فتوشاپ شیوه تخیل ما را تغییر داده است. اگر مشغول کار در هر حوزه دیجیتالی باشید، یادگیری Photoshop می تواند کمک بزرگی باشد. شروع کار با هر نرم افزاری ممکن است کمی گیج کننده باشد؛ در این مقاله به ۵ نکته مهم فتوشاپ برای مبتدیان اشاره می کنیم.
امروزه فتوشاپ مرکز خلاقیتی است که تقریباً هر حوزه دیجیتالی از طراحی وب تا انیمیشن، از عکاسی تا مجله دیجیتال، به آن توجه دارند. وقتی صحبت از عکاسی دیجیتال به میان می آید، تصور آن بدون فتوشاپ امکان پذیر نیست. مهارت های خوب فتوشاپ نمی تواند یک تصویر متوسط را بی نقص کند اما می تواند به شما کمک کند تا بهترین عکس خود را به یک شاهکار شگفت انگیز تبدیل کنید.
یادگیری فتوشاپ یک فرایند کند است و آن را باید با تمرین مناسب و کافی فرا گرفت، به هر حال یک هنر دیجیتال است. در این مقاله برخی از مهارت های اولیه Photoshop را برای شما شرح داده ایم. این ۵ نکته مهم فتوشاپ برای مبتدیان، شروع خوبی برای یادگیری پردازش عکس ها خواهد بود.
۱- شورت کات های صفحه کلید را یاد بگیرید
یادگیری شورت کات یا میانبرهای صفحه کلید به تسریع کار کمک فراوانی می کند. چند میانبر کلیدی برای ابزارهای مختلف در نوار ابزار وجود دارد. تعدادی از پرکاربردترین آن ها عبارتند از:
V = ابزار حرکت (move tool)
F = حالت های صفحه نمایش را تغییر می دهد .
space = کلید دستی موقت
B = ابزار قلم مو (paintbrush tool)
D = رنگ های پیش زمینه/پس زمینه را به طور پیش فرض تنظیم می کند.
X = بین پس زمینه و رنگ پیش زمینه مبادله می شود.
E = پاک کن (eraser tool)
W = ابزار انتخاب سریع
Ctrl+j = لایه انتخاب شده را کپی می کند
این موارد فقط تعداد کمی از شورت کات های فتوشاپ هستند که به طور منظم مورد استفاده قرار می گیرند. وقتی بیشتر از برنامه استفاده کنید، دانش شما از میانبرها به تدریج افزایش می یابد. هنگامی که از پرکاربردترین میانبرها آگاه شدید سرعت کار سریعتر از همیشه خواهد بود.
۲- افزایش رنگ (Saturation و Vibrance)
رنگ دامنه دیگری است که می توانید هنگام ویرایش عکس ها امتحان کنید. به طور کلی وقتی شروع به عکاسی می کنید، افزایش رنگ هر تصویر خوب به نظر می رسد، گویی رنگ ها از عکس ها صحبت می کنند اما اگر بتوانید تفاوت بین نحوه عملکرد اشباع و ارتعاش را درک کنید، تصاویر بهتری خواهید داشت.
به منوی Image بروید و در Adjustment، گزینه Vibrance را انتخاب کنید. در زیر منو دو گزینه Vibrance و Saturation وجود دارد. Vibrance میزان اشباع رنگ های کمتر اشباع شده را افزایش می دهد. این گزینه از رنگ های زرد و نارنجی پوست جلوگیری و برای پرتره ها بهتر عمل می کند.
Saturation شدت تمام رنگ های تصویر را به طور مساوی افزایش می دهد؛ از این رو ممکن است گزینه مناسبی برای پرتره یا عکس افراد نباشد. توصیه می شود برای افزایش رنگ با ارتعاش شروع و اگر می خواهید رنگ را بیشتر افزایش دهید، از اشباع استفاده کنید.
با مقایسه دو عکس زیر، متوجه خواهید شد که Vibrance عامل افزایش شدت رنگ های کمتر اشباع شده است و Saturation شدت همه رنگ ها به یک اندازه افزایش می یابد.
۳- افزودن Vignette
Vignetting تکنیکی برای تیره کردن لبه های قاب است تا سوژه مرکز توجه قرار گیرد. این روش زمانی که موضوعی را در مرکز داشته باشید، بهتر عمل می کند زیرا چشمان ما تمایل دارند به سمت قسمت روشن تر تصویر حرکت کرده و در سمت تاریک عقب نشینی کنند. این تکنیک باعث ایجاد فضای تاریک در اطراف سوژه می شود.
برای اضافه کردن این ویژگی مانند تصویر زیر به منوی فیلترها رفته، Lens Correction و سپس custom را در سمت راست انتخاب کنید. Amount را برای تنظیم تیرگی به سمت چپ بکشید و Midpoint را برای تنظیم اندازه دایره آن انتخاب کنید.
۴- افزودن وضوح و جزئیات (Sharpness و Details)
افزودن وضوح، تصویر را با جزئیات بیشتری همراه می کند. بهتر است جزئیات تصاویر را با مقادیر مناسب افزایش دهید. مانند هر تکنیک دیگری، روش های زیادی برای افزودن جزئیات در Photoshop وجود دارد. در این جا به یک تکنیک بسیار ساده اشاره می کنیم.
مرحله ۱. لایه انتخابی را با میانبر صفحه کلید Ctrl+J کپی کنید.
مرحله ۲. فیلتر High Pass را باز کنید: Filter> Other> High Pass.
مرحله ۳. یک مقدار مناسب (فقط برای مشاهده لبه های تصویر) اعمال کنید و روی Okay کلیک کنید.
مرحله ۴. حالت ترکیب لایه بالا را به Overlay تغییر دهید.
مرحله ۵. کدورت (opacity) آن لایه را مطابق سلیقه خود تنظیم کنید.
۵- گالری فیلتر Photoshop
فیلترها جلوه های خودکار هستند که با چند کلیک روی تصاویر اعمال می شوند و به دستیابی به جلوه ها یا ظاهر خاص کمک می کنند. فیلترهای مختلفی در Photoshop وجود دارد که می توانید آن ها را به صورت جداگانه انتخاب کنید.
همچنین می توانید بیش از یک فیلتر استفاده کنید و آن ها را روی هم قرار دهید. برای اعمال فیلتر، لایه را انتخاب کرده و به Filter> Filter Gallery بروید. قبل از اعمال هرگونه فیلتر در گالری، تصویر خود را به ۸ بیت تغییر دهید. این کار را با رفتن به Image> Mode> 8 bit/channel انجام دهید.