حقیقت های عجیبی درباره منظومه شمسی وجود دارد که می تواند شما را شگفت زده کند. منظومه ما در گوشه دور افتاده ای از کهکشان راه شیری با ستاره نسبتا جوانش در حال حرکت به مقصدی نا معلوم است. خورشید سیارات و حتی قمر ها سرشار از اسرار مرموزی هستند که انسان را مات و مبهوت خود می کند.
۸ حقیقت درباره منظومه شمسی
در این مقاله به ۸ حقیقت درباره منظومه خورشیدی اشاره می کنیم. اگرچه نکات گفتنی درباره منظومه خورشیدی بسیار است اما این ۸ حقیقت به ما کمک می کنند که تصویر شفاف تری از منظومه شمسی داشته باشیم.
۱ – ممکن است جایی در منظومه شمسی حیات وجود داشته باشد
تا به امروز دانشمندان هیچ مدرکی مبنی بر وجود حیات در سایر نقاط منظومه شمسی پیدا نکرده اند. اما همانطور که در مورد چگونگی زندگی میکروب های سرسخت در منافذ آتشفشانی زیر آب یا در محیط های یخ زده بیشتر می آموزیم، امکان وجود آن ها در سیارات دیگر نیز بیشتر می شود.
این موجودات میکروسکوپی به طور قطع با بیگانگانی که مردم زمانی فکر می کردند در مریخ زندگی می کنند، متفاوت هستند. اما وجود زندگی میکروبی در منظومه شمسی یک حدس است که به احتمال فراوان وجود دارد.
زندگی میکروبی اکنون در مریخ به قدری محتمل تلقی می شود که دانشمندان پیش از فرستادن فضاپیما و کاوشگر ها به این سیاره، اقدامات احتیاطی ویژه ای برای استریل کردن فضاپیما انجام می دهند.
۲ – عطارد هنوز در حال کوچک شدن است
دانشمندان سال ها معتقد بودند که زمین تنها سیاره منظومه است که دارای یک ساختار فعال در پوسته و گوشته خود است. اما بعد از ارسال فضاپیما و اولین مأموریت در مدار عطارد همه چیز تغییر کرد.
در سال ۲۰۱۶ ، داده های دریافت شده از MESSENGER ، فرم های صخره مانند را نشان داد که به عنوان ریز گسل شناخته می شوند. از آنجا که تکه های گسل نسبتاً کوچک هستند، دانشمندان مطمئناند که آن ها به تازگی ایجاد شده و این سیاره ۴.۵ میلیارد سال پس از تشکیل منظومه شمسی، هنوز در حال انقباض است.
۳ – در پلوتو کوه هایی وجود دارد
پلوتو دنیای کوچکی در حاشیه است که خودش یکی از حقیقت های عجیب درباره منظومه شمسی محسوب می شود. در ابتدا تصور می شد که این سیاره کوتوله دارای یک محیط کاملاً یکنواخت است. این مسئله زمانی تغییر کرد که فضاپیمای New Horizons ناسا در سال ۲۰۱۵ به آن جا پرواز کرد و تصورات ما را برای همیشه از پلوتو تغییر داد.
در میان اکتشافات حیرت انگیز کوه های یخی با ارتفاع ۱۱۰۰۰ فوت (۳۳۰۰ متر) وجود داشت که نشان می دهد پلوتو باید از نظر زمین شناسی از ۱۰۰ میلیون سال پیش فعال بوده باشد. اما فعالیت زمین شناسی به انرژی نیاز دارد و منبع آن انرژی در داخل پلوتو یک معما است. خورشید برای تولید گرمای کافی برای فعالیت زمین شناسی از پلوتو بسیار دور است و هیچ سیاره بزرگی در نزدیکی پلوتو وجود ندارد که بتواند باعث ایجاد چنین اختلالی در نیروی جاذبه شود.
۴ – پلوتو اتمسفر عجیبی دارد
جو مشاهده شده پلوتو همه پیش بینی ها را در رابطه با خودش تغییر داد. دانشمندان مه هایی را مشاهده کردند که تا هزار مایل (۱۶۰۰ کیلومتر) امتداد دارند. با دریافت اطلاعات کامل تر از New Horizons ، دانشمندان این مه را تجزیه و تحلیل کردند و به وجود شگفتی های بیشتری در آن جا پی بردند.
دانشمندان دریافتند جو پلوتو از ۲۰ لایه تشکیل شده که خنک تر و فشرده تر از حد انتظار است. این امر در محاسبات اینکه پلوتو اتمسفر غنی ازت خود را به سرعت از دست می دهد تأثیر می گذارد.
تیم New Horizons ناسا دریافت که هزاران تن گاز نیتروژن ساعت به ساعت از سیاره کوتوله فرار می کند، اما پلوتو قادر است به طور مداوم ازت از دست رفته را دوباره تأمین کند. این سیاره کوتوله احتمالاً با فعالیت بیشتر در ساختار خود، آن را ایجاد می کند.
۵ – ممکن است یک سیاره عظیم در لبه منظومه شمسی وجود داشته باشد
کشف حقیقت عجیب درباره منظومه شمسی کماکان ادامه دارد. در ژانویه ۲۰۱۵، اخترشناسان انستیتوی فناوری کالیفرنیا، براساس محاسبات ریاضی و شبیه سازی اعلام کردند که ممکن است سیاره ای غول پیکر در آن سوی نپتون در کمین باشد. اکنون چندین تیم در جستجوی این سیاره هستند که ممکن است نهمین سیاره منظومه باشد. البته یافتن آن ساده نیست و ممکن است ده ها سال طول بکشد.
۶ – زحل یک ماه دو رنگ دارد
حقیقت عجیب درباره منظومه شمسی فقط محدود به سیارات نیست؛ در قمر های سیارات نیز اسرار مرموزی نهفته که موجب شگفتی است.
قمر زحل یاپتوس با یک نیمکره بسیار تاریک و یک نیمکره بسیار روشن، نمادی از وجود تضاد است. همچین موردی در منظومه شمسی بی نظیر است و باعث سردرگمی داتشمندان شده است.
برخی دانشمندان بر این باورند که ممکن است ذرات فیبی (ماه دیگر زحل که تاریک تر است) در سطح آن در حال ریزش باشد. برخی دیگر گمان می کنند که این تکه های تیره به دلیل فوران آتشفشان و هیدروکربن ها ایجاد شده است.
۷ – تایتان چرخه مایع دارد، اما قطعاً آب نیست
ماه عجیب دیگر در سیستم زحل تایتان است که میزبان یک چرخه مایع است که بین جو و سطح حرکت می کند. این چرخه تا حدودی شبیه زمین است. این قمر دارای دریاچه های پر از متان و اتان است که یادآور شرایط حاکم بر زمین قبل از پیدایش حیات است.
جو تیتان آنقدر ضخیم است که برای دیدن سطحش نیاز به رادار است. همچنین تیتان مملو از ترکیبات غنی از نیتروژن است که باعث شده این قمر نارنجی رنگ باشد.
۸ – زحل طوفانی شش ضلعی دارد
نیمکره شمالی زحل دارای طوفانی خشن به شکل یک شش ضلعی است. این که دقیقاً چرا این طوفان این شکل منظم را دارد معمایی است حل نشده. اما آن چه که می دانیم این است که این شش ضلعی، که دارای چندین ویژگی مشترک با همه طوفان ها است، حداقل برای دهه ها آن جا بوده است.