اگر ۱۰۰ ترابایت فضای خالی در هارد خود داشته باشید؛ می توانید کل جهان هستی قابل دیدن که تا کنون بشر موفق به ثبت آن شده است را دانلود کنید.
ستاره شناسی با بسیاری از علوم دیگر متفاوت است زیرا شما فقط یک نمونه و مقیاس در اختیار دارید. کیهان شامل همه چیزهایی است که می توانیم مشاهده کنیم، بنابراین اخترشناسان نمی توانند چندین جهان را مطالعه کنند تا دریابند که چگونه جهان ما به هم چسبیده است.
اما دانشمندان این علم با استفاده از کامپیوتر های پیشرفته می توانند شبیه سازی کامپیوتری از جهان هستی ایجاد کنند. ستاره شناسان با اصلاح جنبه های مختلف شبیه سازی خود می توانند به این نتیجه برسند که نقش چیزهایی مرموزی مانند ماده تاریک و انرژی تاریک در جهان ما چیست. حال، اگر مایل به خرید هارد دیسکی با ظرفیت ۱۰۰ ترابایت هستید، می توانید یکی از این شبیه سازی ها را برای خود نگه دارید.
شبیه سازی Uchuu بزرگترین و دقیق ترین شبیه سازی انجام شده از کل جهان هستی قابل دیدن است که تاکنون ساخته شده. این شبیه سازی دارای ۲.۱ تریلیون “ذره” در فضایی به عرض ۹.۶ میلیارد سال نوری است و تکامل جهان را در بیش از ۱۳ میلیارد سال مدل می کند.
برای ایجاد چنین مدل مفصلی به مقدار زیادی قدرت محاسباتی و ذخیره سازی نیاز است. این تیم از بیش از ۴۰،۰۰۰ هسته رایانه و ۲۰ میلیون ساعت کامپیوتر برای ایجاد شبیه سازی خود استفاده کرد و بیش از ۳ پتابایت داده تولید کرده که برابر با ۳۰۰۰ ترابایت یا ۳ میلیون گیگابایت است. با این حال، با استفاده از فشرده سازی با چگالی بالا، تیم توانست نتایج خود را به صورت فشرده در فقط ۱۰۰ ترابایت ذخیره سازی کند.
این حجم هنوز هم مقدار زیادی از داده ها و اطلاعان به حساب می آید، اما می توان آن ها را در یک درایو ذخیره کرد. به عنوان مثال، Exadrive from Nimbus یک درایو ۱۰۰ ترابایتی حالت جامد با ضریب فرم استاندارد ۳.۵ اینچی با ابعاد کوچک و جیبی است. این درایو مبلغی در حدود ۴۰،۰۰۰ دلار را شامل می شود؛ اگر این مقدار پول اضافی در حساب خود دارید، چرا از آن برای حفظ تمام جهان هستی در جیب خود استفاده نکنید.
خوشبختانه، اگر پول اضافی هم نداشته باشید، می توانید به این داده ها به صورت آنلاین دسترسی پیدا کنید. تیم Uchuu داده های خام خود را در skiesanduniverses.org قرار داده است، بنابراین شما می توانید جهان مجازی آن ها را هر چقدر که دوست دارید، کاوش کنید.
شبیه ساز Uchuu علاوه بر شبیه سازی دقیق جهان هستی قابل دیدن، می تواند توسط محققانی که بر روی داده کاوی علمی کار می کنند نیز مورد استفاده قرار گیرد. با ایجاد نظرسنجی های بزرگ در آسمان و شبیه سازی های بیشتر، داده ها به قدری بزرگ خواهند شد که داده کاوی نقش مهمی در تحقیقات نجومی ایفا خواهد کرد.