شرکت مایکروسافت سیستم عامل ویندوز ۱۱ را در اکتبر امسال منتشر کرد و اگرچه حواشی بسیاری پس از انتشار به وجود آمد. ویژگی های جدیدی در ویندوز ۱۱ تعبیه شد است که جهت آشنایی با اعوجاج همراه باشید.
ویندوز ۱۱ از نظر بسیاری کارشناسان همان ویندوز ۱۰ بوده که تغییر چهره داده و ظاهری متفاوت پیدا کرده است. این سیستم عامل ویژگی های جدیدی به همراه دارد که می تواند تجربه کاربری خوبی رقم زند.
البته باید خاطرنشان کرد که ویندوز ۱۱ روی تمامی سیستم ها قابل اجرا نیست و این موضوع واکنش های منفی را نسبت به مایکروسافت به دنبال داشته است. زیرا این سیستم عامل روی دستگاه هایی با پردازنده نسل هشتم به قبل اینتل سازگاری نداشته و از آنجایی که درصد زیادی از سیستم ها این پردازنده را دارند، باید به صورت ISO فایل را دریافت کنند که مشکلاتی را در پی دارد.
دریافت ویندوز ۱۱ در قالب فایل ISO موجب می شود تا کاربر نتواند آپدیت های منظمی از سوی مایکروسافت دریافت کند. اما اگر سیستم مناسب را دارید و می خواهید با ویژگی های این سیستم عامل آشنا شوید، به جای مناسبی آمدید.
در این مطلب قصد داریم شما را با ویژگی های جدید ویندوز ۱۱ مایکروسافت آشنا سازیم، با ما همراه باشید.
۱- قابلیت اجرای برنامه های اندرویدی و استور جدید مایکروسافت
شرکت مایکروسافت در ویندوز ۱۱ استور خود را بازطراحی کرده و ظاهری جذاب تر به آن بخشیده است. در سوی دیگر از اپ های اندرویدی پشتیبانی شده و افراد می توانند برنامه های اندرویدی را روی این سیستم عامل اجرا کنند.
۲- قابلیت های گیمینگ بهتر
در ویندوز ۱۱ کاربران شاهد یکپارچه شدن ایکس باکس گیم پس با ویندوز جدید خواهند بود. همچنین قابلیت HDR نیز در این سیستم عامل فعال شده است. ناگفته نماند قابلیت دایرکت استورج نیز افزوده شده که موجب بارگذاری سریعتر بازی ها روی ویندوز ۱۱ می شود. بنابراین تجربه گیمینگ بهتری را در این سیستم عامل می توان تجربه کرد.
۳- تغییرات ظاهری در تسکبار
یکی از ویژگی های برجسته جدید ویندوز ۱۱، تغییر ظاهری تسک بار بوده و منو به بخش میانی صفحه دسکتاپ تغییر مکان داده است. این امر موجب خواهد شد تا برنامه ها بیشتر در دسترس باشند و تجربه کاربری نیز بهبود پیدا خواهد کرد. پنجره از قسمت چپ به وسط منتقل شده و تقریبا آیکون ها همگی تغییر کردند تا کاربران تجربه کاربری لذت بخش و متفاوتی نسبت به نسخه قبلی احساس کنند.
ناگفته نماند که پنجره ها در حاشیه حالت گرد پیدا کردند و از این نظر نیز جذابیت بیشتری دارند. همچنین کنترل و نحوه چیدمان پنجره ها نیز با تغییر مواجه شده است.
۴- پشتیبانی از نمایشگر بیشتر و آپدیت کمتر
مایکروسافت تصمیم دارد حجم آپدیت ها را کاهش دهد و هر سال نیز تعداد محدودی بروزرسان منتشر کند. گذشته از آن ویندوز ۱۱ به پشتیبانی نمایشگر بیشتری هم می پردازد. این یعنی افراد می توانند تعداد مانیتور بیشتری را در کنار یکدیگر قرار دهند و حرفه ای تر عمل کنند.
۵- سازگاری بهتر با نمایشگرهای لمسی
به لطف ویندوز ۱۱ می توان نمایشگرهای لمسی را با قابلیت های بیشتری تجربه کرد. به گفته مایکروسافت این سیستم عامل سازگاری بهتر و قابل توجهتری با سیستم هایی که نمایشگر لمسی دارند، دارد. بنابراین اگر قصد دارید لپ تاپی با حالت تبدیل شونده یا هیبریدی خریداری کنید، داشتن ویندوز ۱۱ نگرانی را به دنبال نخواهد داشت.
۶- یکپارچه شدن مایکروسافت تیمز
دیگر ویژگی برجسته در ویندوز ۱۱، یکپارچه شدن برنامه مایکروسافت تیمز است و افراد می توانند جلسات گروهی را به شکل بهتری روی سیستم عامل ویندوز ۱۱ برگزار کنند. به نوعی مایکروسافت سعی داشته با سیستم عامل جدید خود برخی ویژگی هایی که در ویندوز ۱۰ وجود نداشت را به نسخه ۱۱ بیاورد و همین امر نیز صورت گرفت.
۷- قابلیت های اضافی
مایکروسافت قابلیت اسنپ گروپ افزوده و بخش ink workspace هم به کار گرفته شده تا ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز ۱۰ چند سرو گردن بالاتر باشد. همچنین افراد تایپ صوتی بهتری هم خواهند داشت و از ویجت های مختلفی روی این سیستم عامل پشتیبانی می شود.
اگرچه خلاهایی احساس می شود، اما ویندوز ۱۱ یک سیستم عامل بهبودیافته بوده و بسیاری معتقدند که ساختار ظاهری اگرچه تغییر کرده اما زیربنا مشابه ویندوز ۱۰ است.