برنامه ها را به راحتی در هر نسخه ی اندروید به کارت حافظه تان منتقل کنید تا مقداری فضای ذخیرهسازی حیاتی آزاد کنید. در اینجا با نحوه انتقال برنامه ها به کارت حافظه در اندروید آشنا می شوید.
آیا وقتی می خواهید یک برنامه جدید را روی دستگاه اندروید نصب کنید با پیام Not Enough Space روبرو میشوید و از این پیام متنفرید؟
اگر گوشی شما دارای اسلات کارت حافظه است، راه حل آسان است. کارت microSD راهی ارزان برای افزایش فضای ذخیرهسازی گوشی شما است. میتوانید به جای حذف برنامههای دستگاه اندرویدیتان، برنامهها را به کارت حافظه منتقل کنید تا فضا آزاد شود.
نحوه انتقال برنامه ها به کارت حافظه در اندروید به ورژن اندرویدی که استفاده میکنید بستگی دارد. ما در این راهنما تمام راههای انتقال برنامههای اندروید به کارت حافظه را بررسی خواهیم کرد.
استفاده از کارت حافظه به عنوان فضای داخلی
اندروید مارشمالو تغییراتی در نحوه کار با کارت حافظه گوشیهای اندرویدی ایجاد کرد و این تغییرات در نسخههای بعدی اندروید نیز ادامه یافت.
اکنون میتوانید کارتهای microSD را بهعنوان حافظه داخلی تنظیم کنید. به جای داشتن فضای ذخیره سازی داخلی و خارجی به عنوان فضاهای مجزا، اندروید کارت را افزونه فضای داخلی شما میبیند.
دادهها و برنامهها میتوانند در صورت نیاز در هرکدامشان اجرا شوند. در نتیجه، نیازی به نگرانی در مورد محل ذخیره برنامهها ندارید.
ابتدا باید همین را تنظیم کنید. در این فرآیند کارت شما پاک میشود. پس مطمئن شوید از اطلاعات مورد نیاز نسخه پشتیبان تهیه کردهاید:
۱- کارت را داخل گوشی قرار دهید. وقتی پیام New SD Card ظاهر شد، روی Set Up ضربه بزنید.
۲- در مرحله بعد، باید نحوه استفاده گوشی از کارت حافظه را انتخاب کنید. در اندروید ۹، Phone Storage و در نسخههای قدیمیتر Use as Internal Storage را انتخاب کنید. یا به Settings > Storage بروید، کارت را انتخاب کنید، دکمه منو را بزنید و Storage Settings را انتخاب کنید. روی Format as internal ضربه بزنید.
۳- در صفحه بعد، Format SD Card یا Erase & Format را انتخاب کنید. با این کار کارت شما پاک میشود.
۴- در اندروید ۹ و بالاتر، به شما این امکان داده میشود که دادههایتان -از جمله برنامهها- را به کارت منتقل کنید. همچنین به شما نشان میدهد که با این کار چقدر فضا ذخیره خواهید کرد. برای تکمیل، روی Move content بزنید.
این کار Adoptable Storage نام دارد و لازمهاش این است که کارت حافظه همواره در گوشیتان باشد. به علاوه کارت رمز گذاری میشود، بنابراین نمیتوانید آن را در دستگاه دیگری برای کپی کردن دادهها قرار دهید.
مشکل اصلی Adoptable Storage این است که بسیاری از گوشیهای اندروید ارائهاش نمیدهند. اگر آن را ندارید، باید برنامهها را به صورت دستی به کارت حافظه منتقل کنید. همراه باشید تا نحوه انتقال برنامه ها به کارت حافظه در اندروید را ببینید.
نحوه انتقال برنامه ها به کارت حافظه در اندروید ۸ Oreo
۱- به Settings > Apps & notifications > App info بروید.
۲- پایین بروید تا برنامهای را که میخواهید منتقل کنید، پیدا کنید.
۳- Storage را انتخاب نمایید. اگر برنامه از انتقال به کارت پشتیبانی کند، بخشی با عنوان Storage خواهید دید. دکمه زیر Change را بزنید.
کارتی را که میخواهید برنامه را به آن منتقل کنید، انتخاب کنید و سپس Move را بزنید.
نحوه انتقال برنامه ها به کارت حافظه در نوقا، اندروید ۷
در اندروید ۷ نوقا، شما میتوانید از طریق Settings برنامهها را به کارت حافظه منتقل کنید. البته نمیتوانید تمام برنامهها را جابجا کنید. اگر برنامهای این قابلیت را نداشته باشد، گزینه Change را نمیبینید. برای این کار:
۱- به Settings > Apps بروید.
۲- برنامهای را که میخواهید منتقل کنید پیدا کنید.
۳- به Storage > Change بروید و کارت حافظه را از پیام ظاهرشده برگزینید.
۴- روی Move ضربه بزنید.
بسته به حجم برنامه، ممکن است چند لحظه طول بکشد (مخصوصا در مورد بازیهای بزرگ). تا زمانی که کار تمام نشده است، از گوشی استفاده نکنید. برای برگرداندن برنامه به عقب، همین مراحل را تکرار کنید و در مرحله سه، Internal shared storage را انتخاب کنید.
نحوه انتقال برنامه ها به کارت حافظه در اندروید
بهترین راه برای انتقال برنامه ها به کارت حافظه در اندروید بستگی به این دارد که از کدام ورژن اندروید استفاده میکنید، آیا سازنده گوشی شما قابلیتهای خاص را فعال کرده است یا خیر و چه برنامهای را میخواهید منتقل کنید.
به طور خلاصه:
در گوشیهایی که از adoptable storage پشتیبانی می کنند، این بهترین انتخاب است. دیگر لازم نیست خودتان سراغ مدیریت تنظیمات برنامه اندروید و کارت حافظه بروید.
برای گوشیهایی که فقط از انتقال دستی برنامهها به کارت حافظه پشتیبانی میکنند، این روش بهترین است.
اگر گوشی شما هیچکدام را پشتیبانی نمیکند یا شرایط خاصی دارید، به فکر روت کردن گوشی باشید.
اگر برنامههای شما فضای زیادی را اشغال میکنند، راه حل خوب دیگر استفاده از نسخههای Lite برنامههای محبوب است. نه تنها کوچکتر هستند و فضای کمتری را اشغال میکنند، بلکه در گوشیهای قدیمی یا ضعیف تر، سریع تر هم کار میکنند.