به نظر می رسد پروژه استارلینک ایلان ماسک هرچند برای بسیاری از مناطق جهان می تواند اینترنت سریع را رقم زند اما برای ایستگاه فضایی چین چندان مناسب نیست.
چین پس از دو سانحه نزدیک بین ایستگاه فضایی چین و ماهوارههای شرکت SpaceX ایلان ماسک، آمریکا را به نادیده گرفتن تعهدات معاهده بینالمللی و رفتار غیرمسئولانه و ناامن در فضا متهم کرد.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه روز سهشنبه گفت که چین پس از حوادث مربوط به ماهوارههای استارلینک اسپیسایکس که به گفته او تهدیدی جدی برای جان و ایمنی فضانوردان بوده است، از آمریکا میخواهد مسئولانه عمل کند.
چین در یادداشتی به کمیته سازمان ملل در مورد استفاده صلحآمیز از فضای ماورای جو در اوایل این ماه گفت که تیانگونگ، ایستگاه فضایی جدیدش، باید برای اجتناب از یک ماهواره استارلینک در ماه جولای و دیگری در اکتبر مانور دهد.
در این سند آمده است که تیانگونگ مجبور شد “کنترل جلوگیری از برخورد پیشگیرانه” را در طول دو “برخورد نزدیک” پس از اینکه ماهوارههای استارلینک به مدارهایی منتقل شدند که اپراتورهای تیانگونگ را مجبور به تغییر مسیر خود کرد، انجام می داد.
پکن درباره ماهواره درگیر در حادثه اکتبر گفت: «استراتژی مانور ناشناخته بود و ارزیابی خطاهای مداری دشوار بود.
در این یادداشت آمده است که این حوادث “خطراتی برای جان یا سلامت فضانوردان در ایستگاه فضایی چین است” و از دبیرکل سازمان ملل خواسته شده “اطلاعات ذکر شده در بالا را به همه کشورهای طرف معاهده فضای ماورای جو منتقل کند”.
ترکیبی از تصاویر با نوردهی طولانی که صورت فلکی ماهواره ای استارلینک اسپیس ایکس را در حال عبور از لندن در اوایل سال جاری نشان می دهد.
آیا “کلان فلکی” ایلان ماسک آسیبی در آسمان شب است؟
ادامه مطلب
استارلینک، بخشی از شرکت خصوصی اسپیس ایکس ماسک، بیش از ۱۶۰۰ ماهواره را به فضا پرتاب کرده است. این کشور دارای مجوز از مقامات ایالات متحده است تا در مجموع تا ۱۲۰۰۰ برنامه را در برنامه ای با هدف فراهم کردن دسترسی به اینترنت برای اکثر نقاط کره زمین راه اندازی کند.
در یادداشت چین به آژانس فضایی سازمان ملل در وین آمده است که کشورهای طرف معاهده فضای ماورای جو، که پایه و اساس قوانین فضایی بینالمللی است، «مسئولیت بینالمللی» در قبال فعالیتهای انجام شده توسط نهادهای دولتی و غیردولتی در فضا را بر عهده دارند.
ترکیبی از تصاویر با نوردهی طولانی که صورت فلکی ماهواره ای استارلینک اسپیس ایکس را در حال عبور از لندن در اوایل سال جاری نشان می دهد.
آیا “کلان فلکی” ایلان ماسک آسیبی در آسمان شب است؟
جاناتان مک داول، از مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان، گفت: مانورهای گریزان برای کاهش خطر برخورد در فضا به دلیل تعداد و سرعت پرتاب ماهواره ها بیشتر می شد.
مک داول گفت: «استارلینک بخش بزرگی از آن است. او گفت که هر گونه برخوردی احتمالاً ایستگاه فضایی چین را «کاملاً تخریب خواهد کرد».
به هر حال باید منتظر ماند چه عواقبی برای استارلینک در کار خواهد بود.