بعد از دستوپنجه نرم کردن با نتایج سطحی، با چند تغییر ساده توانستیم پتانسیل پنهان ChatGPT را برای ایدهپردازی کشف کنیم. تقسیم جلساتمان به بخشهای کوچکتر و استفاده از تکنیکهای خاص ایدهپردازی تنها دو مورد از این روشها هستند.
هدف نهایی را بهطور واضح بیان کنید
یکی از سادهترین ترفندهای درخواست از هوش مصنوعی که در جلسات ایدهپردازیام به کار بردهایم، مشخص بودن تا حد ممکن است.ما بهطور واضح به ChatGPT میگوییم که چرا در حال ایدهپردازی هستیم تا چتبات زمینه بیشتری داشته باشد.
همچنین مشخص میکنیم که قصد داریم از اطلاعاتی که از این ایدهپردازی به دست میآوریم کجا استفاده کنم (مثلاً در یک مقاله یا برای یک پروژه تحقیقاتی). با انجام این کارها، نتایج بهدستآمده دقیقتر و متناسبتر خواهند بود. علاوه بر این، درخواست از ChatGPT برای ایفای نقش یک متخصص میتواند نتیجه را حتی بهتر کند.
گفتن به ChatGPT که قبل از ارائه اطلاعات منتظر بماند
متوجه شدهایم که گاهی اوقات ChatGPT زودتر از حد لازم نظرات خود را ارائه میدهد. هنگام ایدهپردازی، این موضوع همیشه برایمان آزاردهنده بود، بنابراین به دنبال راهحلی گشتیم. تاکنون، بهترین روش این بوده که از ChatGPT بخواهیم قبل از پاسخ دادن کمی صبر کند.
برای این کار، کافی است جملهای ساده را در انتهای درخواست خود اضافه کنم:
لطفاً تا زمانی که به شما نگفتهام، ایدههای خود را به اشتراک نگذارید.
اگر نیاز داشته باشیم که چیزی را با جزئیات زیاد توضیح دهیم، این جمله را اضافه میکنیم تا زمانی که آماده باشیم تا ChatGPT ورودی خود را ارائه دهد. به این ترتیب، جلسات ما بهتر ساختاردهی میشوند.
استفاده از جلسات کوچک و مختصر
نسخه هیجانزده قدیمی ما از ChatGPT میخواست که در یک نوبت بیش از ۴۰ ایده بدهد. اما در حالی که فکر میکردیم این کار باعث بهرهوری بیشتر میشود، در واقع این کار به دو دلیل برخلاف منافع ما عمل کرد:
- ChatGPT تنوع محدودی ارائه میداد و بسیاری از پاسخها مانند محتوای اضافی بودند.
- حتی با اشتراک ChatGPT Plus، نرمافزار من اغلب هنگام تولید پاسخهای طولانی کرش میکند.
برای مقابله با این مشکلات، اکنون جلسات طوفان فکری خود را به قسمتهای کوچکتری تقسیم میکنیم. هر بار بر روی یک زیرمجموعه تمرکز میکنیم و تا حد ممکن اطلاعات جمع میکنیم قبل از اینکه به سراغ موضوع بعدی برویم.
ChatGPT میتواند با تمرکز بیشتر بر روی این موارد و درخواست چیزهای کمتری در هر نوبت، نتایج بهتری ارائه دهد. همچنین، جریان گفتگو به مراتب بهتر و روانتر میشود.
استفاده از تکنیکهای خاص
در حالی که ChatGPT در طوفان فکری استاندارد خوب عمل میکند، ما دوست داریم این ربات را تا حد ممکن به چالش بکشیم. از این ابزار میخواهیم از تکنیکهای خاص طوفان فکری و مفهومی استفاده کند.
پر کردن شکافها یکی از بهترین روشها برای استفاده از ChatGPT در طوفان فکری است. اگر ذهنمان به طور خاص خلاق باشد، ایدههای زیادی مینویسیم. سپس با این درخواست به ChatGPT مراجعه میکنیم:
این چیزی است که ما تا کنون برای طوفان فکریامان داریم: [فهرست موضوعات]
بر اساس اطلاعاتی که ما ارائه کردهایم، آیا میتوانید شکافهای ممکن را که باید به آنها توجه کنیم، شناسایی کنید؟
همچنین از GPTهای سفارشی استفاده میکنیم تا ChatGPT بتواند نقشههای ذهنی ایجاد کند. ابتدا همه چیز را به صورت نوشتاری دریافت میکنیم و سپس از ابزار میخواهیم تا یک نمای بصری ایجاد کند. اگرچه متن زیاد میتواند نقشه ذهنی را دچار تحریف کند، ما این روش را در بیشتر مواقع توصیه میکنیم.
ارزیابی ایدههای طوفان فکری به صورت بیطرفانه
پاسخهای مغرضانه یکی از بزرگترین مشکلات ChatGPT است، اما ما با درخواست از آن برای ارائه پاسخهای صادقانه، از این مشکل جلوگیری کردهایم. حالا از ChatGPT میخواهیم که بازخورد صادقانه و بیطرفانهای در مورد ایدههای طوفان فکری ما بدهد. یک درخواست ساده مانند “لطفاً تا حد امکان صادقانه و بیطرف باشید” معمولاً کمک میکند.
پس از دریافت بازخورد، میتوانیم از ChatGPT برای دریافت پیشنهادات کمک بگیریم. این اطلاعات همچنین برای ما آسانتر میکند که ایدههای جدیدی ایجاد کنیم و مفاهیم قویتری توسعه دهیم.
ChatGPT یک همراه عالی برای طوفان فکری است. میتواند به شما کمک کند تا راههای جدیدی را کشف کنید که ممکن است هیچگاه به آنها فکر نکرده باشید. ما معمولاً حداقل یک ایده مفید از جلسات طوفان فکریامان دریافت میکنیم، و زمانی که موارد بیشتری برای کار داشته باشیم، میتوانیم خودمان شروع به فکر کردن به رویکردهای جالب جدید کنیم.