هنگامی که به آسمان بی کران شب نگاهی می اندازیم، بی نهایت ستاره را مشاهده می کنیم که شمارش همه آن ها خارج از توان ماست. سؤال جالب اینجاست که بزرگترین ستاره جهان هستی کدام است و در کجا قرار دارد. سوالی که شاید بتوان به آن پاسخ داد. در این مقاله قصد داریم پاسخ به این پرسش را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
هنگام صحبت در مورد اندازه و وسعت ستارگان، مهم است که ابتدا نگاهی به خورشید خود بیندازیم تا مقیاس را بدست آوریم. ستاره آشنا ما دارای قطری در حدود ۱.۴ میلیون کیلومتر (۸۷۰،۰۰۰ مایل) است. این عدد آنقدر زیاد است که درک مقیاس آن برای ما کمی سخت است.
اگر بخواهیم کمی درک بهتری داشته باشیم باید بگوییم، خورشید ۹۹.۹٪ کل ماده منظومه شمسی را به خود اختصاص داده است. در واقع ، شما می توانید یک میلیون سیاره زمین را در داخل خورشید جای دهید.
با استفاده از این مقادیر و مقیاس ها، ستاره شناسان اصطلاحات “شعاع خورشیدی” و “جرم خورشیدی” را ایجاد کرده اند که از آن ها برای مقایسه ستارگان بزرگ تر یا کوچک تر از اندازه و جرم خورشید ما استفاده می کنند. شعاع خورشیدی ۶۹۰،۰۰۰ کیلومتر (۴۳۲،۰۰۰ مایل) و ۱ جرم خورشیدی (۱۰۳۰*2) کیلوگرم است.
نکته دیگر قابل تأمل، این واقعیت است که خورشید ما در مقایسه با سایر ستاره ها بسیار کوچک است. در واقع خورشید یک ستاره کوچک است و معمولاً به عنوان کوتوله زرد شناخته می شود. در شکل زیر انواع ستاره از لحاظ اندازه طبقه بندی شده و نشان می دهد که خورشید ما از نوع G است.
بزرگترین ستاره جهان هستی کدام است؟
خورشید ممکن است بزرگترین ستاره آسمان ما باشد اما فقط به این دلیل که نزدیکترین ستاره به ما است. همانطور که اشاره شد در مقیاس ستاره ای، خورشید یک ستاره کاملاً متوسط است. اما با این حال از حدود نیمی از ستاره های شناخته شده بزرگتر است.
بزرگترین ستاره شناخته شده جهان تا به امروز UY Scuti است. یک ابرغول با شعاع حدود ۱۷۰۰ برابر بزرگتر از خورشید!
در سال ۱۸۶۰، ستاره شناسان آلمانی در رصدخانه بن ابتدا UY Scuti را فهرست بندی کردند و نام آن را BD -12 5055 گذاشتند. در طی دومین مراحل کشف، منجمان دریافتند که این ستاره در طی یک دوره ۷۴۰ روزه روشن تر و سپس کم نورتر می شود. از این رو منجمان را به عنوان یک ستاره متغیر طبقه بندی می کنند.
برای درک عظمت این ستاره باید بگوییم که اگر UY Scuti را جایگزین خورشید در مرکز منظومه شمسی کنیم ، سطح آن تا کمی بیش از مدار مشتری گسترش می یابد. همچنین سحابی گاز سلب شده از این ستاره حتی به خارج از مدار پلوتو به مسافتی حدود ۴۰۰ برابر فاصله زمین و خورشید، گسترش می یابد.
این ستاره در کجا قرار دارد؟
این ستاره که به عنوان بزرگترین ستاره جهان هستی تا به امروز شناخته می شود؛در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد که تقریباً ۹۵۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد.
UY Scuti در در صورت فلکی Scutum واقع شده و در دسته ابرغول ها طبقه بندی می شود. است. ابرغول ها ستاره های نادری هستند که دارای درخشش بسیار زیادی هستند. آن ها مقدار زیادی از جرم خود را از طریق بادهای سریع ستاره ای از دست می دهند.
البته ، اندازه و وسعت تمام ستاره ها بر اساس اندازه گیری های انجام شده از دور ، تخمین زده شده می شود. از این رو ممکن است این اندازه گیری به طور کامل دقیق نباشند.