اگر ماوسی که برای کامپیوتر خود تهیه کرده اید کارهای لازم را انجام نمیدهد، استفاده از ماوس پد لپتاپ برایتان سخت است و به دنبال تهیه یک ماوس برای خود هستید و نمی دانید که کدام ماوس را انتخاب کنید، این مقاله راهنمای خرید ماوس میتواند به شما کمک بزرگی بکند.
انتخاب بهترین ماوس برای هر فرد می تواند کار سختی باشد و اکثر افراد ماوسهای ساده و ارزان قیمت را انتخاب میکنند. اما ماوس مهمترین وسیله برای کار با کامپیوتر است و نیاز است که هر کس بهترین ماوس را با توجه به شرایط و احتیاجات خود تهیه کند و در این راهنمای خرید ماوس با ۶ معیار که میتواند در تهیه بهترین ماوس به شما کمک کند آشنا میشوید.
اندازه و وزن
به اندازه دست خود توجهی نکنید، زیرا ممکن است کسی که دستان کوچکی دارد با ماوس های بزرگتر راحتتر باشد یا کسی که دستان بزرگتری دارد کار با ماوسهای کوچکتر را ترجیح دهد و این قضیه کاملاَ سلیقهای و شخصی است. در این راهنمای خرید ماوس توصیه ما این است که برای کارهای حرفهایتر حتیالمقدور از ماوسهای کوچکتر دوری کنید، زیرا اندازه کوچک آنها کنترل آنها را سخت میکند و در نتیجه دقت شما در کار را پایینتر می آورد. اما اگر نمیخواهید کار حرفهای با ماوس خود انجام دهید میتوانید ماوسی با اندازه دلخواه خود انتخاب کنید.
اکثر مقالات راهنمای خرید ماوس راجع به اندازه و حجم صحبت میکنند و حرفی راجع به وزن نمیزنند. متوسط وزن یک ماوس باسیم بین ۹۰ تا ۱۰۰ گرم است. اما زمانی که سمت ماوسهای حرفهایتر بروید، این عدد تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال ماوسهای بیسیم به صورت متوسط سنگینتر از ماوسهای باسیم هستند که بیشتر به دلیل اضافه شدن باتری به ماوس است و اکثریت فکر می کنند که این وزن اضافه شده تأثیری در کاربری ماوس ندارد و حتی احساس هم نمیشود. پس اگر یک ماوس سنگین تهیه کردید و در زمان کار کردن حس کردید که یک آجر را روی میز جابهجا میکنید شگفت زده نشوید.
طراحی و ارگونومی ماوس
طراحی ماوس نیز به اندازه حجم و وزن آن اهمیت دارد و بخشی از مبلغی که برای تهیه ماوس خود هزینه کردهاید، صرف این قضیه شده است.
اگر تمام روز پشت کامپیوتر هستید لازم است ماوسی را تهیه کنید که در دست راحت باشد. ماوسهای در طراحیهای مختلفی از ماوسهای ساده گرفته تا ماوسهایی با اشکال عجیب و غریب در بازار موجودند که میتوانید از بین آنها راحتترین ماوس را برای خود انتخاب کنید.
بیشتر افراد ارگونومی را با طراحی اشتباه می گیرند. ممکن است یک ماوس ارگونومیک و بسیار هم راحت باشد، اما میتواند ماوسی بسیار بدقیافه باشد. طراحی یک ماوس امری کاملاَ سلیقهای است و هر شخص علایق و سلیقه خود را دارد. ممکن است به ماوس به عنوان یک عنصر زیبایی روی میز خود نگاه نکنید، اما ماوسهای بسیار زیادی وجود دارند که با توجه به اصول ارگونومی طراحی شدهاند و ممکن است از ظاهر یکی از آنها خوشتان بیاید و بخواهید آن ماوس را روی میز خود داشته باشید. البته در ماوس های ارزانقیمت ممکن است به این امر توجهی نشود. اما در بین این ماوسها نیز ماوسهای راحت و زیبای زیادی وجود دارند.
بیسیم یا باسیم ؟
استفاده از ماوسهای باسیم برای کامپیوترهای رومیزی و ماوسهای بیسیم برای لپتاپ بیشتر رایج است. اما باید توجه کنید که یک ماوس بیسیم لزوماً قابلیت بیشتری نسبت به ماوسهای با سیم ندارد و ممکن است انتخاب یک ماوس بیسیم بدترین انتخاب برای شما باشد.
نکات مثبت ماوسهای باسیم
ماوسهای باسیم نکات مثبت بسیار زیادی نسبت به ماوسهای بیسیم دارند، نداشتن باتری و ترانسمیتر، این ماوسها را به ماوسهای سبکتری تبدیل میکند که کاربری آنها را سادهتر میکند. همچنین به دلیل وجود سیم میتوانید بدون نگرانی از میزان شارژ باتری یا سرعت واکنشدهی ماوس و یا قدرت ارتباط بین ماوس و کامپیوتر به سادگی آن را به کامپیوتر خود متصل و از آن استفاده کنید.
نکات منفی ماوسهای باسیم
همه عوامل را در نظر داشته باشید. ماوس های باسیم همیشه بهترین انتخاب نیستند. به عنوان مثال برای کسانی که ماوس را همراه خود جابهجا میکنند سیم میتواند دردسر بزرگی باشد. همچنین محدودیت حرکتی که ماوسهای باسیم برای گیمرها ایجاد میکند بزرگترین مشکل ماوسهای گیمینگ محصوب میشود.
