رمز اینترنتی پویا، جایگزین رمزهای ایستا یا ثابت قبلی خواهد شد، این رمزها برای هر تراکنش بانکی منحصربهفرد میشود و حتی اگر سارقان اطلاعات بانکی را بهدست بیاورند، نمیتوانند وارد حساب کاربران شوند و نیاز دارند که از رمز پویا اطلاع داشته باشند.
طول عمر رمزهای پویا، تنها ۶۰ ثانیه است و پس از آن به دلیل ملاحظات امنیتی منقضی خواهد شد؛ بنابراین از دی ماه سال جاری هر تراکنش اینترنتی که پیش از آن با رمز ایستا صورت میگرفت، تنها با استفاده از رمزهای پویا میسر خواهد شد.
البته بانک مرکزی آخرین فرصت برای اجرای اجباری طرح رمز دوم یکبار مصرف را از ابتدای دیماه اعلام کرده، اما هرکدام از بانکها که این طرح را بهصورت اجباری زودتر از قبل اجرا کنند، بانک مرکزی با آنها مخالفت نخواهد کرد. در همین راستا برخی از بانکها پیش از موعد اعلام شده، اجرای اجباری این طرح را اعلام کرده و با اطلاعرسانی پیامکی از مشتریان خود خواستهاند که برای فعالسازی رمز دوم پویا اقدام کنند.
دو روش برای دریافت رمز دوم پویا:
- روش نخست بهرهگیری از اپلیکیشنهای بانکی است که بهصورت آفلاین نیز رمز دوم پویا تولید میکنند و امنیت بالایی برای خرید اینترنتی دارند.
- روش دوم نیز ارسال رمز دوم به وسیله پیامک از سوی بانکها است. در روش دوم، افراد میتوانند وارد درگاه خرید اینترنتی شده و پس از وارد کردن اطلاعات کارت، از طریق درگاه اینترنتی، تقاضای رمز پویا کنند.