آیا خورشید به دور خود می چرخد؟ ستاره غول پیکر و شعله ور منظومه شمسی نیز دارای چرخش است اما با سرعتی بسیار کندتر از زمین به دور خود حرکت می کند.
یک چرخش کامل زمین به دور خود ۲۴ ساعت طول می کشد، اما خورشید مانند یک سیاره یک جسم جامد نیست، از این رو تعیین زمان چرخش آن سخت تر خواهد بود. به گفته ناسا، از آنجایی که خورشید یک گوی گاز/پلاسما است، لازم نیست مانند سیارات جامد و قمرها چرخش منظم و دقیق داشته باشد.
در واقع ستاره گازی ما به مناطق و لایه های مختلفی تقسیم می شود و هر یک از مناطق ستاره میزبان ما با سرعت های متفاوتی در حال حرکت هستند. به طور متوسط، خورشید هر ۲۷ روز یکبار بر حول محور خود می چرخد.
با این حال، خط استوا خورشید نسبت به سایر مناطق دارای سریع ترین چرخش است؛ به طوری که یک چرخش کامل آن حدود ۲۴ روز طول می کشد. این در حالی است که این زمان برای قطب ها بیش از ۳۰ روز به طول می انجامد. به گفته ناسا، قسمت های داخلی خورشید سریع تر از لایه های بیرونی آن می چرخند.
در سال ۱۶۱۲، گالیله متوجه نکته عجیب و غریبی درباره خورشید شد. او متوجه شد لکه های خورشیدی با گذشت زمان بر روی قرص خورشید حرکت می کنند و این کشف چرخش خورشید را تأیید می کرد.
حتی امروزه نیز محققان با مشاهده فعالیت لکه خورشیدی، حرکت و میزان چرخش خورشید را زیر نظر دارند. لکه های خورشیدی در مکانی رخ می دهند که پلاسمای خورشید با میدان مغناطیسی خود در تعامل است و می تواند منجر به شعله های خورشیدی و انواع دیگر طوفان های خورشیدی شود.
شاید انتظار داشته باشید که لکه های خورشیدی نسبت به سایر مناطق آن گرم تر باشند اما در واقع مناطق سردتر در سطح این ستاره به حساب می آیند؛ هر چند در اینجا واژه “سرد” یک اصطلاح نسبی است.
میانگین دما لکه های خورشیدی در حدود ۵۰۰۰ تا ۷۵۰۰ درجه فارنهایت (۲۷۶۰ تا ۴۱۵۰ درجه سانتیگراد) است اما دما در مناطق اطراف آن ها دارای میانگینی در حدود ۹،۹۰۰ درجه فارنهایت (۵۴۸۰ درجه سانتیگراد) است.
۲ دیدگاه
کل کیهان ما بدور کیهان بعدی میگردد چون کیهان دیگری نیز داریم
بله درسته