پس از تمام سالها تأخیر و کمبود بودجه، تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) در ۴ دی پرتاب شد و اکنون با موفقیت در مسیر خود به سمت مقصد در دومین نقطه لاگرنج (L2)، حدود ۱.۵ میلیون کیلومتری زمین، است.
رصدخانه فضایی نسل بعدی بشر که مدت ها در انتظار آن بودیم، یک تلاش مشترک بین ناسا، ESA (آژانس فضایی اروپا) و آژانس فضایی کانادا است. اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود، تلسکوپ فضایی جیمز وب میتواند نور اولین کهکشانها را در سال های اولیه جهان هستی و جو سیارات فراخورشیدی را ببیند و احتمال وجود حیات های بیگانه را بررسی کند.
در حدود ۱۲.۵ ساعت پس از پرواز، عملیات اصلاح سوخت رسانی انجام شد تا تلسکوپ فضایی جیمز وب در مسیر خوبی برای رسیدن به مقصد خود در فضا قرار گیرد. این اصلاح سوخت رسانی حدود ۶۵ دقیقه طول کشید که به گفته کارشناسان ممکن بود تا ۳ ساعت نیز طول بکشد. اصلاح سوخت رسانی به این معنی است که در این مسیر طولانی سوخت کمتری مورد استفاده قرار می گیرد.
برای استقرار تلسکوپ فضایی جیمز وب در L2 تقریبا تمام دستورها از زمین صادر می شوند. اما سوال اینجاست که چرا وب اینقدر دور می شود و چرا باید در L2 مستقر شود؟
میشل تالر، اخترشناس، در پست وبلاگ ناسا نوشت: L2 برای دومین نقطه لاگرانژ قرار می گیرد که مکان بسیار مناسبی برای مستقر شدن تلسکوپ وب در فضا است. پنج نقطه به اصطلاح “لاگرانژ” وجود دارند و مناطقی به شمار می آیند که گرانش خورشید و زمین، حرکت مداری ماهواره را متعادل می کند. قرار دادن یک فضاپیما در هر یک از این نقاط به آن اجازه می دهد تا در یک موقعیت ثابت نسبت به زمین و خورشید با حداقل مقدار انرژی مورد نیاز برای اصلاح مسیر باقی بماند.
تلسکوپ در ماه آینده تمام استقرارهای اصلی را پشت سر می گذارد. این زمان بسیار حساس، مخاطره آمیز و استرس زا خواهد بود. این رصدخانه دارای چهار ابزار علمی پیشرفته با آشکارسازهای مادون قرمز بسیار حساس با وضوح بیسابقه است. تلسکوپ فضایی جیمز وب، نور مادون قرمز اجرام آسمانی را با وضوح بسیار بیشتر از همیشه مطالعه خواهد کرد. این مأموریت جانشین علمی تلسکوپهای فضایی هابل و اسپیتزر ناسا است که برای تکمیل اکتشافات علمی این مأموریت و سایر مأموریتها ساخته شده است.