آزمایشات هوش مصنوعی ارتش آمریکا به طور جاه طلبانه ای در حال پیگیری است و این کشور سعی دارد ماشینی تولید کند که توانایی پبش بینی وقایع را از چند روز قبل داشته باشد. اما سوال اساسی این است که آیا این امر امکان دارد و هوش مصنوعی پنتاگون از پس انجام این کار بر می آید؟
درایو گزارش می دهد که فرماندهی ایالات متحده اخیراً مجموعه ای از آزمایشات با نام تسلط اطلاعات جهانی، Global Information Dominance Experiments، یا به اختصار GIDE که ترکیبی از هوش مصنوعی، محاسبات ابری و حسگرها است را تکمیل کرده است.
بنا بر گفته ژنرال گلن ون هرک، GIDE می تواند به پنتاگون توانایی پیش بینی رویدادها را در چند روز قبل از وقوع آن را بدهد و منجر به تغییر عمده ای در روند انجام عملیات نظامی و دولتی در این کشور شود.
سیستم مبتنی بر یادگیری ماشین، تغییراتی را در داده های خام و زمان واقعی مشاهده کرده که به مشکلات احتمالی اشاره می کند. به عنوان مثال اگر تصاویر ماهواره ای نشانه هایی از آماده شدن زیردریایی یک کشور رقیب برای خروج از بندر را نشان دهد، هوش مصنوعی پنتاگون به حالت آماده باش در آمده و به پنتاگون هشدار می دهد.
ژنرال گلن ون هرک ادامه می دهد: “تحلیلگران نظامی باید ساعت ها یا حتی روزها به بررسی این اطلاعات بپردازند در حالی که فناوری GIDE می تواند در عرض “ثانیه” هشدار را ارسال کند.”
این پلتفرم به زودی می تواند مرحله آزمایش را پشت سر گذاشته و در دنیای واقعی مورد استفاده قرار گیرد. ون هرک معتقد بود که ارتش آمریکا آماده استفاده از این نرم افزار است و می تواند از آن در رزمایش بعدی خود که در بهار ۲۰۲۲ اتفاق خواهد افتاد، استفاده کند.
مزایای استفاده از این هوش مصنوعی پنتاگون که قابلیت پیش بینی دارد، کاملاً واضح است. پنتاگون با استفاده از این ماشین می تواند اقدامات پیشگیرانه مانند استقرار نیروها یا تقویت نیروهای دفاعی را انجام دهد.
البته هنوز نقص ها و محدودیت هایی وجود دارد. هوش مصنوعی به دنبال سرنخ هایی غیر عادی مانند تعداد بیشتری از خودروهای پارک شده یا هواپیما است. با استفاده از این سرنخ ها نمی توان به طور قطعی گفت که چه اتفاقی خواهد افتد از این رو انسان ها هنوز در تصمیم گیری به شدت درگیر خواهند بود. با این وجود، این فناوری اگر از حمله غافلگیر کننده جلوگیری کند یا به جای درگیری منجر به مذاکره شود، می تواند بسیار ارزشمند باشد.