پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما کدامند؟ شاید تعجب کند که چهار فیلم از ۲۰ فیلم پردرآمد تاریخ در سال ۲۰۱۸ اکران شده اند و در سال ۲۰۱۹ نیز دو فیلم دیگر به آن اضافه شده بود. البته این آمارها با افزایش قیمت بلیط، جمعیت و نرخ تورم بهم خورده است. در این مقاله، به بررسی پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما می پردازیم و لیستی از ۱۰ فیلم پرفروش را به شما ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.
بررسی لیست پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما
این لیست نشان دهنده خوب یا بد بودن یک فیلم نیست و فقط میزان فروش آن ها را بررسی می کند. لیست فیلم های پردرآمد تاریخ شامل برخی از فیلم های بسیار لذت بخش و جذاب است در عین حال حاوی برخی فیلم هایی است که از نظر اهل سینما بسیار ضعیف محسوب می شوند و ما فقط می توانیم از سلیقه تماشاگران فیلم در سراسر جهان متحیر شویم.
۱۰ – Avengers: Age of Ultron (2015)
فروش: ۱.۴۱ میلیارد دلار
دومین فیلم انتقام جویان در همان ابتدا به گرمی مورد استقبال قرار گرفت، اما پس از آن کمی از فروشش کم شد. بسیاری از منتقدین ژانر ابرقهرمانی اظهار داشتند که اگرچه یک فیلم بسیار سرگرم کننده بود، اما قدمی رو به عقب برای مارول محسوب می شود.
۹ – Furious 7 (2015)
فروش: ۱.۵۲ میلیارد دلار
تماشای قسمت هفتم از نسخه سریع و خشمگین تصوری متمایز در ذهن ایجاد می کند. سازندگان فیلم از خود پرسیده اند، “جنون آمیزترین و فوق العاده ترین کاری که می توانیم انجام دهیم چیست؟” سپس این فیلم را تولید کردند.
بخشی از فیلم هیجان انگیز و انتقام جویانه، بخشی از آن جسورانه و بخشی نیز بسیار غم انگیز است. بخشی که در آن با یک ستاره خداحافظی می کنیم. پل واکر، ستاره این مچموعه فیلم، قبل از اینکه فیلمبرداری کامل شود، در یک تصادف رانندگی درگذشت.
۸ – The Avengers (2012)
فروش: ۱.۵۲ میلیارد دلار
در میان این لیست فیلم های جاس ویدون زیاد به چشم می خورند. مارول و انتقام جویان باید به طور شایسته ای از مهارت های کارگردانی ویدون قدردانی کنند. در واقع اکران و استقبال بی نظیر از این فیلم، همان لحظه ای بود که MCU هالیوود را رسما در اختیار گرفت.
۷ – The Lion King (2019)
فروش: ۱.۶۰ میلیارد دلار
روند جدید دیزنی در ساخت نسخه های live-action از انیمیشن های قدیمی خود، علاوه بر سودآوری آشکار و احیای نام تجاری موجود، یک هدف دارد و آن زنده کردن شخصیت ها است.
کامپیوتر ها تلاش می کنند شخصیت واقعی زندگی را جعل کنند و این کار را با چنان دقت سفت و سخت و مصممی انجام می دهند که نتیجه آن هم بی احساس و حتی کمی غریب به نظر می رسد. اما این موجودات دقیقاً چه هستند و هدف از این کار چیست؟
مسئله این است که The Lion King یک داستان قدرتمند با آهنگ های فوق العاده و شخصیت های خنده دار و جذاب است. در واقع یک انیمیشن کلاسیک و احساسی است. اما این نسخه ذره ذره زندگی را از آن تخلیه می کند تا واقع بینانه تر شود اما به چه قیمتی؟
۶ – Jurassic World (2015)
فروش: ۱.۶۷ میلیارد دلار
دنیای ژوراسیک چهارمین فیلم در این مجموعه است، اما احتمالاً به عنوان دومین فیلم در داستان صعود غیر منتظره کریس پرات و تبدیل شدنش به یکی از ستاره های هالیوود شناخته می شود. پرات، که قبل از فیلم نگهبانان کهکشان در دنیای سینمایی مارول چندان شناخته شده نبود، بعد از این دو فیلم تبدیل به یکی از ستارگان دنیای سینما شد.
