰۰۰ کیلومتر) بالای قله ابر مشتری، در عرض جغرافیایی حدود ۵۵ درجه جنوبی و ۱۵ برابر نزدیکتر از گانیمد بود که حدود ۱.۱ میلیون کیلومتر به دور زمین می چرخد و دور از مشتری. یک ناظر در بالای ابر مشتری در سایه بیضی شکل، خورشید گرفتگی کامل را تجربه خواهد کرد.
کسوف کامل به دلایل مختلفی در مشتری بیشتر از زمین است. مشتری دارای چهار قمر اصلی است که اغلب از بین مشتری و خورشید عبور می کنند: در هفت روز، گانیمد یک بار عبور می کند. اروپا، دو بار؛ و آیو، چهار بار. از آنجایی که قمرهای مشتری در مداری نزدیک به صفحه مداری مشتری می چرخند، سایه های ماه اغلب روی این سیاره قرار می گیرند.
مشتری و رو به رو شدن با سایه گانیمد
JunoCam این تصویر را از نزدیکی مشتری گرفته است و باعث می شود سایه گانیمد بسیار بزرگ به نظر برسد. شکل B که توسط دانشمند برایان سوئیفت با استفاده از داده های JunoCam ایجاد شده است، هندسه تقریبی ناحیه مرئی را نشان می دهد که بر روی کره ای از مشتری پیش بینی شده است.