در سال ۲۰۰۰ یک بنیاد سوئیسی کمپینی را برای تعیین عجایب هفتگانه جدید در دنیا آغاز کرد. لیست اصلی عجایب هفتگانه در قرن ۲ قبل از میلاد مسیح تهیه شده است. از این لیست چندین هزار ساله تنها یکی از این آثار هنوز به جای مانده است (اهرام جیزه). از این رو زمان بازنگری به آن و به روز رسانی این لیست فرا رسیده بود.
با نظر سنجی از مردم در سراسر جهان چیزی بیش از ۱۰۰ میلیون رای ثبت شد. نتایج نهایی در سال ۲۰۰۷ اعلام شد عده ای با این لیست مواق بودند اما در میان عده ای مورد تمسخر قرار گرفت.
در این مقاله به بررسی این لیست و معرفی هفت مکان در دنیا که عجایب هفتگانه عصر جدید هستند، می پردازیم.
دیوار بزرگ چین
“بزرگ” برای توصیف این بنا کلمه مناسبی نیست و به درستی عظمت آن را توصیف نمی کند. بزرگنمایی نیست اگر بگوییم دیوار عظیم چین یکی از بزرگ ترین پروژه های ساخت و ساز در تمام تاریخ بشریت است.
طول این دیوار عظیم در حدود ۵،۵۰۰ مایل (۸،۸۵۰ کیلومتر) است. شروع ساخت این بنا قرن هفتم پیش از میلاد است و به مدت دو هزار سال ادامه یافت. این سازه اگرچه “دیوار” نامیده می شود اما در واقع دارای دو دیوار موازی است. علاوه بر این ، برج های دیده بان و پادگان هایی بین این دو دیوار موازی وجود دارد.
اگرچه این دیوار برای جلوگیری از حمله ساخته شد اما تا حد زیادی نتوانست امنیت واقعی را تأمین کند. در عوض، تاریخ شناسان بر این باورند که دلیل احداث این بنا بیشتر برای تبلیغات سیاسی بوده است.
چیچن ایتزا
چیچن ایتزا یک شهر مایایی در شبه جزیره یوکاتان در مکزیک است که در قرن های ۹ و ۱۰ میلادی شکوفا شد. در ایتزا که تحت تسلط قبیله مایاها بود، تعدادی بنای تاریخی و معبد مهم ساخته شد که به طور قطع برجسته ترین و مهم ترین این بناها هرم پلکانی ال کاستیلو (قلعه) است.
این بنا شاهدی بر توانایی های نجومی مایاها است. این ساختار در مجموع ۳۶۵ پله دارد که نشانگر تعداد روزهای سال خورشیدی است. در اعتدال بهاری و پاییزی ، غروب خورشید سایه هایی بر روی هرم و بر روی پلکان شمالی بنا ایجاد می کند. در پایین این پله ها نیز یک تخته سنگ به شکل سر مار وجود دارد. ترکیب سایه و تخته سنگ این تصور را به بیننده القا می کند که ماری در حال خزیدن به سمت پایین است.
پترا
شهر باستانی پترا در اردن و میان کوه ها و صخره های ماسه سنگی و دور افتاده واقع شده است. گفته می شود این مکان یکی از مکان هایی است که موسی به صخره ای برخورد کرده و آب از آن بیرون زده است. نبطیان، قبیله ای عرب، آن را پایتخت خود قرار دادند و در این مدت باعث رشد و شکوفایی آن شدند. در آن دوران این شهر به یک مرکز تجاری مهم تبدیل شد.
پترا در اوج خود ۳۰ هزار نفر جمعیت داشته است. با تغییر مسیرهای تجاری ، شهر شروع به زوال کرد. همچنین بر اثر دو زمین لرزه بزرگ در سال ۳۶۳ میلادی و پس آن لرزشی دیگر در سال ۵۵۱ میلادی ، پترا به تدریج رها شد.
اگرچه در سال ۱۹۱۲ کشف مجدد شد ، اما تا اواخر قرن ۲۰ توسط باستان شناسان چشم پوشی می شد و مورد توجه قرار نمی گرفت. هنوز هم سوالات زیادی در مورد این شهر باقی مانده که ذهن تاریخ شناسان را به خود مشغول کرده است.
در بخش دوم این مقاله به بررسی مکان ها و آثار باقی مانده از این لیست خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.