این فیلم علاوه بر اینکه در گیشه بسیار موفقیت آمیز بود و تبدیل به یکی از پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما شد، از نظر منتقدین نیز با استقبال مناسبی روبرو شد.
۵ – Avengers: Infinity War (2018)
فروش: ۲.۰۵ میلیارد دلار
باز هم فیلمی دیگر از ژانر ابرقهرمانی و دنیای سینمایی مارول؛ برای هر صحنه جنگ دیوانه وار در این فیلم تعاملات شخصیت های بیشماری و ضربات احساسی وجود دارد که مخاطب توسط فیلم های قبلی مارول برای آن آماده شده است.
در نتیجه، نویسندگان فضای کافی برای ایجاد بک فضای مناسب و جذاب در هنگام دیدار شخصیت ها برای اولین بار با یکدیگر را دارند. پیش بینی برخی از تعاملات آسان است – به عنوان مثال درگیری فوری نفسانی بین دکتر استرنج و مرد آهنی – اما آشنایی ما با این شخصیت ها تقریباً به هر صحنه و هر کدام طنین می بخشد.
۴ – Star Wars: The Force Awakens (2015)
فروش: ۲.۰۷ میلیارد دلار
Force Awakens فیلمی از مجموعه جنگ ستارگان است که باعث می شد سه گانه اصلی این مجموعه بهتر به نظر برسند و در واقع دنباله مناسبی برای آن ها به حساب می آید (مهم نیست چقدر گفتگو توسط شخصیت ها پوچ باشد).
در حالی که محدودیت های بودجه و فناوری به سه فیلم اول کمک کرده و تعداد زیاد آن به سه فیلم بعدی آسیب رسانده است، تعادل بین جلوه های عملی و ویژه در این فیلم کاملاً بی عیب به نظر می رسد.
همچنین نقش آفرینی ستارگان فیلم بسیار عالی است؛ دیزی ریدلی، جان بویگا و آدام درایور و اسکار آیزاک قدرت ملموسی را برای نقششان به ارمغان می آورند.
۳ – Titanic (1997)
فروش: ۲.۱۹ میلیارد دلار
بعد از گذشت بیش از ۲۰ سال از اکران این فیلم، حماسه محبوب جیمز کامرون هنوز هم در فرهنگ عموم مردم بسیار فراگیر است. شگفتی های فیلم سازی آن توسط بازیگران جوان، کیت و لئو کامل می شود.
کامرون یک قصه گوی زیرک است. او روایت عاشقانه خیالی را در کشتی اقیانوس پیما با جزئیات تاریخی و جلوه های ویژه در هم می آمیزد. البته باید این واقعیت را پذیرفت که خطاهای روایت در فیلم نامه گاها گیج کننده است.
۲ – Avatar (2009)
فروش: ۲.۷۹ میلیارد دلار
منطقی است که آواتار دومین فیلم پرفروش ساخته شده در تاریخ است زیرا کنایه و بی صداقتی در جهان گسترده آن جایی ندارد. این که جیمز کامرون قصد داشته دنیای پاندورا و ساکنان آینده آن را تقریباً از هر متن تصوری خارق العاده ای که تصور کرده است، از بین ببرد مهم نیست زیرا آواتار در بنیان ترین حالت افسانه سازی مدرن قرار دارد.
۱ – Avengers: Endgame (2019)
فروش: ۲.۷۹۶ میلیارد دلار
اگرچه تعداد زیادی فیلم بالای سه ساعت وجود دارد اما واقعاً چیزی برای مقایسه با آن چه دیزنی و مارول استودیو ساخته اند وجود ندارد. این فیلم اگرچه از کیفیت بالایی برخوردار است اما این کیفیت بازیگران است که اعتبار فیلم را بالا می برد. بازیگرانی که همچنان سنگ بنای دنیای سینمایی مارول هستند.
بازیگرانی که در نهایت تناسب با نقششان هستند. برای بسیاری از طرفداران این ژانر، این نسخه از این شخصیت ها تنها نسخه ای است که آن ها می شناسند و تصور بازیگر دیگری در این نقش ها و شخصیت ها برایشان بسیار سخت است.
Avengers: Endgame فیلمی است که سرشار از لحظات آرام و بازده های احساسی کوچک و در عین حال قوی است. دنیای سینمایی مارول در حال حاضر، به لطف ۲۱ فیلم در ۱۱ سال و یک فینال ۳ ساعته بسیار جذاب، تماشاگران سینما را مجذوب خود کرده است.