کورل و فتوشاپ هر دو نرم افزاری به منظور طراحی گرافیک و پروژه های مشابه محسوب می شوند اما شاخص های متفاوتی در این دو نرم افزار وجود دارد که سبب می شود یکی از آنها بیشتر مورد پسند دانشجویان قرار بگیرد.
کورل و فتوشاپ در انجام پروژه های دانشجویی
اولین تفاوت مهم بین کورل و فتوشاپ باز می گردد به محیط کاربری آنها و به وضوح می توان متوجه شد که واقعاً کورل محیط کاربری ساده تری را در نظر گرفته است. فتوشاپ از نظر محیط کاربری پیچیدگی زیادی دارد و این موضوع باعث می شود بسیاری از دانشجویان نتوانند پروژه خود را به واسطه فتوشاپ انجام دهند. در واقع طبق آماری که از سوی مجموعه کارت پروژه به دستمان رسیده است ۷۹ درصد از دانشجویان می توانند با محیط کاربری کورل ارتباط بگیرند این در حالی است که برای محیط کاربری فتوشاپ تنها ۲۳ درصد از دانشجویان سردر گم نیستند.
در بررسی تفاوت کورل و فتوشاپ بهتر است به نوع پروژه نیز دقت شود. طبق آماری که وجود دارد اگر پروژه مربوطه در لاین های فایل های گرافیکی با کیفیت بالا مثلاً تهیه لوگو و بروشور و فایل های وکتوری باشد، کورل واقعاً گزینه خوب و کارآمدی است و نیاز به آپشن های پیچیده فتوشاپ برای چنین پروژه هایی نخواهد بود. اما باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که اغلب دانشجویان رشته عکاسی برای ویرایش تصاویر رنگی و همینطور تصاویر دیجیتال، نرم افزار فتوشاپ را گزینه قدرتمندتری می دانند که کاملاً منطق درستی پشت این مساله است. اگر دانشجو هستید و پروژه دانشگاهی کورد دارید می توانید با رفتن به صفحه انجام پروژه کورل مشاوره و یا ثبت سفارش خود را انجام دهید.
اپشن ها و ابزارهای کورل بیشتر است یا فتوشاپ؟
با ران کردن هر دو نرم افزار و یک نگاه ساده متوجه خواهید شد که فتوشاپ دریایی از ابزارهای متفاوت است. چیزی که در کورل شاید آنطور که انتظار می رود، وجود نداشته باشد. اما این موضوع را باید از زاویه دیگر هم نگاه کرد. لزوما تعداد زیاد ابزارهای فتوشاپ به معنی بهتر بودن این نرم افزار نیست. کورل تمامی ابزارهای گرافیکی و وکتوری لازم برای انواع پروژه های دانشجویی در رشته های مختلف و گرایش های مربوطه را ساپورت می کند، بنابراین لزومی به درگیری با ابزارهای ریز و درشت فتوشاپ برای پروژه های دانشجویی نخواهد بود. اما باز هم ناگفته نماند که در برخی از رشته های هنری که بیشترین تمرکز پروژه روی اجرای عملیات اصلاح رنگ بوده و یا قرار است تا جلوه های ویژه ای به کار گرفته شوند، فتوشاپ می تواند قدرت بیشتری داشته باشد. اما اینکه توقع داشته باشید یک دانشجو از پس همه بخش های پروژه های فتوشاپ بر آید واقعاً به دور از انصاف است.
در واقع می توان اینطور نتیجه گرفت که کورل پاسخگوی بیش از ۹۰ از پروژه های دانشجویی بوده و دانشجو به واسطه کورل می توانند امتیاز کامل پروژه خود را کسب کنند. اما طبق نیاز پروژه ممکن است از نرم افزار فتوشاپ نیز استفاده شود.
صفحه بندی دقیق از نقاط قوت کورل
البته در بررسی تفاوت کورل و فتوشاپ، موضوع صفحه بندی برای بسیاری از پروژه های دانشجویی از اهمیت بالایی برخوردار است و کورل در این میدان رقابت به طور قطع برنده است. نرم افزار کورل به صورتی طراحی شده است که برای پروژه های طراحی گرافیکی به خصوص زمانی که نیاز به صفحات چاپی باشد، روند صفحه بندی کاملاً دقیق و استانداردی را فراهم می سازد، چیزی که نرم افزار فتوشاپ با تمام قدرت و آپشن هایش هنوز به ان اهمیت جدی نداده و در بخش صفحه بندی واقعاً ضعیف عمل می کند. در واقع به نظر می رسد نرم افزار فتوشاپ بیشتر تمرکز خود بر روی ویرایش قدرتمند تصاویر گذاشته است و به سایر بخش های یک پروژه کاری ندارد اما برای انجام پروژه های دانشجویی باید به سراغ نرم افزاری رفت که خیال دانشجو را از همه نظر راحتتر کند.
چرا دانشجویان کورل را ترجیح می دهند؟
برای اینکه مشخص شود کورل نرم افزار بهتری برای دانشجویان است یا فتوشاپ، نیاز است تا کورل و فتوشاپ را از سمت و سوی دیگری بررسی کنیم.
پشتیبانی از فرمت های مختلف مثل JPG، CDR و EPS نیز در نرم افزار کورل از مواردی است که خیال دانشجو را راحت می کند. یعنی دانشجو می تواند تصاویر را در فرمت های مختلف ذخیره سازی نماید و در پروژه خود از آن استفاده کند.
یکی از ویژگی های جالب کورل قابلیت کار با لایه ها است. در واقع کورل مانند فتوشاپ این امکان را دارد تا لایه های مختلف کار کنید و به این منظور نیازی به رجوع به نرم افزار فتوشاپ ندارید. از سوی دیگر طبق آنچه که در پروژه های دانشجویی در مقاطع مختلف دیده می شود جلوه های ویژه موجود در نرم افزار کورل واقعاً کافی بوده و افکت های متنوعی به کار گرفته می شود که سبب شده بهترین ابزار طراحی گرافیکی محسوب شود.
انجام پروژه های کورل و فتوشاپ
به هر حال در بررسی نرم افزارهای کورل و فتوشاپ هر کدام یک سری ویژگی های مخصوص به خود دارند. اما طبق تجربه بالای موسسات، بیشترین تقاضا برای انجام پروژه های دانشجویی با کورل است. در واقع پشتیبانی از ابزارهای پیشرفته، ترکیب تصاویر مختلف با هم، ایجاد عملکردهای اتوماتیک و … در کورل باعث شده یکی از بهترین نرم افزارهایی باشد که می توان به واسطه آن به نتیجه دلخواه رسید.