سیستم گیم پس مایکروسافت، روز به روز به پیشرفت خود ادامه میدهد و محبوبیت قابل توجهی میان بازیکنان پیدا کرده است. در این میان موردی که قابلیت بحث دارد این است که چگونه تاکنون کسی به ایجاد سیستمی در این مقیاس و با این موفقیت فکر نکرده است. در صورتی که گیم پس برای افرادی که از درآمد خوبی برخوردار نیستند بسیار مقرون به صرفه است اما آیا پلیاستیشن نیاز به سیستمی مشابه گیم پس دارد؟
بازی به طور کلی همیشه یک سرگرمی لوکس بوده و خواهد بود. طبیعتا پایین آوردن هزینه ها تا حد زیادی به افراد علاقه مند کمک خواهد کرد و با استراتژی که مایکروسافت به کار گرفته درآمد قابل توجهی نیز برایش خواهد داشت. موردی که اینجا مطرح می شود این است که موضع پلی استیشن و نیتندو در این رابطه چه خواهد بود. سونی به عنوان رقیب پا به پای مایکروسافت در طول صنعت گیم باید به نوعی به دنبال یک پروژه برای رقابت با گیم پس باشد و سخت است که قبول کنیم این اتفاق نباید بیفتد.
این کهاین سیستم با چه شکل و فرمی ارائه شود مواردی است که می توان در آینده در مورد آن بحث کرد اما این نکته انکار ناپذیر است که آن ها باید کاری کنند. تکیه بر انحصاری های بزرگ راه درستی برای آینده به نظر نمی رسد و با توجه به تصمیماتی نظیر تغییرات در استودیوهای خود، بستن فروشگاه پلی استیشن ۳ و کنسول دستی ویتا و جدا شدن بسیاری از افراد با استعدای که طی این سال ها با آن ها همکاری کردهاند از مواردی است که نشان می دهد سونی باید بیشتر به این سیستم توجه داشته باشد.
در حالی که سونی در حال حاضر از شرایط خوبی برخوردار است، شاخص سهام آن پایدار و کنسول پلی استیشن ۵ با وجود کمبود، به سرعت فروش می رود، اگر اتفاق مثبتی به زودی رخ ندهد، عدم تغییر رویه آن ها و ارائه سیستم های اقتصادی در آینده ای نه چندان دور باعث می شود تا مشکلاتی دامن گیر آن ها شود. بنابراین این که آیا پلیاستیشن نیاز به سیستمی مشابه گیم پس دارد، سوالی است که در این مقطع از صنعت گیم عقلانی به نظر می رسد.
مزایایی که سونی از ارائه گیم پسی ویژه خود بهره می برد، کاملا مشهود است. وجود سیستمی با ارائه بازی های متعدد تنها با پرداخت هزینه ای به صورت اشتراکی راهی است تا بازیکنان جدید به خرید کنسول ترغیب شوند و بازی ها را به کتابخانه خود اضافه کنند. همچنین آن ها را به دلیل این که برای تجربه بازی به اشتراک نیاز دارند، ترغیب به خرید اشتراک بیشتر کنید.
خرید چند میلیارد دلاری اخیر بتسدا به شما این ایده را می دهد که مایکروسافت در حال حاضر در فضای بازی چقدر متعهد و توانمند در بحث اقتصادی است، بنابراین این واقعیت که آن ها می توانند هزینه بازی هایی مانند outriders را در روز اول برای استفاده در سرویس گیم پس خود بپردازند چیزی است که آن ها به طور قطع دست بالاتری از سونی به عنوان یک شرکت دارند.
این بدان معنا نیست که سونی در تلاش است تا به سختی سرمایه خود را برای انجام کارهای مشابه تأمین کند، اما آن ها فقط سرمایه مالی مایکروسافت را ندارند، بنابراین خریدهای گسترده برای سونی خطرات بزرگتری نسبت به مایکروسافت برای آن ها دارد. آنها به برنامه ریزی و مدیریت ریسک بیشتری احتیاج دارند.
