در گزارش اخیر Canalys، تسلط اپل در بازار گوشیهای هوشمند چین بیش از پیش آشکار شده است. این غول فناوری نیمی از ۱۰ مدل برتر گوشی هوشمند پرفروش در سرزمین اصلی چین را برای سه ماهه سوم ۲۰۲۴ تضمین کرد.
آیفون ۱۵ پرو مکس پیشتاز این هزینه بود و به دنبال آن مدلهای برادرش، آیفون ۱۶ پرو مکس، آیفون ۱۶ پرو، آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ قرار گرفتند. این عملکرد چشمگیر بر جذابیت برند قوی اپل و جذابیت ویژگیهای ممتاز آن تأکید میکند.
در حالی که برندهای داخلی مانند آنر، اوپو، شیائومی، ویوو و هوآوی توانستند جایگاهی در بین ۱۰ برند برتر کسب کنند، سهم بازار آنها در مقایسه با اپل کمرنگ است. هواوی که زمانی یک نیروی قدرتمند در بازار چین بود، اکنون در تلاش است تا جایگاه خود را حفظ کند و تنها یک مدل، هواوی Pura 70، در این لیست قرار دارد.
اپل توانسته در چین عملکرد خوبی داشته باشد
هواوی علیرغم مشکلات خود، در بخش قیمتی ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ یوان (۵۵۰ تا ۸۲۵ دلار) جایگاهی مستحکم دارد، جایی که همچنان بزرگترین رقیب چینی برای تسلط اپل است.
با این حال، موقعیت آن در بازار پریمیوم به شدت تحت تاثیر محدودیت های تجاری مداوم ایالات متحده قرار گرفته است. در نتیجه، این شرکت مجبور شده است به تراشههای کمتر قدرتمند و تولید داخل تکیه کند و رقابت خود را در بخش رده بالا محدود کند.
علیرغم این چالش ها، هواوی همچنان از طرفداران وفادار خود در چین برخوردار است و بسیاری از مصرف کنندگان این برند را نمادی از غرور ملی می دانند. آنها با خرید دستگاه های هوآوی معتقدند که از توسعه فناوری داخلی و کاهش اتکا به تامین کنندگان خارجی حمایت می کنند.
ماه گذشته هواوی جدیدترین سری Mate 70 خود را با سیستم عامل HarmonyOS Next که کاملاً خود توسعه یافته است، راه اندازی کرد. سیستمعامل جدید، بدون کد اندروید، قصد دارد با iOS و اندروید در چین رقابت کند، سری Mate 70 از ۵۴۹۹ یوان (۷۵۶ دلار) شروع میشود. هواوی همچنین از گوشی هوشمند تاشو میت X6 رونمایی کرد و ویژگیهای هوش مصنوعی را به عنوان یک مزیت رقابتی برجسته کرد.
با این حال، از آنجایی که نفوذ اپل رشد می کند و مصرف کنندگان چینی به طور فزاینده ای حساس می شوند، آینده هواوی در بازار گوشی های هوشمند نامشخص است. این شرکت باید به طور تهاجمی نوآوری کند و راههای نوآورانهای برای غلبه بر محدودیتهای تحمیلشده توسط تحریمهای آمریکا بیابد تا جایگاه از دست رفته خود را بازیابد.