اگر شما هم مثل من مدتی است که مشغول جمعآوری رسانههای ویدئویی فیزیکی هستید، احتمالاً کمکم با کمبود جا برای نگهداری مجموعهتان روبهرو شدهاید. اگر فقط آنها را در گوشههای تصادفی جمع کردهاید، باید بدانید که گزینههای بهتر و دیگری هم وجود دارد.
۱- جلدهای دیسک
اگر اهمیتی به جعبههای دیویدی یا بلو-ری نمیدهید، میتوانید به راحتی جلدهای دیسکی تهیه کنید که قادر به نگهداری صدها دیسک هستند. حتی اگر بخواهید جعبهها و برگههای داخلی را نگه دارید، میتوانید جعبهها را در جایی قرار دهید و دیسکها را در یک جلد برای دسترسی آسان نگهداری کنید.
این بدین معناست که نیازی به فضای نمایش برای فیلمهای شما ندارید، اما تمام رسانههای فیزیکی شما در دسترس است تا آنها را تماشا کنید. این گزینه ایدهآل است اگر اهمیتی به نمایش مجموعهتان نمیدهید.
۲- جعبههای دیسک نازک
جعبههای بلو-ری و دیویدی عمدتاً فضای خالی زیادی دارند و زمانی که دهها یا صدها عدد از آنها داشته باشید، این فضای خالی به سرعت جمع میشود. یکی از روشها برای حل این مشکل، خرید جعبههای نازک و تعویض آنها با جعبههای فعلی است. یکی از مزایای این کار این است که میتوانید از برگههای داخلی همان جعبهها دوباره استفاده کنید و دو تا سه برابر بیشتر دیسک در همان فضا جا بدهید. اصلیترین عیب این روش این است که نمیتوانید نام دیسکها را از روی لبههای جعبهها بخوانید.
۳- پافهای ذخیرهسازی
اگر به هر حال به جایی برای استراحت در سالن نشیمن نیاز دارید، چرا یک پاف ذخیرهسازی خوب نخرید و از فضای داخلی آن برای نگهداری دیسکهای اضافی خود استفاده نکنید؟ این بدین معناست که دیسکها از دید پنهان خواهند بود، اما اگر بخواهید سریعاً چیزی برای تماشا پیدا کنید، فقط کافی است درپوش را بردارید و آن را پیدا کنید.
این روش همچنین راهی عالی برای مخفی کردن عناوین شرمآورتر شماست. هیچ اشکالی ندارد که تمام مجموعه سری فیلمهای «توایلایت» را داشته باشید، اما شاید نخواهید وقتی دوستانتان به خانهتان میآیند، آن را روی قفسه ببینند.
۴- قفسههای کتاب و کمدهای مدیا
این روش، به طور قابل توجهی، روش مورد علاقه من برای ذخیرهسازی و نمایش دیویدیها و بلو-ریها است. شما میتوانید کمدهای مدیا مخصوص را تهیه کنید، اما به تجربه من هر قفسه کتاب قدیمی هم کار میکند. نکته خوبی که درباره کمدهای مدیا وجود دارد این است که معمولاً قابل تنظیم برای انواع مختلف رسانهها هستند و حداکثر استفاده را از اندازههای مختلف جعبهها میکنند.
بعضی از قفسههای کتابی که از فروشگاههای دستدوم می توانید بخرید، این امکان را به شما میدهند که طبقات را جابهجا کنید تا برای ارتفاعهای مختلف کتابها تنظیم شوند، که این ویژگی برای ذخیرهسازی رسانهها نیز عالی است.
۵- قفسه های دیواری
در حالی که قفسهها عالی هستند، اما فضای کف را اشغال میکنند و به شما اجازه نمیدهند از فضای عمودی به طور کامل استفاده کنید. در خانه فعلیام چنین قفسههایی ندارم، اما در گذشته از قفسههای معلق که به دیوار وصل میشوند، به خوبی استفاده کردهام و مدلهایی وجود دارند که بهطور خاص برای رسانههای فیزیکی طراحی شدهاند.
فکر میکنم این گزینه از نظر زیباییشناسی نیز بهترین انتخاب باشد، اما نصب آنها میتواند بسته به نوع دیوار، مکان درست تیرها و اینکه آیا قفسهها با چیز دیگری تداخل دارند یا نه، دشوار باشد.
۶- داخل میز تلویزیون شما
میزهای مدیا معمولاً فضای زیادی برای رسانههای فیزیکی دارند، بهویژه اگر تجهیزات AV خود را در چند جعبه خلاصه کرده باشید. به عنوان مثال، امروزه یک کنسول بازی تنها میتواند تمام نیازهای شما را پوشش دهد، بنابراین اگر میز مدیا مناسبی داشته باشید، میتوانید دیسکهایتان را در آن قرار دهید. حداقل آنهایی که میخواهید در دسترس باشند.
برخی از میزهای مدیا شیک که من دیدهام، دارای کشوها و دربهای کمد هستند، بنابراین میتوانید جعبههای مجموعهها را در آنها بگذارید یا دیسکهای زیادی را به صورت عمودی در کشو بچینید، مشابه پروندهها در یک کمد بایگانی.
۷- دیسکهای خود را رایت کنید و آنها را ذخیره کنید
این گزینه آخر برای همه مناسب نیست، اما اگر خیلی به دنبال تجربه کردن مجموعهتان با بهترین کیفیت ممکن نیستید، میتوانید دیسکهای خود را به هارددیسک رایت کرده و سپس یک سرور استریم خانگی با استفاده از نرمافزارهایی مثل Plex یا Jellyfin راهاندازی کنید. شما میتوانید رسانههای فیزیکی خود را در انبار نگهداری کنید، اما همچنان میتوانید هر زمان که بخواهید دقیقاً مانند یک سرویس استریم آنها را تماشا کنید.
تفاوت بزرگ این است که این یک سرویس استریم است که شما کنترل آن را دارید و هیچکس نمیتواند برنامههای شما را از بین ببرد، آنها را تغییر دهد یا دسترسی شما را محدود کند. در عین حال، دیسکهای فیزیکی شما ایمن و سالم در جایی پنهان هستند و در صورت نیاز دوباره به آنها میتوانید به راحتی دسترسی پیدا کنید.