البته سونی بیکار ننشسته و سیستمی تا حدی مشابه گیم پس را راه اندازی کرده است. PlayStation Plus یک سرویس ماهانه است که به شما ماهانه بازی هایی را می دهد که می توانید آن ها را بارگیری کرده و روی سیستم خود داشته باشید تا زمانی که اشتراک PlayStation Plus داشته باشید.
البته سیستم کار این سرویس دقیقا مشابه گیم پس نیست زیرا آن بازی ها تنها به صورت ماهیانه قابل دریافت هستند و زمانی که ماه عرضه آن برروی سرویس تمام شد دیگر قابل دریافت نیستند اما پس از یک یا دو سال داشتن PS Plus و دریافت این بازی ها، شما کتابخانه بسیار قابل توجهی از بازی ها را خواهید داشت که اگر همه آنها را در روز اول با قیمت خرده فروشی خریداری می کردید، احتمالاً هزینه بیشتری نیز برای آنها پرداخت می کردید.
پس چندان تفاوتی با گیم پس نخواهد داشت. تنها تفاوت این است که اگر تا پایان ماه آن ازی ها را دریافت نکرده اید، شانس خود را برای داشتن آن ها از دست داده اید، در حالی که بازی ها همیشه در Game Pass هستند مگر اینکه عمداً از آن برداشته شوند. بنابراین اگر سونی واقعاً می خواست از Game Pass تقلید کند، آن ها می توانستند به راحتی آن جنبه متفاوت را تغییر دهند و شما گیم پس را در همان جا خواهید داشت. با این حال، چیزی که از قبل از این به ظر به Game Pass شباهت دارد، Sony PlayStation Now است.
سرویسی که در ابتدا بیشتر روی بازی های جریان ساز متمرکز بود اما اکنون به شما امکان می دهد بازی های PS4 را مستقیماً در PS4 یا پلی استیشن ۵ بارگیری کنید. در حالی که نمی توانید بازی های پلی استیشن ۳ را بارگیری کنید اما می توانید با یک اینترنت مناسب به صورت استریمینگ بازی ها را تجربه کنید.
با این حال این سیستم نیز هم چنان رقیبی برای گیم پس محسوب نمی شود و کیفیت لازم آن را ندارد. سیستم سونی ترکیبی از بازی های مختلف از نسل های مختلف است که متود خاصی برای اجرا دارند که البته هنوز بازی های پلی استیشن ۵ در آن قرار ندارد. اگر بخواهید در PlayStation خوددر سرویس PlayStation Now باشید ، باز هم نسخه های PlayStation 4 آن بازی ها را بازی می کنید و این چیزی است که آنها باید بدون توجه به پاسخ آنها به Game Pass رفع کنند.
یکی دیگر از سرویس های سونی PlayStation Plus collection است. لیستی از ۲۰ بازی عالی که می توانید در پلی استیشن ۵ به عنوان بخشی از عضویت PS Plus انجام دهید و به صورت رایگان داشته باشید. این کالکشن شامل بازی های جذابی مانند Days Gone و Detroit: Become Human نیز می شود و مطمئناً جذابیت خرید PS5 را افزایش می دهد؛ مخصوصاً اگر قبلاً آن بازی ها را از دست داده باشید.
با توجه به اینکه سیستم ها و خدمات مختلف PlayStation در طول دو نسل مختلف پراکنده است و همه آنها کارهای مختلفی انجام می دهند و نیازهای مختلف را برآورده می کنند، فکر نمی کنم رقابت یک به یک با Game Passes چیزی باشد که سونی در حال حاضر باید روی آن تمرکز داشته باشد. تا جایی که می توان دید سونی در حال حاضر با ترکیب سرویس هایش و اعلام یک نام تجاری برای آن می توانید یک رقیب برای گیم پس بسازد.
اگر سونی می توانست هم اکنون پلی استیشن Now و پلی استیشن پلاس را با هم در یک سرویس ترکیب کند و قیمت را رقابتی نگه دارد، فکر می کنم بازار رقابت با گیم پس را گرم تر می کرد. با این حال شایعاتی وجود دارد که سونی در حال کار برروی یک سیستم رقابتی است که شاید در نهایت به ترکیب دو سرویس ذکر شده ختم شود.