نکات مثبت ماوسهای بیسیم
برای کسانی که با لپتاپ کار می کنند هیچ وسیلهای بهتر از ماوس بیسیم نیست و بعضی از ماوسها (مانند ماوسهای Logitech MX Master 2S و Logitech M535 BT و Logitech M720) میتوانند با بلوتوث (بدون نیاز به دانگل) نیز به کامپیوتر شما متصل شوند که بهترین حالت آن است. اگر با ماوس خود بازی نمیکنید، یک نکته ساده و راهنمای خرید ماوس میتواند این باشد که از ماوسهای بیسیم برای لپتاپ و کامپیوترهای رومیزی استفاده کنید.
نکات منفی ماوسهای بیسیم
اگر با ماوس خود بازی میکنید، ماوسهای بیسیم مشکلاتی خواهند داشت، مانند کندتر بودن سرعت واکنش ماوس که بعضی از ماوسها (مانند ماوس (Logitech G602 این مشکلات را حل کردهاند اما دارای مشکلات دیگری مانند محدودیت عمر باتری و وزن بیشتر هستند.
نوع سنسور و محل قرارگیری آن
سنسورهای زیادی با کاربریهای متفاوتی در بازار موجودند که میتوانند با توجه به نوع استفاده شما از ماوس، در انتخاب آن عامل تأثیر گذاری باشد. به عنوان مثال سنسور “DarkField” لاجیتک که در ماوسهای MX Master 2S، MX Anywhere 2s، MX Master و MX Anywhere 2 استفاده شده است قابلیت تنظیم DPI و قابلیت کار روی تمام سطوح حتی شیشه را به شما میدهد. سنسور “HERO16K” که در ماوس Logitech G502 استفاده شده است، بازه DPI وسیعتری را با دقت بسیار بالا در اختیار شما قرار میدهد. بیشتر ماوسها DPI غیر قابل تغییری دارند که برای انتخاب بهترین ماوس باید به عدد تنظیم شده برای آنها دقت کنید.
DPI یا کوتاه شده “Dot Per Inch” به این معنی است که سنسور استفاده شده در ماوس شما یک مربع به قطر یک اینچ را به چند مربع کوچکتر میتواند تقسیم کند. در نتیجه هرچقدر DPI شما کمتر باشد، بدین معنی است که برای حرکت اشارهگر ماوس از نقطهای به نقطه دیگر احتیاج به جابهجایی بیشتر ماوس خواهید داشت که دقت کار شما را بالاتر میبرد و هرچقدر DPI شما بیشتر باشد برای جابهجایی اشاره گر ماوس به حرکت کمتری احتیاج خواهید داشت که معمولاً برای کار بر روی چندین مانیتور استفاده میشود.
تعداد دکمهها
با توجه به شرایط استفاده ماوس شما و دکمههایی که استفاده میکنید ممکن است ماوسی که مناسب شما باشد تغییر کند. به عنوان مثال اگر در کتابخانه یا در یک دفتر شلوغ با ماوس خود کار میکنید، ممکن است به دنبال یک ماوس کم سروصدا یا Silent مانند ماوسهای Logitech M330 و M220 باشید و یا برای استفاده هنگام بازی بخواهید کلیک دکمههای خود را کاملاَ حس کنید و صدای کلیک خود را بشنوید.
علاوه بر اینکه چه نوع دکمهای می خواهید باید به اینکه چه تعداد دکمه میخواهید نیز فکر کنید، زیرا ممکن است که سه دکمه راست و چپ و وسط برای شما کافی باشد یا دکمه های بیشتری برای انجام کارهای مختلف لازم داشته باشید.
نرمافزار
داشتن قابلیتها و دکمههای زیاد ویژگی فوقالعادهای است، به شرطی که نرمافزار مؤثری وجود داشته باشد که با آن بتوان این قابلیتها را تنظیم کرد. با توجه به اینکه نرمافزار ویژگی فیزیکی یک ماوس نیست، معمولاَ معیاری برای انتخاب آن در نظر گرفته نمیشود. اما نرمافزارهایی مانند Logitech Options و Logitech Gaming Software قابلیتها و تنظیمات فراوانی برای عملکرد دکمهها و تنظیمات جزئی ماوس در اختیار شما قرار میدهند.
برای استفادههای ساده و روزانه از ماوس نیازی به پشتیبانی نرمافزاری آن نخواهید داشت، اما برای کارهای دقیق و حرفهایتر، قطعاَ به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
جمعبندی راهنمای خرید ماوس
در نهایت برای جمعبندی این راهنمای خرید ماوس چند نکته کلی که برای خرید ماوس باید رعایت کنید را بازگو میکنیم:
- ماوسهایی که قابلیتهای زیادی دارند بسیار عالی هستند، اما مراقب باشید که نکات سادهای ممکن است نظر شما را راجع به آنها عوض کنند؛ نکاتی مانند وزن، اندازه، شکل و ارگونومی کلی ماوس.
- گرانتر بودن به معنی بهتر بودن نیست و باید ماوسی را انتخاب کنید که برای شما مناسبتر است.
- همیشه به دنبال برند نباشید و گزینههای خود را به آنها محدود نکنید، زیرا ممکن است ماوسی که برای شما مناسب است در بین ماوسهای برندهای دیگر که کمتر شناخته شده هستند مانند Beyond پیدا شود.
- بررسیهای منتقدانه و منفی را نیز مطالعه کنید، زیرا ممکن است در موقع انتخاب ماوس فاکتوری را مد نظر قرار نداده باشید یا اینکه از بدترین حالتی که ممکن است برای شما رخ دهد مطلع نباشید.